כתבה | בית במרכז הארץ

הקשר הבריטי

סגנון אר דקו, צבעים רכים, ושילוב הרמוני של חומרים טבעיים בכיכובם של העץ, הקש, הברזל והאבן. סיפורו של בית של משפחה שחזרה משליחות באנגליה

עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו | צילום: איתי בנית

בית בסגנון אר דקו שובה לב תוכנן עבור משפחה, זוג הורים וארבע בנותיהם. הבית ממוקם במרכז הארץ והצבעוניות הבולטת בגווני שחור-לבן בשילוב פלטת צבעים רכה ועדינה, הוסיף לפרויקט תחושה משפחתית ואווריריות נפלאה. וכל זאת, בשילוב הרמוני של חומרים טבעיים בכיכובם של העץ, הקש, הברזל והאבן – מוטיבים, חומרים וגוונים שחוזרים על עצמם בחללי החוץ והפנים של הבית.


"המשפחה חזרה משליחות באנגליה והחליטה, בטרם הגעתה ארצה, לשפץ את ביתם המיושן מן היסוד, מה שלווה בהרבה אתגרים", מספרת מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו. "השיפוץ ארך חמישה חודשים בלבד, וזאת בשל לוחות זמנים צפופים, עם חלון זמן תחום שהיה לי מרגע ההחלטה לשפץ את הבית ועד חזרת המשפחה משליחות". 


לדבריה, הפרויקט התנהל ביעילות רבה - בעלת הבית הבינה את לוחות הזמנים הצפופים ונרתמה לטובת הפרויקט עם קבלת החלטות משותפת זריזה ומקצועית, מה שזירז משמעותית את התהליך כולו.

הבית מתפרש על פני שלוש קומות ו-180 מ"ר וחצר שגובלת בשתי פאות הבית. "במקור, הבית היה חשוך, התקרות נמוכות, עם תחושה של חוסר אווריריות וזרימה. כך שההתמודדות לא היתה רק עיצובית, אלא גם פונקציונלית. השארתי את המעטפת החיצונית של הבית ותכננתי מחדש את הפנים. בקומת הכניסה ממוקמים החללים המשותפים, בקומה העליונה חדרי השינה ובקומת הגלריה החדש של הבת הבכורה 
בת ה-12".


ניכר כי לחומרים בבית - ובעיקר לסקאלת הצבעים - יש תפקיד חשוב בסגנון של הבית. "בזכות השחור-לבן הדגשתי אלמנטים שיוצרים אשליה של גובה, עם אמירה מאוד חזקה. עשיתי שימוש בחומרים טבעיים בהם עץ אלון טבעי, בריקים, פרקט עץ, ברזל שחור ונגיעות פליז באלמנטים שונים, זאת לצד טקסטיל רך ונעים". 

כל החומרים - וכמובן גם הגוונים, ובראשם שחור, לבן ואקווה - חוזרים על עצמם בחללי הבית השונים. את האלמנטים והעיצובים עיצבה טולדנו לטובת הפרויקט ואלו יוצרו בהתאמה אישית עבור הפרויקט.


אחד מחדרי השינה מיועד לתאומות, עבורן חולק החדר עם מחיצת וילון שמיועד לחלק את החלל לחדר משחקים וחדר שינה, כך ניתן בהינף יד לשנות את עיצובו. גם כאן, בחדרי השינה והרחצה של הבנות וההורים, חוזר מוטיב השחור-לבן. 


סוויטת ההורים רחבת ידיים וכוללת מגוון פונקציות. בין היתר מצויים פה חדר ארונות, חדר רחצה וגם חדר כביסה קומפקטי. 
קומת הגלריה משמשת כאמור כחדר השינה של הילדה הבכורה. זוהי עליית גג שהפכה לסוויטה מתוקה ונעימה.


"רצועת הגינה היתה מוגבלת בגודלה. 
לכן, החלטתי להרחיב את שטח הריצוף, הפרגולה 'נמתחה' לאורך כל הגינה, 
וכדי לתחום אותה - נוספו דשא וצמחייה". 
ואין זה מפתיע לגלות כי גם בחלל החוץ ממשיכים המוטיבים שכיכבו בפנים 
הבית, ובהם החומרים והצבעים – קש, עץ, שחור ולבן.