חלום רגוע

מאחר שבית זה מורכב ממעט חדרים, כל חלל עצום בגודלו,
עם אופן-ספייס ענקי ומרכזי הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל.

מאת: מערכת עיצוב | תכנון: שירלי דן | צילום: יואב פלג

בית זה, הממוקם על שטח של דונם וחצי בכפר סירקין, מתהדר בשטח בנוי של 450 מ"ר, והוא מתפרס על פני קומה אחת  ומרתף. 
השטח נרכש עם בית שיועד להריסה, ואת הבעלים הכירה שירלי דן לפני כעשור, כאשר עיצבה עבורם את ביתם הקודם. בין המשפחה לשירלי נוצר קשר חם וידידותי, כאשר היה ברור לשני הצדדים שהם עוד ייפגשו בהמשך, כאשר ירכשו מגרש ושם יממשו את בית חלומותיהם. לבני הזוג ארבעה בנים, שניים מהם התחתנו ועזבו את הבית והשניים הצעירים מתגוררים עימם - האחד חייל והשני אחרי שחרור. 

אבי המשפחה עובד בתחום הביטחון והאם עובדת בתחום החינוך. בכניסה לבית מקבל את פני הבאים פטיו מרכזי הממוקם במבואת כניסה. למעשה, כל הבית בנוי סביבו. קומת הקרקע הענפה, מתחלקת לאגף הציבורי מצד אחד של הפטיו ובצד השני אגף המגורים, כולל כניסה נפרדת לחדרו של אחד הבנים.
 

מאחר שהבית מורכב ממעט חדרים, כל חלל עצום בגודלו, עם אופן-ספייס ענקי ומרכזי הכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. המרתף אף הוא רחב ידיים, וכולל את חדר הבן, חדר אורחים, פינת רחצה וחדר קולנוע. הקונספט של הבית הוא אירופאי במהותו - מאוד מרשים, בזכות הגודל, כמו גם קורות העץ בגג המתנוססות בגובה עצום של 5.5 מטרים – מה שתורם למראה עשיר ביותר. נעשה שימוש בחומרים טבעיים - אבן טבעית מלוטשת מחפה את חלל האופן ספייס, והיא נראית כמו משטח אחד גדול. הבית מחופה קרניזים מיוחדים שנעשו בעבודת יד על ידי אמן פולני והובאו ארצה, לצד נגרות בהזמנה אישית.
כאמור, נבחרו חומרים טבעיים, לצד חומרים בהירים, שמתכתבים עם הסגנון האירופאי החם והמזמין. זהו בית עם הרבה פרטים, קונספט אירופאי מאוד ברור שנרכש גם בזכות עיצוב פנים וסטיילינג שנעשו על ידי שירלי דן. החל מניהול ופיקוח (באמצעות בעלה, גבי דן) וכלה בבחירת בדים, מצעים, וילונות ואפילו בחירת מזוזות הבית.
הבחירה בלבן כצבע שולט נבעה במטרה ליצור בית חם ונעים. לא בית אופנתי וטרנדי, אלא בית על-זמני. כניסת הצבעוניות בבית נעשתה על ידי פריטים שונים. המטבח זכה להשקעה תכנונית עם חשיבה רבה. הוא בנוי עם אי ענק באמצעו ויציאה לגינה קדמית, בה ממוקמת פינת ישיבה. המטבח הגיע מאיטליה, עשוי עץ מלא, המשטח של האי עשוי עץ גושני והפרזולים מאיטליה.
הריהוט בהזמנה מיוחדת, עם צבעים בהירים שזורמים עם הבית. השטיח נותן צבע, וככזה הוא מאוד הרמוני וחם. בפינת האוכל שולב שולחן אבירים מעץ מלא. 

הסלון פתוח, אופן-ספייס עם המטבח ופינת האוכל. יש בו קמין ענק עד גובה התקרה, קמין מודרני שמחופה בבריק. זהו שילוב של החדש עם הישן, עם טלוויזיה שקועה מעל הקמין. כל חלונות הבית  עשויים עץ אלומיניום שמשלים את האופי של הבית. שולבה מערכת חשמל חכמה, כגון מסך עם מקרן גם בגינה.   חדר השינה מקנה תחושה של מלון בוטיק, עם יציאה לגינה ולבריכה. זהו חלל מאוד גבוה, עם גג גבוה. שתוכנן כמעין קומפלקס הכולל מתחם ארונות עם אי באמצע, דרכו נכנסים למקלחת. המיטה והריהוט בגוונים בהירים, והאלמנט המעניק את החמימות הוא פרקט אלון עתיק המחפה את החלל. התאורה בהזמנה מיוחדת, בהתאם לאופיו של הבית. גם בחדר השינה מתנוסס קיר בריקים ענק עם מסך טלוויזיה השקוע בו. להשלמת הסצנה, בגב המיטה ישנו טפט מדהים המשדר רוגע. שירותי האורחים, המצויים בדרך למרתף, מחופים טפט מיוחד ושנדלייר שיורד מהתקרה. וחשוב לא פחות: מכל מקום בתוך הבית, קיים חיבור הדוק עם הגינה והבריכה, פינות קסומות שמתחברות לגינה – מהמטבח, הסלון וחדר ההורים.