חדר משלהם
בשנים האחרונות מקדישה מירי בלבול, מחלוצות ההום סטיילינג בישראל, חלק נכבד מזמנה בקידום פרויקטים התנדבותיים במהלכם היא ותלמידיה מכניסים חיים חדשים לחדריהם של אלה הזקוקים לכך, ויוצרים עבורם מרחב עוטף, מגונן ומזמין
עיצוב: מירי בלבול, צילום: סקולה


מירי בלבול, מחלוצות ההום סטיילינג בישראל, מאמינה שעיצוב יכול לשנות חיים ובכוחו ליצור סביבת מגורים שפרט להיותה יפה ונעימה מצליחה להפיח תקווה באלה שהחיים לא בהכרח חייכו אליהם.
בשנים האחרונות היא מקדישה חלק נכבד מזמנה בקידום פרויקטים התנדבותיים במהלכם היא ותלמידי סקולה, בית הספר ללימודי הום סטיילינג שבבעלותה, מכניסים חיים חדשים לחדריהם של אלה הזקוקים לכך ויוצרים עבורם מרחב עוטף, מגונן ומזמין כזה שיוכלו לקרוא לו בית.
כך גם בדירה שעיצבו והלבישו עבור חיילים בודדים בחיפה. התוצאה מרגשת ומעוררת השראה.
את הדירה הישנה באחת משכונותיה הוותיקות בחיפה קיבלו מירי בלבול ותלמידות השלוחה הצפונית של סקולה במושב רגבה, כשקירותיה מתקלפים וסדוקים והיא במצב של הזנחה אחרי ששנים איש לא גר בה. מה שעומד מאחורי שיתוף הפעולה המבורך הוא נועם אביטל מנהל קבוצת הפייסבוק "אנשים טובים למען חיילים בודדים", שהוא עצמו חייל בודד לשעבר. הודות לקבוצה זוכים חיילים בודדים רבים שמגיעים ללא עורף משפחתי למרחב מגורים מכובד אחרי שמצאו את עצמם מעבירים גם שבתות, חגים ומועדים בבסיסים, פשוט כי לא עמדה בפניהם ברירה.
"הרעיון הוא לתת לאותם חיילים בסיס איתן, מקום שיהווה עבורם בית",
מסבירה בלבול. "קיבלנו את הדירה, ששטחה 90 מ"ר ובה סלון ושני חדרי שינה, כשהיא ריקה לחלוטין פרט לארון ופסנתר ישנים שגם בהם השתמשנו. מה שעמד לנגד עינינו היה ליצור עבורם מרחב דינמי, שמח וצבעוני שיקלע למכנה כמה שיותר רחב, יגרום להם להרגיש נפלא כבר מהשנייה הראשונה שהם נכנסים אליו ויהווה מקור להטענת מצברים בזמן שעומד לרשותם עד שהם שבים לבסיס".
בדירה לא בוצעו שינויים מבניים. היא נוקתה וקירותיה תוקנו אבל מה שבאמת הוביל לשינוי הדרמטי הם הצבעים העזים, האביזרים ותשומת הלב לפרטים הקטנים. את חלק מהאלמנטים יצרו הבנות בעצמן מחומרים זולים ונגישים שזכו בדירה ליעוד ולחיים חדשים בזכות חשיבה רעננה מחוץ לקופסה. הנראות שיצרו במתכוון בוגרת וגברית ועל אף שלכל חדר איפיון משלו, בין כולם יש קו מקשר ומגובש.
כך לדוגמה, אחד מחדרי השינה שעוצב במראה גברי, כהה ואורבני בשילוב נגיעות חומרים טבעיים. הוא נצבע בגוון בכחול נייבי דרמטי, כך גם הארון הישן שזכה לחיים חדשים. "את הארון צבענו בצבע פוליאור של טמבור שנתפס מצוין על גבי החזית ואינו מצריך חומר מקשר. את הידיות הגנריות החלפנו בידיות עור שיוצרות קונטרסט צבעוני ומוסיפות טקסטורה מחוספסת על גבי מרקם הצבע החלק" מסבירה בלבול. את ראש המיטה יצרו הבנות פלטות OSB – לוחות עץ תעשייתיים מעובדים שעשוי מחתיכות עץ שמודבקות בטמפרטורה ולחץ ונחשב לזול ונגיש".



חדר נוסף הולבש בהשראת הנאוטיקה - הקירות נצבעו בטורקיז ובגוון חול בטקסטורה חולית. בנוסף שולבו בו אלמנטים מעץ, קש וחבלים שמקנים לו מראה מרגיע ומזמין.
מתוך רצון לנצל את המרחב בצורה המיטבית ובכך ליצור חדר לחייל נוסף, הפכו המעצבות את חדר הכביסה המקורי לקיטון שינה באופן קריאיטיבי במיוחד. "להפוך חדר כביסה לאזור שינה זה בהחלט אתגר". אומרת בלבול. "יש בהם צינורות וגומחות ובמרביתם חלונות גדולים אבל הצלחנו להפוך את החיסרון ליתרון. בתור התחלה צבענו אותו בגוון ירוק כהה שנותן דווקא תחושה של חלל גדול על ידי טשטוש הגבולות. את הגומחה העליונה הפכנו למדף ספרים, את החלון כיסינו בווילון שמכניס לחדר ממד של רכות ואינטימיות. על גבי קיר המיטה שולבו פיסות עץ בקומפוזיציה א-סימטרית ומהתקרה משתלשלת רשת שמוסיפה חום לחלל ותחושת ריחוף קלילה.
לפסנתר הישן הקצו הבנות מקום של כבוד והוא ניצב עכשיו בקרבת הכניסה לבית. המרחב הציבורי הודגש על ידי קונטרסט של צבעים שגם הגדירו והפרידו וויזואלית בין הסלון למרפסת. חזיתות ארונות המטבח נצבעו כחול כהה ואלגנטי והידיות הוחלפו. חיפויי הקרמיקה הישן החולף באריחים בהירים וארגז הרוח גם הוא שודרג הודות למדבקה עליה אלמנטים גרפיים בהשראת ביסטרו.
על גבי הקיר הנמוך שחוצץ בין המטבח לסלון הותקנה פלטת עץ שאיפשרה ליצור עבורם דלפק אכילה. מעליו נתלה גוף תאורה שיצרו המעצבות בעצמן. בין הסלון והמרפסת שולבה ספריה צרה ואלגנטית שמתמזגת עם עובי הקורה, מגדירה את אזור פינת האוכל ועדיין מותירה אותו פתוח ואוורירי.
הפרויקט הוא אחד מתוך למעלה מ-300 פרויקטים שביצעו מירי ותלמידי ביה"ס כפרויקט סיום לימודיהם. חלקים ממנו
ניתן למצוא גם בספר 'חדר משלהם' שהוציאה בלבול לאחרונה ומאגד 60 חדרים שהולבשו עבור חיילים בודדים, נוער במצוקה,
ילדים שהוצאו מבתיהם בצו בית משפט, בתים לנשים שיצאו ממעגל הזנות והסמים ונוספים. ההכנסות ממכירת הספר מועברות לטובת קיומם של פרויקטים חברתיים נוספים.