מודרני, חם ושמח

לאחר שמעצבת הפנים זיוה בר ביקשה מהלקוחות לחשוב על הצרכים שלהם, היא זכתה לקבל רשימה מסודרת עם רצונות ומחשבות לבית החדש. היתה זו תחילתו של מסע עיצובי. 

מאת: מערכת עיצוב | עיצוב פנים: זיוה בר | צילום: רונית לובצקי

"המשפחה הצעירה אהבה מאוד את המיקום של דירת הדופלקס עם הגינה הצמודה", מספרת מעצבת הפנים זיוה בר. "עם זאת, ההתמודדות עם התאמתה למשפחתם הייתה פחות ברורה עבורם. הדירה הייתה בעלת אופי מסוגר וחשוך, גם בשל אופי הבנייה הצפופה בשכונה".

לאחר שמעצבת הפנים ביקשה מהם לחשוב על הצרכים שלהם, היא זכתה לקבל רשימה מסודרת עם רצונות ומחשבות לבית החדש. כך החל המסע העיצובי המשותף. 

"היא ביקשה בית מודרני חם בקווים נקיים עם חללים מוארים ופתוחים, שיהיו בו מקומות אחסון רבים, חדר ילדים משותף, חדר משחקים וחדר אירוח לסבתות. הוא ביקש להוסיף צבעוניות שמחה וחדר רחצה מפנק בצמוד לחדר ההורים. ביחד יצאנו לדרך בתקציב מוגבל לבניית בית פתוח, מואר ונעים לכל המשפחה".

מכיוון שהדירה היא חלק מבניין מורכב, השינויים המבניים האפשריים היו מועטים. לכן הושקעה מחשבה רבה בתכנון חכם שנעשה בעיקר בצמתים החשובים. וצמתים אלו השפיעו על הדירה כולה. התכנון הנכון אפשר את הרגשת המרחב למרות העמוד במרכז הבית והקירות האלכסוניים.

בקומת הכניסה הורחבה הכניסה למטבח, עד העמוד הקונסטרוקטיבי. הכניסה הרחבה כבר נתנה הרגשה של פתיחות וחיברה בין חלל המגורים למטבח. אל העמוד הוצמד הדלפק והקיר שלצידו, המכיל את ארון החשמל והתקשורת, רוהט בלוח מגנטי מחיק לטובת רשימות קניות ולתליית ציורי הילדים. 

לסלון נבחרה כמות מועטת של רהיטים. באופן זה, נשארה לילדים רחבה פתוחה להשתובבות ומשחקים. לשירותי האורחים צרי הממדים נוספה נישה קטנה לטובת הכיור. בחירת החיפויים בו המשיכה את הטון הכללי של ריצוף הקומה, כאשר יצירת העניין נעשתה בגדלי החיפויים וצורתם. לרצפה נבחרו מעוינים שהמשיכו וטיפסו לקיר המרכזי. הקירות הצדדיים חופו באריחי הריצוף הכללי, שהועמדו לאורכם לגובה 120 ס"מ. 

החצר רוצפה בבטון מוחלק עם ערוגות לצמחיית נוי, והכניסה זכתה בצורות אמורפיות מקבילות עם מרווחים לצמחייה ירוקה נמוכה. כך נוצל השטח הקטן יחסית במלואו לפינות אירוח ורחבת משחק לילדים.

למטבח נבחר גוון לבן, שצבע באחידות את המסה העיקרית של החזיתות ומשטח הקוריאן. להם נוספו אלמנטים בעץ אלון, בארון העליון, במדפים הפתוחים ובדלפק. קיר אחד נצבע בירוק זית, שמוסיף קריצה ועניין. 

לסלון נבחרה כורסת עור זוגית בגוון צהוב חם, ששימשה השראה לבחירת הצבע לארון בחדר הרחצה של ההורים.

בקומת החדרים הוזזו מעט קירות על מנת להרחיב חללים מרכזיים המשמשים כמה אנשים. חדר הרחצה של הילדים הורחב מעט וחדר הארונות של ההורים נפתח לטובת חדר רחצה נוח ומפנק. מהחיפוי המעוין, שנבחר לריצוף חדר הרחצה של הילדים, נגזרו צבע הארון והקווים האלכסוניים של המראה.