בין הגלוי לנסתר

בהרצליה פיתוח הושלם לאחרונה בית שלעוברים והשבים קשה להתעלם ממנו. זהו מרחב מגורים חוויתי, מעורר, עוטף ומשפחתי במיוחד

 אדריכלות, תכנון ועיצוב פנים: דן והילה ישראלביץ, "ישראלביץ אדריכלים" | צילום: שי אפשטיין 

דן_והילה_ישראלביץ_-_צלם_שי_אפשטיין

 באחד הרחובות הפסטורליים של הרצליה פיתוח, על גבי מגרש פינתי הפונה לעבר כיכר מרשימה ומטופחת, הושלם לאחרונה בית שלעוברים והשבים קשה להתעלם ממנו. המבנה הייחודי מצליח לשלב בין חזיתות מסוגרות, המאפשרות לבעלי הבית פרטיות ואינטימיות מלאה, לצד אלמנטים אווריריים ששוטפים את חללי הפנים בשפע של אור ואוויר טבעי. בעלי הבית, תושבי חוץ עם קשר רגשי עמוק לארץ ומרבים לבקר בה, השקיעו בפרויקט לא פחות מ-15 מיליון שקלים, מעידים על מרחב מגורים חוויתי, מעורר, עוטף ומשפחתי. הרצליה פיתוח הפכה לשם נרדף ליוקרה. לאורכם ורוחבם של רחובותיה נבנו לאורך השנים בתים שומטי לסתות ומעוררי השראה, וניכר שמרבית התושבים לא חוששים להשקיע, והרבה, בכדי ליצור עבורם ועבור משפחתם סביבת מגורים שתענה במדויק על הפנטזיות והשאיפות שלהם.הבית שתכננו הילה ודן ישראלביץ, בעלי המשרד "ישראלביץ אדריכלים", נופל גם הוא על אותה משבצת,

לא מעט בזכות תכנון מתוחכם של חזיתות המשלבות בין עוגנים  לאלמנטים אווריריים ומרחפים.

 הבית יושב על פני מגרש פינתי של כחצי דונם. על מנת לנצל את שטחו בצורה הטובה ביותר יצרו האדריכלים תכסית קטנה יותר, וכך ניצלו את השטח הנותר לחצר יותר גדולה. בתוך כך, העובדה שהמגרש פונה לעבר פיאצה שאמנם סביבה נטועים עצים בוגרים אך עדיין חשופה, הצריך למצוא פתרונות אסתטיים ופונקציונליים על מנת ליצור אינטראקציה בין הציבורי לפרטי ובד בבד לייצר מרחק גדול דיו על מנת לשמר אינטימיות ופרטיות. 
שטחו של הבית כ-300 מ"ר המתפרסים על פני קומת מרתף, קרקע ומגורים, הגדולה מקומת הכניסה שתחתיה - מה שמשווה למעטפת המבנה מראה אוורירי ומרחף.

צמד האדריכלים השכיל להשתמש במעטפת ככר נרחב ליצור שילובים מוקפדים בין מסות, נפחים וממדים כמו גם יישום של חומרים בנראות נקיה ואורבנית ששומרים על המראה המודרני המהודק.

הזכוכית שמעניקות לקומפלקס מראה מרחף. על גג הבית הוקמה גינה מרשימה שמשמשת את בני הבית באופן תדיר והיא  
 

 מהווה עבורם מפלס נוסף שהקשר בינו לבין הבריכה האובלית שלמטה בולט ונוכח. 
עם הכניסה לבית בולט השימוש בוויטרינות זכוכית בעלות שדות גדולים במיוחד שמהוות את עיקר מסת הקירות. הנוף הפסטורלי הנשקף מבעדן משמש כאמנות. באזור הסלון הפורמלי נמתחו שתי קורות פלדה מרצפה עד תקרה המשמשות כעוגן למסך הטלוויזיה. במקביל אליו, בריכת שחיה אובלית שמשלימה את צורתו המעוגלת של המגרש באזור הפונה לכיוון הכיכר. 
ליצירת תחושה המשכית וטבעית נחתכו במיוחד עבור הבית, CUT TO SIZE, אריחי אבן גדולים בגודל של 1.2/1.5 כל אחד. צבעוניותם הבהירה ממשיכה את הקו המואר והאוורירי ששולט ברחבי הבית. אותה אבן שימשה גם ליצירת המדרגות המרחפות המובילות אל קומת המגורים. 
לתוך יחידות האבן חוברו פינים מפלדה שהותקנו בתוך הקיר. מיתרי הפלדה שנמתחו מרצפת הקומה עד לתקרתה מהווים מעקה אולטרה מודרני ומייצרים חציצה אוורירית וארכיטקטונית. 
סגנון הריהוט וסוגי הגימורים שנבחרו עבור המרחב מצליחים לשלב בין קווים מודרניים לאוריינטליים. על אף שהריהוט קלאסי ומאסיבי, הבחירה בצבעוניות הבהירה מאשפרת לו להיטמע באופן הרמוני בחלל ו

להותירו נושם ואוורירי. לצד הסקלה הבהירה שולבו אלמנטים דרמטיים וכהים בגימור מראתי. כך למשל חלל המטבח הכהה שצורתו ח' ובמרכזו אי מרווח להכנות ובישולים. אפקט המראות וניצול נכון של החלל המלבני מייצר תחושת עומק, גודל והמשכיות. קומת המגורים נחשבת למלאכת מחשבת מבחינה אדריכלית. המתכננים הצליחו ליצור כלפי חוץ חזית מאסיבית אטומה שאינה חושפת בפני העוברים ברחוב מאומה ומאפשרת פרטיות מלאה לבני הבית השוהים בתוכו. לטובת העניין יצרו האדריכלים חרכי אור אופקיים הפרוסים לרוחבה של החזית. דרכה עוברים רסיסים של אור ומבט מיטבי למתרחש בחוץ. בציר העליון של הקומה פרוסים חלונות מסך המאפשרים חדירה של שפע אוויר ואור טבעי.