פינוק כפול

דירה זו משתרעת על פני כ-350 מ"ר, ולמעשה מדובר בשתי דירות שאוחדו לכדי
דירה אחת גדולה, מרווחת ובעיקר – מפנק

עיצוב: מיכל האן | צילום: עמית גושר

פינוק כפול

במגדלי "בלו" בתל אביב, בסמוך לים הכחול, ממוקמת דירה בבניין חדש שאוכלס לפני כשנה. הדירה משתרעת על פני כ-350 מ"ר, ולמעשה מדובר בשתי דירות שאוחדו לכדי דירה אחת גדולה, מרווחת ובעיקר - מפנקת.
הדירה תוכננה ונבנתה על הנייר מהשלבים הראשונים של תכנון הבניין. משך התכנון והתהליך ארך כחמש שנים – מהתכנון על הנייר ועד גמר הבנייה. 
לדברי מעצבת הפנים מיכל האן, כל החללים ופריסת הדירה שונו בהתאם לצרכים של הלקוחות. התשתיות, המערכות וחלוקת החללים תוכנו מחדש, בשונה לחלוטין מסטנדרט הדירה של הפרויקט.
"הלקוחות בדירה זו נתנו לי חופש תכנוני מוחלט. הם סמכו עליי מהרגע הראשון ואפשרו לי לצקת לתוך הדירה את הטעם, הסגנון, והרצון שלי ללא מגבלות, למעט הפונקציונאליות המתבקשת עבור משפחה" מספרת מיכל האן.

לדבריה, לא היו כלל פשרות בעיצוב. הדירה תוכננה בקווים מודרניים ונקיים ונבחרו בה חומרים על זמניים, החפים מטרנדים ואופנות חולפות. 
הדירה תוכננה מחדש,  כאשר למעשה מדובר כאמור באיחוד של שתי דירות, מהן נוצרה  דירה אחת המאפשרת את ה"ביחד" וה"לחוד" הדרוש לכל בני הבית. החללים הציבוריים מוקמו מחדש אל מול הנוף הצופה אל המערב והים התיכון. החלל הציבורי תוכנן כחלל אחד פתוח ומרווח בקווים נקיים, שקטים ומודרניים.
כשנכנסים לדירה נפתח בפנינו הסלון שמוקם בחזית המערבית וצופה אל תכול הים התיכון. בחלל זה גם מוקמו שירותי האורחים שיהיו זמינים לשימוש לאורחי הבית מבלי להיכנס אל החלל הפרטי של הדיירים. בהמשך הסלון, בחזית הצפונית,
ממוקם מטבח רחב ידיים שתוכנן בקפידה, בקווים מודרניים ונקיים. 

המטבח תוכנן בשיתוף עם בן זוגה של המעצבת, הנגר אומן הדר האן. הוא כולל יחידת ארונות אחסון גבוהים, מקרר אינטגרלי, משטח עבודה רחב ואי גדול המשמש גם לבישול ואחסון וגם לבר ופינת ישיבה. חזית הנגרות כאן שומרת על קווים ישרים ונקיים היוצרים תחושה של  חלל אינסופי.
מהמטבח נפנה אל החזית הצפון מזרחית של הדירה, נעבור דרך פינת האוכל המרווחת ונגיע אל סוויטת ההורים אשר מוקמה אף היא מול הנוף המערבי הפונה אל הים. בסוויטת ההורים תוכנן חדר שינה מרווח עם ארונות היקפים, חדר רחצה פרטי ומרפסת שמש הצופה אל הים התיכון.

כשנמשיך בדרכנו אל החזית הצפון-מזרחית, נעבור דרך פינת המשפחה והטלוויזיה שמוקמה במבואה רחבת ידיים ומאפשרת בילוי ופנאי משפחתי. חדרי הילדים פונים אל החזית המזרחית ונוף השדות. באזור הפרטי ממוקם חדר רחצה לשימוש הילדים וחדר עבודה ואחסון.
לדברי האן, חווית התכנון והעבודה המשותפת עם הלקוחות הייתה טובה והרמונית לאורך כל הדרך. "הקפדנו לשמור על קשר פנים-חוץ כחלק מעקרון תכנוני. סביבת הבניין, צורתו והנוף הנשקף מהחלונות הנחו אותנו בחלוקת החלל, התכנון,
מיקום הפונקציות והצבת הריהוט".

הדירה תוכננה מחדש,  כאשר למעשה מדובר כאמור באיחוד של שתי דירות, מהן נוצרה דירה אחת המאפשרת את ה"ביחד" וה"לחוד"
הדרוש לכל בני הבית

Home Sweet Home