הלל אדריכלות, צלם מאור מויאל (13).jpg

מה שצריך לקרות קורה!

המפגש בין בני הזוג ל"הלל אדריכלות" היה בלתי נמנע. התוצאה: כפרית, קלאסית ושופעת סטייל

תכנון ועיצוב פנים: הלל אדריכלות - אדריכלית, שירה מוסקטל, מעצבת פנים הדס רוט // צילום: מאור מויאל

בבית גרים זוג פלוס 3 בנות. משפחה מאוד משפחתית, אוהבת לארח. המשפחה ביקשה סגנון כפרי קלאסי, חם, עם מעט צבע ואיכות. הם השקיעו בתשתיות, מערכות מיזוג וחשמל  מתקדמות, חימום תת רצפתי על מים, ומערכות מתקדמות בעולם האודיו. לבעל הבית היה מאוד חשוב חלל המטבח! כמי שמאוד מאוד אוהב לבשל וחלל החוץ עם דגש על הבריכה.

 

הבית במגרש מלבני, הכניסה אליו מהחלק הצר. הבית תוכנן ונבנה בצורת T , בדרך זו ממוקסמת המעטפת עם הרבה ערבוב בין הפנים לחוץ, כאשר הגינה חובקת את הבית. בעת הכניסה לבית נפרס לפנינו החלל הציבורי, הסלון נמצא לפנינו, מימין מדרגות, פינת אוכל עם יציאה לבריכה והמטבח מצד שמאל מול פינת האוכל. החלל הציבורי מחופה פרקט.

 

הסלון מאוד ביתי ומפנק. מצד אחד יש בו חמימות עם ריהוט קליל,  צבעוני ושמח. בריקים בקיר הטלוויזיה שמכניסים הרבה אופי ויציאה מאוד נרחבת לחצר שנוכחת מאוד באופי של הסלון. הוחלט לשלב בנגיעות עדינות ברחבי הבית, צבעוניות נעימה שמכניסה עניין ואינה משתלטת על החלל. בתוך כך גווני הכחול והטורקיז נוכחים בכורסאות הסלון, באי המטבח, הטורקיזי של הבריכה שמהדהד פנימה, פרטי אומנות וכו.

פינת האוכל עגולה ונפתחת בעת אירוח רב משתתפים. הפינה העגולה נבחרה על מנת לאזן בצורניות החלל והריהוט. המטבח כולל ארונות גבוהים רצפת-תקרה. אחת מדלתות הארונות נפתחת ומובילה למטבח אחורי פנימי, זהו בעצם מטבח משני שמשמש לאחסון, מכשירי חשמל ומקרר נוסף.

המשפט מה שצריך לקרות פשוט קורה , מדוייק בפרוייקט הזה ובמפגש המיוחד בין בני הזוג לבין מעצבת הפנים הדס רוט והאדריכלית שירה מוסקל מ"הלל אדריכלות". בני זוג טיילו ברעננה, ראו בית יפה והתלהבו. דפקו בדלת, ושאלו את בעלי הבית מי תכנן ועיצב את ביתם. הם כמובן הפנו אותם ל"הלל" וכך זה קרה.  למרבה ההפתעה השכן שצמוד למגרש שהם רכשו, גם הוא תכנן את ביתו ב"הלל אדריכלות", כך שלפעמים דברים קורים שלא במקרה.

 

יתרון משמעותי היה לצוות משרד "הלל אדריכלות" מבחינת ידע על המגרש. לאור הנסיון עם השכנים, הם הבינו בדיוק את הנתונים של הרחוב, זכויות בנייה וכל מה שצריך לדעת - כך שהיה קל לצלול מהר פנימה ולהתחיל בעבודת התכנון וקבלת ההיתרים וכל מה שכרוך בבנייה. המגרש בן חצי דונם, הבית נבנה תוך שנה, 350 מ"ר שמתפרסים על 3 קומות בחלוקה זהה.  עבור "הלל אדריכלות" זו היתה חוויה מעניינת לתכנן בית אחר לגמרי מבחינת דרישות, סגנון וכו בסמוך לבית השכנים שאותו תכננו כשנה לפני.  "בסופו של דבר זה לא משנה עד כמה צמוד המגרש, הסיפור הוא האנשים" מסבירה שירה מוסקל.

הלל אדריכלות - צלם עודד  סמדר (3 מימין הדס רוט ושירה מוסקל2).jpg

הלל אדריכלות - מימין הדס רוט ושירה מוסקל // צילום: עודד סמדר

בקומה העליונה  ממוקמים החדרים. זוהי קומת קורות עם תקרה מרשימה וסוויטה אחת לכל ילדה עם חדר רחצה אישי. הדרך לסוויטת ההורים היא באמצעות מבואת ארונות. בסוויטה ממוקמת מבואת ארונות נוספת בדרך לפינת הרחצה. מרפסת אישית לבני הזוג הצופה לבריכה ולגינה. המיטה נשענת על גב עם אופי, צבע וטיח ותכנון כזה שהמיטה פונה לכיוון החלונות והנוף. מאחורי גב המיטה ממוקם חדר הרחצה.

המרתף שונה בסגנון שלו. הוא החלל היחידי בלי פרקט. ההשראה של העיצוב היא לונדון, המועדפת על בני הזוג. נבחרו בריקים אדומים, ועיצוב מעט יותר תעשייתי. המרתף מאוד שימושי.  כולל פינת משפחה, פינת עבודה, מטבחון. אחד החללים היותר מתויירים בבית.

 

החצר  האחורית בעלת פרגולה בנויה. מצד אחד ממוקמת פינת רביצה ומצד שני פינת אוכל. מעבר לכך יש מדשאה גדולה, מקלחון חוץ ובריכה עירונית נעימה.

תמונות נוספות מהפרויקט של הלל אדריכלות: