אותה גברת בשינוי אדרת

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

אותה גברת
בשינוי אדרת

זהו סיפורו של בית מיוחד שנבנה ברחוב מיוחד באחת מערי השרון בתחילתו רכש יזם בניה את הקרקע לטובת בית מגורים פרטי להשקעה והחליט למכור אותו בשלב השלד מסיבותיו. המרוויחים הגדולים הם בני זוג להם זוג תאומות שהשכילו לייצר יחד עם האדריכל בועז שניר חוויית מגורים חמימה, אלגנטית ומסוגננת שעונה במדויק על צרכיהם ומאווייהם.  

---------------------------

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

ברבים מהמקרים בנייתו של בית פרטי הוא תהליך רווי התרגשות אך גם רצוף באתגרים. כך גם במקרה של הבית הפרטי באזור השרון שהחל כמעין אירוע מתגלגל אך זכה לסוף טוב. את הקרקע עליו הוא נבנה רכש יזם הבניה כהשקעה. כוונתו היתה לבנות בית פרטי, חציו של דו משפחתי, והוא השקיע בהגשת ההיתרים ובתכנונו- רצונו היה ליצור בית בסגנון קלאסי אצילי בגוונים בהירים. בשלב מתקדם יותר, לאחר שנערכה הבקשה להיתר והשלד נבנה החליט היזם למכור את המגרש, אז זכה הבית לחיים חדשים.

אדריכל בועז שניר, צילום_ ולרי זיוז

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

בעלת הבית, בוגרת לימודי עיצוב פנים, לקחה חלק אינטגרלי בעיצוב הפנים, הלבשת הבית והסטיילינג בשלבים השונים

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

את שלד הבית רכשו בני זוג בשנות ה-30 לחייהם להם שתי תאומות וניכר כי הם טיפלו בו באהבה יתרה. לתהליך המורכב הם רתמו את האדריכל בועז שניר ובתוך כך, בעלת הבית, בוגרת לימודי עיצוב פנים, לקחה חלק אינטגרלי בעיצוב הפנים, הלבשת הבית והסטיילינג בשלבים השונים.  

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

התכנון החדש התבסס על הפרוגרמה התכנונית שהתוו האדריכל ובעלי הבית והוא כולל קומת כניסה פתוחה ומרווחת, קומת מרתף, קומת חדרי שינה ועליית גג

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

לדברי שניר, "על אף שקיבלנו לידינו בית שכבר זכה למאפיינים מסוימים שלאו דווקא עלו בקנה אחד עם טעמם של בעלי הבית ושלי, הצלחנו הודות לתכנון האדריכלי הראשוני שהיה טוב ונכון ביסודו להתאים אותו לסגנון ולצרכים העכשוויים של בעליו החדשים. סגנון הוא למעשה עטיפה, ממש כשם שאישה יפה יכולה באמצעות לבוש לשנות לחלוטין את המראה שלה, כך גם באדריכלות-כשהבסיס טוב השמיים הם הגבול".  

"התכנון החדש התבסס על הפרוגרמה התכנונית שהתוו האדריכל ובעלי הבית והוא כולל קומת כניסה פתוחה ומרווחת, קומת מרתף, קומת חדרי שינה ועליית גג. "בתחילת התהליך קיימנו אני והרוכשים פגישה במהלכה הוחלט לשמור על ה-LAYOUT הקיים אך לשנות את האלמנטים הקלאסיים למודרניים בקווים ישרים. התחלתי בניקוי צורני של הבית, ביטלתי אלמנטים דקורטיביים והדגשתי את המראה המודרני באמצעות פלדה, פרטי ניתוק, פח שחור, חיפוי עץ ובטון חשוף", מסביר האדריכל.

התוצאה מעוררת השראה: הבית בתצורתו העכשווית שונה בתכלית ממראהו הראשוני: "באופן אישי התחברתי מאד לפרויקט. טעמם של הלקוחות דומה מאוד לשלי ולאורך התהליך שידרנו על אותו גל.

