כתבה | בית במושב יתד

רוקמת החלומות

לכל בית שפה ואופי ייחודיים, והסוד הוא לממש אותם באופן הנכון ביותר. סיפורו של בית זה, בדרום הארץ, הוא סיפור על מימוש חלומות עיצוביים

אדריכלות: אורנית מרקוביץ | עיצוב פנים: טל דן, "מדרה" | ייצור נגרות: מדרה טל דן | צילום: אילן בשור | סטיילינג: פרחי שוקולד

במושב יתד שבמערב הנגב, תכננה ובנתה האדריכלית אורנית מרקוביץ את בית חלומותיה. בראש ובראשונה, היה חשוב לה כי הבית יהיה פונקציונלי, יאפשר מרחב לכל בני המשפחה וגם יביא לתוכו את  רעיונות העיצוב הייחודיים שרקמה עם השנים.


מרקוביץ פנתה אל "מדרה בית לעיצוב וייצור רהיטים", שתפיסת העיצוב הכוללת שלה מספקת מענה לעיצוב וייצור של ריהוט המותאם באופן ייחודי לכל משפחה, ולכל חללי הבית. נוסף על כך, חומרי הגלם בהם נעשה שימוש במדרה הם מהמשובחים בעולם, החל מעצים קשים, אקזוטיים ונדירים וכלה בפרזול חדשני וטכנולוגיית אבזור פנים מתקדמת. 


"בתפיסה העיצובית התכנונית שקדמה לביצוע", מסביר טל דן, בעל החברה, "היה חשוב בראש ובראשונה - כבית שאוהב לארח - לייצר רהוט שישרה אווירה ביתית, משפחתית, חמימה ומזמינה שלא תתעלם מצרכי המשפחה". כבר בתכנון יצרה מרקוביץ  הפרדה בין החללים המשמשים לשינה והחללים המשמשים להתכנסות בני הבית: מבואת הכניסה הפתוחה אל גינת הבית, שימשה כחלל מעוצב המפריד בין החלקים השונים. בחללים הציבוריים, תקרת עץ גבוהה , קורות מעץ גושני , נועדו ליצירת מרחב עם הדגשת הקירות בהם הוצבו וויטרינות בפרופיל בלגי וחיפוי לבנים. 

באופן טבעי, המטבח הוא החלק הפעיל ביותר בבית, ולכן הוא עוצב באופן פונקציונלי, עמיד וכמובן, גדוש בסטייל. המטבח בנוי מחזית גבוהה מעץ מלא צבועה בצביעה אמנותית בצבע אפור-גרפיט. במטבח ישנה "דלת סתרים" אל חדר המזווה, פתרון עיצובי לשטח אחסון  נרחב. עוד במטבח: פינת אפייה מושלמת שנפתחת על ידי שתי דלתות כיס. לצד החזית הגבוהה ניצב אי מרשים, רחב ידיים, המשמש לעבודה, אחסון וישיבה. ומרתק לא פחות: המדבר נכנס אל המטבח מכל החלונות.


שולחן צרפתי גדול מעטר את מרכז פינת האוכל, ולצדו שידת כלים מפוארת. הקרבה בין השניים, יוצרת חלל עיצובי אחיד ומאפשרת תפעול נוח בעת האירוח. 


מעברה השני של המבואה ממוקמים  חדרי השינה וחדר המשפחה. הבחירה העיצובית לחדר המשפחה  היא השימוש בצבע.  ספריית ענק מעץ מלא נצבעה בצביעת אמן בצבע כחול עמוק. 

במרכז סוויטת ההורים מוקמה מיטה מפנקת הבנויה ממסגרות עץ אלון ישן ומאסיבי בשילוב ריפוד בצבעים בהירים. שידת איפור מעץ מלא נצבעה בסגול-בורדו עמוק שהותאם אישית, ויחד השלימו את המראה הרומנטי של החדר.
בסוויטה חדר ארונות מרשים מעץ לבנה, עם אי מגירות בצביעה אמנותית. ולהשלמת הסצנה - חדר רחצה חלומי פתוח, בו תוכננה ויוצרה שידה זוגית על מנת לאפשר שימוש משותף.


בין חדרי הילדים לסוויטת ההורים  מחבר מסדרון ארוך שלאורכו תוכנן ויוצר ארון שירות גדול ממדים. הארון יוצר מעץ מלא, בסגנון פרובנס, ומאחר שהוא אמור לשמש גם לאחסון לטווח ארוך, תוכננו ושולבו בעיצובו פתחי אוורור.


לבני המשפחה היה חשוב לייצר תחושת "ביחד", ועם זאת לשמור על פרטיותו של כל אחד ואחת. וכך, מעבר לפתרונות המעשיים שהוא מייצר  - המסדרון מהווה אלמנט המפריד ותוחם בין אגף הילדים לאגף ההורים.


"אנו במדרה, לוקחים בחשבון רצונות הלקוח, חלומותיו, ההתנהלות היומיומית והאופי העיצובי שבו הוא מעוניין. התפיסה העיצובית שלנו נרקמת ביחד עם הלקוחות בליווי מעצבת הבית, מהפגישה הראשונה ועד לסטיילינג הסופי בבית".