הנוף הנגלה במערב

האדריכלית מרינה רכטר-רובינשטיין היא האמונה על תכנונה דירה מעוררת השראה שעוצבה בקו מוקפד וביתי, המשקיפה על חופי הים התיכון בעיר אשדוד

אדריכלות: מרינה רכטר-רובינשטיין, משרד ReMa  אדריכלים | צילום: עמית גושר

בני הזוג הצעירים ביקשו ליצור עבורם ועבור שלושת ילדיהם מרחב ביתי, מזמין ומחבק בדירת 140 המטרים הרבועים שאותה רכשו מקבלן באחד הפרויקטים החדשים באשדוד. לשם כך נעזרו בשירותיה של האדריכלית מרינה רכטר-רובינשטיין, בעלת המשרד ReMa אדריכלים, שתכננה עבורם מרחב התפור במדויק לטעמם וצרכיהם. 


"מדובר במשפחה חמה ואוהבת שמעל לכל היה חשוב להם להסב את הדירה הסטנדרטית למרחב ביתי, ולאורך תהליך העבודה הקפדתי לתרגם עבורם את המבנה לקן משפחתי שממנו יוכלו ליהנות שנים רבות", מסבירה האדריכלית.
התהליך ארך כשלוש שנים, כאשר התכנון המקורי של הקבלן שונה לחלוטין, ובזה החדש הקפידה האדריכלית למזג פונקציות נדרשות. זאת, על מנת לקבל חללים פתוחים ומרווחים, שטחי אחסון מרובים ותצפית אידיאלית לים מכל החללים כולל מחדרי הרחצה, פרט שהשפיע באופן גורף על התכנון.

הדירה כוללת מרחב ציבורי רחב וארבעה חדרי שינה. בתוך כך חיברה רכטר-רובינשטיין בסוויטה של בני הזוג את חדר הארונות לחדר השינה, את חדר הרחצה רחב הידיים לחדר שירות אפקטיבי ואת המטבח עם פינת האוכל. 
קיר הקמין הנגלה עם הכניסה לדירה חוצץ בין הציבורי לפרטי ומותיר חלקים מהמרחב הפרטי, כמו חדר הרחצה, סמויים מהעין. הוא נתפס כאלמנט שיש בו מן החמימות שמצליחה לאחד ולאגד את האלמנטים והאגפים השונים. 


הקו החם והמכיל נגלה מכל פינה במרחב. העיצוב צעיר, דינמי ועכשווי ובד בבד משדר חמימות, על ידי שילובים של חומרים טבעיים שאחד השולטים בהם הוא עץ שחוזר בחלקי הבית השונים באופן מאוזן ומדויק, וכן צבעוניות משלימה רכה ונעימה המסייעת ביצירת מראה פתוח ואוורירי. 


"הריהוט שבחרנו מינימליסטי יחסית, כזה שנותן מקום של כבוד לחופי הזהובים ולים הכחול שמשתלבים היטב בסכמת הצבעים של הבית". הקומפוזיציה הגיאומטרית והא-סימטרית שמאפיינת את החלל (על ידי קיר הקמין שבכניסה, קיר הטלוויזיה המורכב ואלמנטים נוספים) מוסיפה עניין ודינמיות במרחב.

מרינה_רכטר_רובינשטיין_-_פרוייקט_אשדוד_(R

גם במטבח, שבמרכזו אי עשוי קוריאן דמוי בטון. אליו מחוברת במישור גבוה יותר 
פלטת שולחן עשויה עץ טבעי. החיפוי בגוון העץ מהווה הד לצבעוניות שבסלון ממול, העץ שבנישת הרהיט הבנוי כהה יותר מייצרת קונטרסט. 


בסוויטת השינה של בני הזוג בולט קיר משרביה שהעובדה שהוא אינו במישור הקיר המקורי, מוסיפה וויזואליה תלת-ממדית ומורכבת בחלל והוא ללא ספק מהווה FOCAL POINT חשוב ומרכזי בו. 


ארון הכיור נמצא אל מחוץ לחדר הרחצה של השניים והגישה אליו היא מהמסדרון המוביל אליו. המחיצה השקופה שיצרה רכטר-רובינשטיין מהווה אלמנט ספק נסתר ספק גלוי המאפשרת תצפית אולטימטיבית לחוף הים. 
חדרי הרחצה תוכננו במראה טבעי ואורגני, ויש שיאמרו שהם אף מייצרים תחושה של חדר אירוח של ממש. 


בחדר האמבטיה הצמוד לחדר השירות פתחה האדריכלית קיר נישות דקורטיבי שבדרך כלל רואים בסלון, האמבטיה משמש כ-piece לכל דבר. הקרמיקה המוזהבת, דמויית הבד, יושמה באריחים שאורכם שלושה מטרים ועל כן יוצרים אף הם תחושה פתוחה ואוורירית.