כתבה | פנטהאוז בהוד השרון

מבט-על

"החזון היה יצירת דירה מעוצבת במראה עכשווי-מודרני מדויק, עם תחושת חום וביתיות, תוך התחשבות באור הטבעי", מספר האדריכל גיא עזריאלי, שהוזמן לתכנן מחדש פנטהאוז בהוד השרון

אדריכלות אדריכל גיא עזריאלי  | צילום יואל אליווה, Joel Alioua Photography

"את המטבח המקורי שתוכנן בצורת האות ח' החלפתי למטבח שני "קווים" מקבילים ויחידת משטח תומכת בניצב. שינוי העמדה של הארונות הגבוהים (לקיר הנגדי) אל מתחת להנמכת הגבס של מערכת המיזוג, תוך שהם בולטים מעט מעבר לקו הנמכה ונותנים הרגשה של פריט/רהיט נגרות בגמר פורניר עץ אלון שמרחף מעל הרצפה". האי המרכזי מתהדר בכיריים ואזור ישיבה לחמישה סועדים. המטבח בגמר צבע בתנור ומשטח דקטון לבן.


באשר לפינת האוכל וחדר המגורים - לא נעשו שינויים בחלל מבחינת בינוי, מלבד תכנון תאורה ומערכת אודיו-וידאו שנשמעים בכל החלל הציבורי, כולל המרפסת. כאן תוכנן קיר טלוויזיה עם ספרייה שחורה מדוקקת בתוך נישה שהייתה קיימת בדירה. בנוסף, תוכננו וילונות בגוון אפור בהיר למראה מעט דרמטי לחלל, תוך מחשבה לספק פרטיות בשעות הערב.

בעלי הדירה אוהבים לארח, וביקשו שפינת האוכל תיתן אווירה של קירבה בין כל האורחים בשעת הסעודה, ולכן שולחן פינת האוכל תוכנן כשולחן ריבועי 150/150 ס"מ המאפשר אירוח של עד שמונה סועדים. 

בניין רב-קומות חדש בהוד השרון, במרומי הקומה ה-19, שוכנת דירת פנטהאוז ששטחה 190 מ"ר, ולה מרפסת של 80 מ"ר, שעוטפת את החלל הציבורי - מטבח, פינת אוכל
וחדר מגורים.


הדיירים הם זוג בשנות ה-50 לחייהם, שאוהבים לארח, עוסקים במקצעות חופשיים ולהם שלושה ילדים מתבגרים. לפני השיפוץ, היתה זו דירת שישה חדרים בסטנדרט קבלן, ללא מטבח אבל עם הכנות למטבח סטנדרטי של קבלן. בנוסף, היה בה חדר הורים קטן יחסית עם מקלחת קטנה וחדר ארונות קטן אף הוא.

 
"החזון היה יצירת דירה מעוצבת במראה עכשווי-מודרני מדויק, עם תחושת חום וביתיות תוך התחשבות באור הטבעי שנכנס לדירה בשעות היום", מספר האדריכל גיא עזריאלי.
כדי לממש זאת, נדרשו מספר שלבים חשובים, בהם תכנון מטבח פתוח עם קשר עין לפינת האוכל וחדר המגורים.

 

המטבח מאופיין בעיצוב נקי ומודרני, ובו אי מרכזי גדול שיהווה מקום מפגש לבני המשפחה בכל שעות היום. בנוסף, נדרש תכנון יחידת הורים גדולה ומרווחת, עם מקלחת הורים גדולה, וכן עיצוב שלושת חדרי הילדים הבוגרים (גילאי צבא-סטודנטים) שעדיין גרים בבית. ולבסוף, נדרש עיצוב של המרפסת שעוטפת את החללים הציבורים וכן תכנון פינות ישיבה ומטבחון חוץ רחב המיועד לאירוח.

בחדר המגורים תוכננה ספה באורך של שלושה מטר, שני כסאות מעוצבים בניצב והדום בגוון הספה כהשלמה למראה.


הקיר בין חדר ההורים המקורי לחדר השינה הצמוד הוסר, והחדרים חוברו לחדר אחד גדול עם מקלחת רחבה וכיור כפול לשימוש בני הזוג במקביל. חדר הארונות הוחלף לארונות קיר בשילוב קיר טלוויזיה וכניסה למקלחת הורים דרך דלת הזזה לכיס של פנדור שהותאמה בגוון הצבע לזה של הקיר. הכל נעשה בנגרות אומן תוך הקפדה על פרטים הקטנים ביותר.
כאשר נכנסים לדירה, ניתן מיד להבחין בנוף העירוני שמשתלב בצמחייה המגוונת במרפסת ההיקפית, דרך שלוש ויטרינות גדולות שתוחמות את החלל הציבורי. משם, דרך מסדרון, חולפים על פני אזור חדרי הילדים, כאשר בסוף המסדרון ממוקמת יחידת הורים גדולה עם פרטיות מרבית.


"הלקוחות הכניסו אותי לפרויקט עוד בשלב של בחירת הדירה. כבר בהתחלה ראיתי את הפוטנציאל הרב ואת הייחודיות של הדירה. יחד עם זאת, היו אילוצים מאתגרים שהמבנה מציב תוך מחשבה לזהות כיצד לגרום לחלל לעבוד בצורה נכונה וזורמת יותר וליצור מראה מדויק ועכשווי תוך תחושת חום וביתיות. את הדיירים הכרתי מצוין ממיזמים מוצלחים קודמים שעברנו, אך פרויקט זה היה המהנה ביותר בשל העובדה שהתכנון נעשה עבור הדיירים עצמם ולא כפרויקט להשקעה. הדיירים היו מעורבים מאוד בפרויקט - מה שלדעתי הביא להצלחתו בכל מה שקשור להתאמת הפרוגרמה ללקוח ובכלל - הביא לתוצאה הרצויה מבחינה עיצובית".