שקיעה מנצחת

"בביקור השלישי שלנו בדירה - ואחרי פעמיים בהן לא השתכנענו במאת האחוזים - צפינו בשקיעה המרהיבה שנגלית מבעד לפתחים והחלטנו שזהו הלוקיישן המתאים עבורנו", מספרת מעצבת הפנים אולה אלישר

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: אולה אלישר | צילום: שי אפשטיין

"אל הבית בצפון תל אביב עברנו אחרי שנים של מגורים בשכונה מגניבה בנווה צדק", מספרת מעצבת הפנים אולה אלישר. "חיפשנו אזור טוב שמתאים לגידול ילדים, ועדיין - הכי קרוב שאפשר למרכז העיר.

את הדירה הספציפית בחרנו בעיקר בזכות הנוף הנשקף ממנה. בביקור השלישי שלנו בה - ואחרי פעמיים בהן לא השתכנענו במאת האחוזים - צפינו בשקיעה המרהיבה שנגלית מבעד לפתחים והחלטנו שזהו הלוקיישן המתאים עבורנו". 


דירת הפנטהאוז ממוקמת בקומות התשיעית והעשירית של בניין מגורים ותיק כבן 30, סמוך לשדה דב. הנופים האורבניים הנשקפים ממנה הוסתרו לפני השיפוץ מבעד לתריסים וככלל, הדירה היתה מיושנת ומתוכננת בצורה שאינה ממצה את הפוטנציאל הגלום בה.


כך למשל, גרם המדרגות הלולייני שתוכנן במרכז החלל - מה שגרם לחלק גדול מהשטח בסביבתו להיות לא מנוצל. בפועל, מדובר במטראז' של חדר שלם.

 

"בתכנון החדש בחרנו להסיט את המדרגות לפינת החלל ובכך נוצר חדר שינה נוסף המשמש כחדר בו אנחנו יכולים לשהות קרוב לילדים, שהחדרים של שניהם נמצאים בקומת הכניסה". 
בנוסף, שינוי מיקום המדרגות איפשר ליצור מקומות אחסון רבים. זאת ועוד: שבירת הקירות ופתיחת החללים הציבוריים בקומה זו לכדי חלל גדול אחד מייצרת זרימה טובה ונכונה בהרבה בחלל וטווח תצפית אולטימטיבי לנופים מכל זווית. 

כזוג שמרבה לארח (ולעיתים אף 30-40 אורחים במקביל), תכנון פתוח והצבת פינות ישיבה מסוגים שונים באזור חלל האירוח הפנימים והחיצוני מאפשרת להם למקסם את החוויה. 


כחלק מהשיפוץ, בחרו בני הזוג לנצל טוב יותר את הפתחים ולהחדיר את הנוף המיוחד של מסלולי ההמראה והנחיתה של שדה דב פנימה. מדובר בפיצ'ר ייחודי שיוצק לתוך הבית סיפור מסגרת מעניין ודינמי.

 

"בחרנו לוותר על תריסים כדי למקסם את כמות הנוף, האור והאוויר הטבעיים עד כמה שניתן. בילדותי באוקראינה, נהגתי לשבת על אדן החלון ולצפות בחוץ על הנוף והגשם. בדירה הזו הגשמתי חלום ויצרתי ספסל בין המטבח לסלון שמשחזר עבורי את החוויה. אני יושבת עליו, קוראת ועובדת ונהנית לצפות לשמיים ולנוף הנגלה מבחוץ". 

בדירה זו בחרה אולה להתנסות בחומרים רבים – וגם לשלב ביניהם בדרכים מקוריות. כך למשל, שילבה רשתות  שמיועדות לבניה כפיצ'ר עיצובי בבית בדמות חיפוי קיר, שמבעדן מופץ אור. המדרכים במדרגות עשויים פוליקרבונט ותמונות שצילמה בעצמה, הודפסו על אריג גומי נמתח והן משמשות כעת כחיפויים בחדרי השירותים והרחצה.


"בחרנו לשלב בבית אלמנטים בנויים במראה אוורירי שלא יחסמו את החלל. כך למשל, מדפים תלויים על כבלים מברזל. זאת ועוד, בחרנו לשלב רהיטים עם סיפור והיסטוריה מאחוריהם, שאת מרביתם רכשנו בשווקים. כך למשל המנורות המשתלשלות מתקרת החלל הכפול באזור המדרגות שמוסיפות אופי לחלל כולו". 

"בחרנו לשלב רהיטים עם סיפור והיסטוריה מאחוריהם, שאת מרביתם רכשנו בשווקים. כך למשל המנורות המשתלשלות מתקרת החלל הכפול באזור המדרגות שמוסיפות אופי לחלל כולו"