הדירה שחוברה
לה יחדיו

המשפחה רכשה שתי דירות בבניין סמוך. התוצאה: דירה מרווחת שנראית יותר כמו וילה מאשר דירה, ובבה החלל הציבורי והפרטי מופרדים בהרמוניות מושלמת
עיצוב: פזית וינר-גרינולד / צילום: שי גיל
פזית ויינר, מעצבת פנים  / צילום: שי גיל
הדירה שחוברה לה יחדיו

מיקום: רעננה

שטח: 120 מ"ר
(מרפסת סלון: 80 מ"ר, מרפסת מסטר הורים: 51 מ״ר, מרפסת מסטר קטן: 9.5 מ״ר)

 

 

מי מאיתנו לא התאווה ליהנות מעוד חדר או שניים אקסטרה, מבלי להזדקק למעבר דירה? כש"משתלטים" על בית השכן זה אפשרי. וכך בדיוק עשתה משפחה בת ארבע נפשות מרעננה, בני זוג עם שתי בנותיהם הבוגרות, שרכשה שתי דירות בבניין, לאחר שמכרה את הדופלקס שברשותה, בבניין הסמוך.

עיצוב פנים פזית ויינר - צלם שי גיל

לבני הזוג רק בת אחת המתגוררת עמם, הנמצאת לפני גיוסה, אך הרעיון היה לשפר דיור, ולעבור לדירה מרווחת המשתרעת על מפלס אחד. לטובת המשימה שכרו את שירותיה של המעצבת פזית וינר, שעיצבה את בית חלומותיהם, שנראה כמו וילה, ופחות כמו דירה בבניין סטנדרטי.

"היתרון שבשתי דירות מחוברות הוא עצום. ולא רק בגלל שיש להם עכשיו שתי מרפסות עצומות", אומרת וינר. "המיוחד בדירה החדשה היא שיש בה אזור ציבורי לאירוח, ואזור פרטי לשינה ולעבודה", היא אומרת.

עיצוב פנים פזית ויינר - צלם שי גיל
עיצוב פנים פזית ויינר - צלם שי גיל

וינר מציינת את היתרון הגדול במפלס אחד, שמשדר מרחב ואווריריות, וגם נהנה ממקום מגורים בשכונה נחשקת. "פעמים רבות אנשים מאוד אוהבים את השכונה וקשה להם למצוא דירה גדולה. ההיצע של דירות גדולות מסתכם לרוב בפנטהאוזים או דירות גן, ולא תמיד יש הזדמנות לקבל דירה גדולה ומרווחת", היא אומרת.

עיצוב פנים פזית ויינר - צלם שי גיל

פלטת הגוונים בדירה מאוד רגועה ומונוכרומטית, ויש שפע של משחקים בין ניגודים של שחור ולבן

בעוד שדלת כניסה אחת אינה בשימוש, דלת הכניסה המרכזית לדירה מכניסה אל תוך חלל נעים, מודרני ונקי, הוא החלל הציבורי. חלל זה כולל את פינת האוכל, את חדר המגורים, מטבח ומרפסת גדולה ומאוד מרשימה. חדר האירוח, שמסמל את ההפרדה האלגנטית בין שתי הדירות, חשוף וגלוי לסלון, בעזרת חציצת זכוכית ממוסגרת בפרופילים בשחור.

פלטת הגוונים בדירה מאוד רגועה ומונוכרומטית, ויש שפע של משחקים בין ניגודים של שחור ולבן. "פלטת הגוונים השלטת היא מלבן עד שחור. הקירות מגוונים בלבן אפרפר, ובהתאמה רוב פריטי הנגרות בדירה", אומרת וינר. "הכל מאוד מדויק ומתוכנן באחידות לפרטי פרטים".

פרקט עץ אלון מעושן מחפה את רצפת הבית, למעט החללים הרטובים, ועוזר לבסס מראה חמים ומזמין, באופן שמהווה קונטרסט למונוכרומטיות בגוונים. הודות לפרקט הדירה נראית מרווחת עוד יותר, והשילוב עם הדק במרפסות מעניק תנועת המשכיות והרמוניה.

