להתחיל מחדש  

שתי דירות במגדל יוקרה שאוחדו לדירה אחת, טמנו בחובן תכנון מחודש, שהביא עמו אתגרים מורכבים רבים

עיצוב פנים ואדריכלות מרינה רכטר רובינשטיין- ReMa אדריכלים | צילום: עמית גושר

תהליך העיצוב של דירה מרהיבה זו, הממוקמות במגדל יוקרה במרכז הארץ, נמשך לא פחות משלוש שנים וחצי. 
תהליך זה החל לאחר רכישת שתי דירות מקבלן, שאוחדו יחדיו ל-120 מ"ר. "עובדה זו הפכה את התכנון למורכב הרבה יותר", מספרת האדריכלית מרינה רכטר רובינשטיין. 


לצורך  שינוי טוטלי, כבר בשלב הראשוני - ותוך ייעוץ ושיתוף פעולה בין האדריכלית לבין הצוות של חברת הבנייה - נדרשה עבודה מסיבית לאור מיקומים חדשים ושונים. כך למשל, דלת הכניסה, נקודות חשמל, מים, תכנון שטחי הדירה, התייחסות לנוף האורבני ועוד. הכל תוכנן נעשה מחדש. 


את סגנון העיצוב בדירה ניתן להכניס אל קטגוריית ה"מודרני-אורבני בניחוח רומנטי", המשלב לתוכו נופים של עיר. מאחר שהדירה ממוקמת בקומה ה-40 של המגדל, היה חשוב לשמור על היחס בין חוץ לפנים: להכניס את האווריריות המשתקפת בחוץ לתוך הבית, עם התייחסות לנוף המרהיב. באופן זה, הוחלט על עיצוב מינימליסטי-רומנטי, מבחינת גמרים וצבעים.
 

"ביחידות ההורים הוספנו נגיעות חמימות בזכות טפט צבעוני במיוחד, פרקט ופריטי עץ נוספים שהוסיפו לאווירה מרגיעה וחמימה יותר, אך עדיין - תוך שמירה על רומנטיות קלילה על ידי גופי תאורה ווילונות נשפכים", מספרת האדריכלית. 


"בפרוזדור יצרנו נישות רבות על מנת לתת במה לפסלים, שהינם אוסף פרטי של בעלי הבית, עם תאורה רכה שתורמת לאווירה הביתית".


בחלל המרכזי, כל פריט נבחר בקפדנות רבה על מנת לשמור על אותו סגנון של מינימליזם-רומנטי. השידה הפרחונית והשטיח, שני אלמנטים חשובים ודומיננטיים, נבחרו באופן קפדני ביותר. הרצפה, דמוי אוניקס בגוון בהיר, מדגישה את הפריטים המשלימים ותורמת לשפה המינימליסטית השולטת במרחב. 


בכל הקשור למטבח, האי הוא לב-לבו של הבית. בו ולצדו מתנהלים החיים של המשפחה. באופן זה, נבחר שיש מאבן אמיתית עבור האי, שאף מתפקד כאן על תקן של פריט אמנותי ומזמין, כזה שתורם לאווירה המשפחתית והופך את החלל לאסתטי ונעים במיוחד. 

ביחידות ההורים הוספנו נגיעות חמימות בזכות טפט צבעוני במיוחד, פרקט ופריטי עץ נוספים שהוסיפו לאווירה מרגיעה וחמימה יותר