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

באופן מקרי בניתי בסמיכות את ביתי הפרטי בקרבת מקום וחלק מהאלמנטים בבית הזה תוכננו בהשראתו (השימוש בבטון החשוף, גדר מרשת ברזל משולבת חלוקי נחל, צורת המעקה, פרט קרניז ופרגולת פלדה ועוד)" מסביר האדריכל. "הלבשת הבית והסטיילינג בוצעו על ידי בעלי הבית והם היו גם מעורבים באופן ניכר בעיצוב הפנים , הגוונים והקונספט העיצובי כוללים פלטת צבעים מונוכרומטית בגוונים של שחור, לבן ועץ טבעי. אלמנט ייחודי בבית הוא קיר עשוי בטון חשוף שחוצה את הבית מפנים לחוץ בתוכו יצקנו נישה לטלוויזיה. בבית ישנה גם רמפה עבור הרכבים שמגיעה עד לקומת המרתף וממנה ניתן להגיע למרתף באופן ישיר. בריכת שחיה קטנה עם אלמנט של מפל מים מעניקה רוך ורוגע לשוהה בגינה ולזה המתבונן בה מבפנים".

אדריכל בועז שניר / צילום: ולרי זיוז

התקרות הגבוהות יצרו תחושת ניכור בחלל הפתוח, והתבקשו עזרים טקטיים לחימום החלל. הדבר נעשה באמצעות פרקט עץ אלון שהחליף את רצפת האבן, ובעזרת ספריה כפרית בפינת המשפחה, שמעניקה אינטימיות וחמימות, ומבטלת את תחושת הגובה המנכרת.
בעלי הבית ביקשו חדר ארונות וחדר רחצה רחבי-ידיים בחדר השינה, ובהתאמה נפתח חדר השינה לגמרי, ונפרצו הגבולות שבינו לחדר הרחצה וחדר הארונות, למעט השירותים והאסלה שנסגרו מאחורי דלתות זכוכית, בקו ישר עם המקלחות הפתוחות. 
כאמור, חדר השינה נפתח לחלל הומוגני אחד, עם פרקט עץ שממשיך אל חדר הרחצה, שבו אמבטיית פרי-סטנדינג, מקלחת וכיור. הבחירה בחדר פתוח מציגה חדר סקסי ואינטימי, חרף גודלו, וסגנון מרתק בדמות כפרי עם נגיעות מודרניות. 
חדר המגורים תוכנן לשיחה אינטימית ולישיבה בצוותא, ללא טלוויזיה. מסביב מפתחים שכמו מכניסים את סצנת החוץ והבריכה אל תוך הבית, באלגנטיות. הסלון עוצב לאירוח-נטו, והוא נמצא במרכז החלל, כשבסופו ממוקמת פינת האוכל. מהצד השני של החלל פינת משפחה ומטבח מודרני.  המטבח נמצא בקצה השני של הסקאלה הסגנונית, והוא עוצב בסגנון נקי עם שני איים ענקיים, כשהחומרים השולטים בו הם ברזל, חזיתות ארונות בצביעה דמויית ברזל וארונות גבוהים באלון מולבן. בחצר, בעלי הבית ביקשו מראה מינימליסטי, שמתמזג עם הטבע ומקרין ירוק. מסביב לבית רצועת דשא ירוקה ורעננה, ואילו לצד הבריכה אבן בזלת שבורה, כמו האבן שבה השתמשו לחיפוי תוספת הבניה - רק שטוחה, ולא עגולה. סלון אלטרנטיבי ופינת אוכל לאירוח רב משתתפים מחוץ לבית, מציגה מראה נינוח ומזמין, שגם קורץ אל תוך הבית, דרך המפתחים הממוסגרים.
אמנם הנכס היה בעל מהות כפרית מובהקת, אך הסגנון התעדן והתעדכן דרך בחירת גוונים נקיים כמו לבן, אפור ושחור, שממסגרים אותו ומעניקים לו רבדים ועומק. המראה המיושן והכבד שהונצח דרך טיח צהוב ורעפים אדומים הוחלף באבן אפורה, ובגווני אפור כהה ולבן, שרעננו אותו וגרמו לו להתמזג היטב עם הסביבה האורבנית. חומרים כמו ברזל, אבן ועץ אלון – בפנים הבית – סייעו לבסס תחושה חמימה, נינוחה ומזמינה, למרות החלל הגבוה ורחב הידיים. 

https://www.boazsnir.com/

רצונו של האדריכל
בועז שניר היה ליצור בית בסגנון קלאסי אצילי
בגוונים בהירים