עיצוב פנים פזית ויינר - צלם שי גיל
עיצוב פנים פזית ויינר - צלם שי גיל

גם התאורה שומרת על הקו המודרני, ומעניקה מגוון מצבים, בהתאמה למגוון תרחישים וסיטואציות אירוח. גופי תאורה מעניינים שמדגישים את אזור דלפק האוכל בסמוך למטבח, או אזור פינת האוכל, ולחילופין תאורה שקועה ונסתרת מאחורי הווילונות, לטובת אור רך ומסתורי יותר בשעות החשיכה. "התאורה לוקחת בהחלט חלק משמעותי באמירה העיצובית של הבית", מסבירה וינר, "והיא משתלבת עם כל הבית, בקו העיצובי שבחרנו, ועוזרת 'לקשור' את הכל יחד".

אלמנט ייחודי שאי אפשר להתעלם ממנו הוא קיר כוח במטבח, שבו גם חצי קיר קונסטרוקטיבי, אותו ניצלה וינר לטובת בר ישיבה. הקיר נגלה בחציו, ומעניק מראה מרתק לזירת הבישולים, שנשקף עד למרפסת הביתית.

עיצוב פנים פזית ויינר - צלם שי גיל

גם התאורה שומרת על הקו המודרני, ומעניקה מגוון מצבים, בהתאמה למגוון תרחישים וסיטואציות אירוח

וינר תכננה קיר בגוון שחור, שבו כל האלמנטים מחופים באותו הגוון. השיש במשטח העבודה עולה עד לגובה של 60 ס"מ וממשיך בטיח דקורטיבי בגוון דומה, כשעל הקיר תלוי מדף ארוך ודק באותו הגוון. "הקפדתי לבחור את אותו הגוון ממש בעבודת הנגרות בארונות, בטיח על הקיר ובחיפוי השיש", אומרת וינר. "דבר מאוד לא פשוט לביצוע".

לצד "תפאורה" שקטה בלבן, הקיר מציג עושר חומרי בקומפוזיציה נהדרת. "קיר כוח הוא טרנדי מחד, אך על-זמני מאידך", מציינת וינר. "כאשר הכל מחופה באותו הגוון, כולל הרהיטים שבסביבתו, תחושת העומס נעלמת, והקיר עצמו 'מתחזק' ומעניק אמירה ייחודית בחלל".

עיצוב פנים פזית ויינר - צלם שי גיל

חדרי הרחצה, הן של בני הזוג והן של הבת עוצבו בקווים נקיים, בלבן צחור, ואריחי קרמיקה בהדפס גיאומטרי על הרצפה, כקונטרסט סוער לאווירה הרגועה

הדירה כולה משרה תחושת נינוחות, ושומרת על העיצוב המוקפד בכל עת, הודות לפתרונות אחסון מרובים להם דאגה וינר. במטבח ארון בעבודת נגרות מיוחדת, מרצפה ועד תקרה, עוזר לשמור על המראה הנקי. חדר שירות וכביסה צדדי, מסייע לשמור על הפרקטיות, מבלי שהבלגן יהיה גלוי.

באגף הפרטי של הבית נהנים בני הזוג מסוויטת שינה מרווחת עם מרפסת רחבת ידיים. חדרי הרחצה, הן של בני הזוג והן של הבת עוצבו בקווים נקיים, בלבן צחור, ואריחי קרמיקה בהדפס גיאומטרי על הרצפה, כקונטרסט סוער לאווירה הרגועה.

וינר מציינת לטובה את הכימיה עם בעלי הבית, דבר שהפך את התהליך לנעים, זורם, מדויק ויעיל מסוגו. "שיח פתוח ומכיל הוביל ליצירת חלל מגורים מהחלומות, ששני הצדדים גאים בו", היא מסכמת.