חמים וקליל

 

זהו ביתם של בני זוג בשנות ה-50 לחייהם, שילדיהם כבר עזבו את הקן, אך חשוב היה להם ליצור עבורם אזור אירוח לזמנים בהם הם מגיעים לביקור

תכנון ועיצוב: אדר' מרינה רכטר רובינשטיין - ReMa אדריכלים

צילום: בראין שולמן

הבית הפרטי החדש, אותו תכננה ועיצבה האדריכלית מרינה רכטר-רובינשטיין, בעלת המשרד ReMa אדריכלים, הוא חלק מדו משפחתי בגן יבנה.

חלוקת החללים שלו שונתה עוד בשלבי התכנון הראשוניים על מנת לשמור על קשר מיטבי בין חוץ לפנים ובכך לייצר מרחב מגורים מואר ואוורירי. בתוך כך שונה גם גרם המדרגות שמוביל אל קומת המגורים ומהווה FOCAL POINT של ממש. 

זהו ביתם של בני זוג בשנות ה-50 לחייהם שילדיהם כבר עזבו את הבית, אך חשוב היה להם ליצור עבורם אזור אירוח לזמנים בהם הם מגיעים לביקור.

אל האדריכלית מרינה רכטר רובינשטיין הגיעו לאחר תכנון עקרוני, והיא בחרה לשנות את מיקום הכניסה המקורי על מנת לייצר זרימה טובה בין החללים ובעיקר לספק ויטרינות גדולות באזור המטבח והסלון מהם יש יציאה לשתי גינות נפרדות. התכנון החדש כלל גם שינוי מבנה גרם המדרגות שניצב כעת בלב החלל הכפול, מהווה אלמנט עיצובי ומגדיר את הפונקציות השונות.

רכטר רובינשטיין בחרה לעצב את הבית – ששטחו כ-200 מ"ר בנוי - בסגנון מינימליסטי ומוקפד ועם זאת חמים וקליל

רכטר רובינשטיין בחרה לעצב את הבית – ששטחו כ-200 מ"ר בנוי - בסגנון מינימליסטי ומוקפד ועם זאת חמים וקליל. היא הקפידה להשתמש בפלטת צבעים על טהרת גוונים של חום ומוקה וחומרים טבעיים או במראה טבעי כמו ריצוף דמוי אבן טבעית, פרקט אגוז שיש, ברזל, פליז ועוד. 

בצמוד לכניסה ממוקמות מעלית וכניסה נפרדת ליחידה שתוכננה עבור סב המשפחה. בהמשך משתרע מטבח מרווח שממנו יציאה לגינה אינטימית ונעימה, שם אפשר לשתות קפה של בוקר. במרכז החלל ממוקם אי גדול ונוח לעבודה שאותו חיפתה האדריכלית במשטח קוורץ דמוי שיש קלקטה. את הארונות שממוקמים משני צדיו בחרה לחפות בפורמייקת ננו איכותית בגוון חום אפרפר.

במרכז גרם המדרגות שממוקם בלב חלל כפול שגובהו למעלה מ-6 מטרים וממרכזו משתלשל שנדליר מודרני גיאומטרי עשוי פליז בגימור מט. את הקיר המרכזי והדומיננטי בחרה לחפות צבע דמוי בטון בגוון חם ולשבץ בתוכו ניתוקים עשויים מתכת שמוסיפים עניין ומחלקים את המסה. את המדרגות חיפתה בעץ אגוז שמשמש גם כחיפוי בקומת הגלריה, הלוא היא קומת חדרי השינה.

מצדו השני של גרם המדרגות ממוקם הסלון, שממנו יציאה לגינה מטופחת בה שולחן אוכל ושמשייה. באזור זה בחרה להוסיף רכטר רובינשטיין ממד של צבע ולשם כך תכננה רהיט מולטימדיה בגוון טורקיז פסטלי שמשתלב עם גווני המוקה והעץ. השטיח שפרוס על הרצפה מאגד בין הצבעים השונים בחלל.

את הקיר המרכזי והדומיננטי בחרה לחפות צבע דמוי בטון בגוון חם ולשבץ בתוכו ניתוקים עשויים מתכת שמוסיפים עניין ומחלקים את המסה. את המדרגות חיפתה בעץ אגוז שמשמש גם כחיפוי בקומת הגלריה, הלוא היא קומת חדרי השינה

קומת חדרי השינה מרווחת ומוארת, וכוללת את סוויטת שינה של בני הזוג, סוויטה נוספת לאורחים וחדר שירות גדול ומאוורר עם יציאה למרפסת שירות.

סוויטת השינה קלאסית ורומנטית הודות לסקלת צבעים רכה על טהרת האפרפרים, הניוד, נגיעות פליז ופרקט עץ בדוגמת פישבון. מבואת הסוויטה מגדירה את הכניסה לחדר השינה וחדר הרחצה. חדר הארונות גדול, מאובזר ומואר ויוכל בעתיד לשמש בחדר שינה הודות לדלת שפונה למסדרון ותוכננה לשם כך.

החדר השני בקומה תוכנן כעבור עבור ילדיהם שמגיעים מפעם לפעם לבקר. גם כאן בחרה האדריכלית להיצמד לתכנון שיאפשר שינוי קל יחסית בפרוגרמת החלל. היא יצרה ארון אחסון שמגדיר את חדר השינה וחדר הרחצה כסוויטה לכל דבר שניתן יהיה להפריד ולפתוח בעתיד.