ירוק בעיניים

 

"חשוב היה לי שהבית ידבר בשפה אחת. כמו כן, שהחלל יהיה מואר בשפע של אור בעזרת מגוון רחב של גופי תאורה", מספרת מעצבת הפנים רחלי בן אבי, שתכננה דירה ביבנה

עיצוב פנים: רחלי בן אבי | צילום: עודד סמדר

"תכנון הפנים של דירה זו נעשה כבר בשלב תכנון בניית הבניין כולו, כך שניתנה לי האפשרות לגשת לפרויקט ממש בתחילתו", מספרת מעצבת הפנים רחלי בן אבי. "הכל החל מתכנון רעיוני ועד לתכניות העמדה וביצוע מדויקות, לקבלן ולבעלי המקצוע". 
מדובר בדירת קבלן ביבנה, בעלת חמישה חדרים, המשתרעת על פני כ-110 מ"ר, ועוד 12 מ"ר מרפסת. הדירה עברה שינוי משמעותי בתכנון, על מנת להתאים אותה לצרכי המשפחה.
הדיירים הם הורים לשתי ילדות, ולכן נלקחו בחשבון מספר חדרי השינה, כך שהחלל הציבורי יהיה מרווח דיו, נוח ופרקטי.
את פני הנכנסים לבית, מקבלת פינת אוכל הנושקת בהרמוניה לסלון, שממנו יש יציאה למרפסת הצופה על נוף אורבני עם הרבה ירוק בעיניים.
הבית כולו מעוצב בסגנון עכשווי, חדש ומזמין. הוא שומר על קו חם באמצעות גווני העץ המשולבים בו מבלי להתפשר על תכנון נגרות מדויק בהתאם לצרכי הלקוחות.
ניתנה חשיבות עליונה למקומות אחסון תוך תכנון קפדני ופונקציונלי של כל אחד מהחללים בבית.
את סקלאת הצבעים מובילים גווני אפור בהיר, אפור בטון, שחור ועץ טבעי. "אך בחדר הרחצה של הבנות, גיוונתי בנגיעות מנטה רעננות", מספרת רחלי בן אבי.
נוסף על כך, ניתנה התייחסות רבה למטבח ולמקומות הישיבה בו. דיירי הבית אוהבים לארח וחשוב היה למקם אי שיאפשר ישיבה סביבו. "הסגנון שאותו בחרנו למטבח, הוא פרובנס מעודן. דלתות המטבח מחורצות בצבע אפוקסי אפור בהיר, בשילוב אי בצבע אפור בטון עם משטח אלון מבוקע – זהו שילוב עדכני חמים. על מנת לאפשר מקומות אחסון רבים במטבח, הגדלתי את הקיר אליו צמודים ארונות גבוהים ויצרתי מהם שני מזווים שיצרו מסגרת למקרר. לתוך הארון הכנסתי מיקרוגל בגובה נגיש לילדות. כדי להוסיף עוד אלמנט עיצובי חיפיתי את הקיר של האי בטפט בדמוי בטון".

ליצירת עניין במטבח, נבחרו בריקים בצבע אפור ומשטח עבודה של חברת למינם בצבע אפור.
בשל העובדה שפינת האוכל לא גדולה במיוחד, נבחר שולחן עגול שנפתח ל-16 סועדים. בסלון הוצבה ספה באורך של 2.80 מטר, שולב הדום גדול שיוכל לשמש לישיבה או להנחת מגש, ונוספה כורסה אחת.
"מאחר שלא רצינו לוותר על הנוף הנשקף מהסלון דרך המרפסת, בחרנו בווילון שקוף שיכניס את החוץ פנימה דרכו. על מנת לחסוך במקום, בחרנו בשני שולחנות בגבהים שונים, כך שהנמוך ייכנס בקצהו, מתחת
לשולחן הגבוה".
בעלי הבית הדגישו את הרצון והצורך במסך טלוויזיה גדול במיוחד - וכך היה. "בכדי להדגיש את נוכחות המסך, תכננתי ארון גדול בגוון אפור בהיר בשילוב עץ אלון, ובארון זה, תכננתי מקומות אחסון גלויים ונסתרים".
כדי לנצל את גודלו של חדר השינה של ההורים באופן מרבי, יצרה המעצבת נישה בקיר, בעומק 50 ס"מ, ובו מיקמה שידת אחסון גדולה עד לגובה החלון עם מגירות. בתוך השידה אוחסן ממיר הטלוויזיה כך ששום דבר לא יפריע במעבר. מול השידה, ניצב ארון בגדים על כל הקיר.
בחדרי הבנות נבחר קיר שיהיה דומיננטי לכל אחת מהן, ואותו קיר חופה בטפט שאותו הן בחרו.

"בחדר של הבת המתבגרת, חיפינו את הקיר בטפט רקדניות. בחדר ישנה מיטה וחצי וארון קיר לכל גובהו וכמו כן, מוקמו מדפים מעל שולחן כתיבה ושידה בניצב אל השולחן. בחדר של הבת הצעירה, חיפינו את הקיר בטפט פלמינגו. בצמוד למיטה ממוקמת שידה המחוברת בניצב לארון צעצועים פתוח שבהמשכו דלתות עבור ארון הבגדים". 
בדירה יש שני חדרי רחצה הכוללים שירותים. בחדר הרחצה של ההורים, אשר ממוקם בחדר השינה, תוכנן ארון כיור עם מקומות אחסון רבים ומראה. בחדר הרחצה של הבנות, תוכנן ארון עם מראה המגיעה עד לתקרה, וזאת על מנת לתת תחושה של חדר רחצה גדול.
"חשוב היה לי שהבית ידבר בשפה אחת. כמו כן שהחלל יהיה מואר בשפע של אור בעזרת מגוון רחב של גופי תאורה. בנוסף, הושם דגש מיוחד בתכנון על נגרות מדויקת ונכונה לחללים השונים תוך מחשבה על פרקטיקה ושימוש גם לטווח הרחוק".