כתבה | דירה מיני פנטהאוז במרכז

המעבר לעיר

 

"האתגר היה למזג ולאזן את הסגנון הכפרי שאותו אהבו בני הזוג מביתם הקודם, בדירה הממוקמת בנוף אורבני", מספרת מעצבת הפנים סיגל ליטבק

תכנון ועיצוב: סיגל ליטבק | צילום: ארז חיים

בני זוג עם ילדים בוגרים החליטו לעבור מביתם הפרטי ביישוב בעל אופי כפרי, אל דירת מיני פנטהאוז, במגדל גבוה עם נוף עירוני, צמוד

לתל אביב.
"האתגר היה למזג ולאזן את הסגנון הכפרי שאותו אהבו בני הזוג, בדירה הממוקמת בנוף אורבני", מספרת מעצבת הפנים סיגל ליטבק. הדירה, בת חמישה חדרים בפרויקט חדש, נבחרה בסיוע המעצבת, אשר הייתה מעורבת בתהליך כבר מהשלבים הראשונים ועד לשלב הסטיילינג הסופי.


לדבריה, שטח הדירה וכל מאפייניה היו מצוינים, אך החלוקה הפנימית דרשה שינויים משמעותיים, אשר סוכמו עם היזם כבר בשלב הרכישה. למעשה, הדירה תוכננה וחולקה מחדש, כאשר עיקר השינויים כללו שינוי מיקום המטבח, אשר עבר להיות חלק מהסלון, ובניית חדר אירוח/ילדים במיקומו הקודם. 


שינוי מהותי נוסף היה ביטול הארון שחסם את הכניסה לחדר השינה של ההורים, בתכנון המקורי של הדירה. זאת לצד צירוף החדר הסמוך לחדר השינה למתחם זה, והפיכתו לחדר ארונות, מה שהביא לחדר מרווח ומואר. 

למטבח, שהוגדר על ידי הלקוחות כ"לב הבית", הוקדשה תשומת לב רבה בתכנון ובבחירה. לשם יצירת חוויה משותפת בין המארחים/המבשלים ובין הסועדים והיושבים בסלון, תוכנן אי שמחציתו (לרוחב) מהווה משטח עבודה, והמחצית השנייה - משטח לישיבה ואכילה. 


בכדי להכניס מעט מן הכפריות האהובה למטבח, נבחרו חזיתות לארונות המשלבות מסגרות מחולקות עם זכוכית שקופה המציגה לעין את תוכן הארונות. זאת לצד שיש מסוג למינם (סוג של שיש מעובד) 
דמוי עץ, הנותן את הנוחות והבטיחות של עבודה על שיש, יחד עם המראה הכפרי של משטח עץ. 

 

סביב קיר הטלוויזיה בסלון נסובה חשיבה רבה של המעצבת בשיתוף הלקוחות, זאת כדי למצוא את הפתרון האידיאלי לצפייה נוחה בטלוויזיה בחלל פתוח וריבועי. לצורך כך נבנה קיר מפריד בין המטבח לסלון, כאשר מצדו הפנימי אזור הבישול (כיריים, שיש, קולט אדים) ומצדו החיצוני של הקיר ממוקמת הטלוויזיה. הקיר השאיר נתיב גישה למטבח מצדו האחד, ומצדו השני הוצמד אליו האי. בקיר בצדו החיצוני תוכננו מדפי עץ מעוגלים עבור יחידות התקשורת לטלוויזיה.


לדירה נבחרו דלתות פנדור בצבע בהיר, עם חירוץ מסגרות עדין, כאלמנט נוסף בעל אופי חמים וכפרי. בדירה שולבו אלמנטים נוספים מעץ, כגון פינת האוכל והספרייה שלצידה, שולחן הסלון, אלמנטים בחדר הרחצה הכללי ובחדר השינה של ההורים, פרקטים בחדרים ועוד.


התוצאה, שעליה מעידים הלקוחות, היא דירה נוחה, מרווחת ומוארת, בעלת סגנון המשלב מודרניות ההולמת את הסביבה אורבנית. וכל זאת, יחד עם אלמנטים רכים וחמימים.