מרקש פינת נווה צדק

כאשר חושבים על מרוקו, עולים לראש דימויים ומראות של קסם אותנטי, צבע, שמחה וחום. מעצב הפנים שחר וייס הצליח לצקת את כל אלה בעיצוב מסעדת EWA SAFI החדשה בשכונת נווה צדק

תכנון ועיצוב שחר וייס | צילום אורי אקרמן

מעצב הפנים שחר וייס מספק לקהל המבלים התל אביבי טעימה של העיצוב המרוקאי האותנטי, המשולב באלמנטים עכשוויים וטרנדיים במסעדת EWA SAFI החדשה. וייס, שאמון על תכנונם של מקומות בילוי מובילים בארץ ובעולם (בהם גם מועדון הפורום בבאר שבע, מסעדת "המוציא" של השף אבי לוי ועוד רבים וטובים) הצליח ליצור את האיזון הנכון בין ישן וחדש, ובכך יצר אווירה שקוסמת לקהלים שונים שמבקשים ליהנות מערב דינמי ושמח ולהתנתק, ולו לערב אחד, מהעיר הסואנת שבחוץ. 


יחד עם האחים שמעון ומיקו ברק, בעלי המקום (ובעלי מועדון "הקומפורט 13" המצליח) רקם קונספט ייחודי שמצליח לשחזר את הצבעוניות האינסופית, התְּכוּנָה והשמחה שמאפיינים את השווקים התוססים בקזבלנקה, מרקש ומדינה אל פז, ועדיין - לשמור על נראות אופנתית המותאמת לימינו אנו. 

The chef of the restaurant is the chef of the king of Morocco

"הקונספט שהגדרנו כבר בתחילת התהליך היה ברור", מספר וייס. "ביקשנו ליצור חלל דינמי שמשלב את חוויית האוכל המרוקאי האותנטי אך בד בבד - משדר חוויית בילוי מודרנית, סקסית ומרגשת כמו בברים ובלאונג'ים המובילים בסצנת חיי הלילה. בפועל מדובר בשילוב מסקרן שמושך אליו קהל מגוון שנהנה מאוכל אותנטי משובח שמוגש בכלים מסורתיים לצד מוזיקה עכשווית ואלכוהול טוב".


הצבעוניות העזה במקום משולה לעולם התבלינים והתבשילים. השילוב בין ישן לחדש בולט וברור לעין אך עדיין מצליח ליצור הרמוניה מזמינה. אל מול הטקסטיל והאלמנטים מברזל בולטים גופי התאורה שנראה כאילו נלקחו מארמון מרוקאי אותנטי, פלטות ריהוט וחיפויי הקירות שמשווים לחלל מראה חמים ועוטף ועם זאת נותרים נאמנים לכאן ולעכשיו.

 
במרכז חלל המסעדה ממוקם הבר, שהוא ללא ספק אחד העוגנים הבולטים ומושך אליו מבלים רבים. "בו מתחילה האווירה וממנו אפשר לראות את ספריית הברזל שנצבעה בגוון חרדלי (כורכום) ועליה מונחים כדים, גופי תאורה וארונות יין שהם הומאז' לעיצוב המרוקאי", מסביר וייס. 

סביב הבר תוכננו אפשרויות ישיבה בגבהים ובגדלים שונים שמאפיינים את צורת הישיבה הנהוגה בברים. אל מול שולחנות האוכל הרגילים מוקמו שולחנו ישיבה גבוהים ואזור VIP בו ממוקם שולחן אבירים שאידיאלי למשתה גדול וכן, פינת סלון נמוכה מרווחת ומזמינה. 


התמהיל המדויק בין אלטרנטיבות הישיבה מאפשר תרחישי בילוי מגוונים עבור הבאים ויוצר איזון מתוחכם בין מסות, גדלים ונפחים שמוסיפים עניין רב בחלל. 


בעוד שחלל האוכל מאופיין בצבעוניות עזה, מתחם השירותים חופה באריח דקורטיבי שחור ומבריק על מנת ליצור קונטרסט צבעוני. משטח הכיור עשוי פלטת אלון אדנים עליו מונחים שני כיורים שהובאו במיוחד מהעיר רבאט וברזים בגווני זהב, אולי אחד הצבעים הבולטים בעיצוב המרוקאי המקורי. 


בצמוד לחלל הפנימי, גינה ירוקה נשקפת במלואה ומהווה חלק אינטגרלי מסיפור המקום. במרכזה בר קוקטיילים והיא מאפשרת לקהל המבלים לאכול וליהנות מהחלל הפנימי. ניטעו בה עצי פרי וצמחי תבלין. האוכל עצמו מדבר גם הוא באותה שפה: כדי להביא את מרוקו לתל אביב, בחרו האחים ברק להביא למטבח המסעדה את אימא סוליקה, שהכניסה את הטעמים והנשמה לתפריט. כמו עיצוב החלל, גם בתפריט שזורים טוויסטים מרעננים שהופכים אותו לרלוונטי לרוח התקופה. 

לאתר המסעדה

לחץ כאן