בשפה אחת 

"היה לי חשוב שהבית ידבר בשפה אחת, בעוד שהחלל כולו יהיה מואר בשפע של אור בעזרת מגוון
רחב של גופי תאורה", מספרת מעצבת הפנים שביצעה מתיחת פנים למיני פנטהאוז בחולון.

מאת: מערכת עיצוב | תכנון ועיצוב: רחלי בן אבי | צילום: אורית אלפסי

בחולון זכתה דירת מיני פנטהאוז למתיחת פנים משמעותית בתכנון, וזאת על מנת להתאים אותה היטב לצורכי המשפחה המתגוררת בה.  
מדובר היה בדירת קבלן, והתכנון נערך עוד בשלב התכניות בלבד. "הכל תוכנן עוד בשלבי בניה שכללו תכניות ביצוע מדויקות הכוללים תכנית עמדה מדויקת", מספרת מעצבת הפנים רחלי בן אבי.
הדיירים הם הורים לארבעה ילדים (בת 24, בן 21, בן 17 ובת 10) ולכן היה חשוב להשאיר את כמות החדרים בבית כפי שהיא, ולתכנן את החלל הציבורי באופן נוח ופרקטי.
לדיירים היה חשוב להגדיל את המטבח, שמהווה עבורם הלב הפועם של הבית, וליצור בו אי גדול. כמו כן, נדרש היה להגדיל גם את חדר הרחצה הכללי.
כדי לאפשר את כל אלו, בוצע שינוי בדירה כולה: בוטלו שירותי אורחים ולטובת העניין הוגדלו חדר הרחצה הכללי והמטבח. "ביטלנו את פינת האוכל ויצרנו אי גדול ונוח לשימוש יומיומי. היות שלבית יש מרפסת גדולה וכל האירוח נערך במרפסת,  פתחנו באופן זה את האזור למטבח מרווח המתמזג עם הסלון", אומרת רחלי בן אבי.
המטבח הנבחר בסגנון פרובאנס מעודן, והוא עשוי מדלתות בצבע אפוקסי אפור בהיר  מחורץ.

במרחב זה שולב משטח דקטון בצבע לבן נקי.  אורכו של האי עומד על 2.5 מטרים והוא עשוי עץ אלון, כך שכל בני המשפחה יוכלו לשבת ולסעוד סביבו, ממש כפי שחשקה נפשם.
בנוסף לאי המפנק, היה חשוב לבעלי הבית להצטייד במסך טלוויזיה גדול במיוחד. "על מנת להדגיש את הנוכחות של המסך, תכננתי ארון גדול בצבע אפור בהיר – שהוא צבע החוזר על עצמו ברחבי הבית - בשילוב עץ אלון. היה חשוב לי בתכנון שגם בארון זה יהיו מקומות אחסון".
הבית כולו מעוצב בסגנון עכשווי, חדש ומזמין. המרחב הביתי שומר על קו חם באמצעות תכנון נגרות מדויק בהתאם לצרכי הלקוחות.
 

נוסף על כך, ניתנה תשומת לב רבה למקומות אחסון, תוך תכנון קפדני ופונקציונלי של כל אחד מהחללים בבית. את סקאלת הצבעים מובילים גווני לבן, אפור ועץ טבעי."היה חשוב לי שהבית ידבר בשפה אחת, בעוד שהחלל כולו יהיה מואר בשפע של אור בעזרת מגוון רחב של גופי תאורה. הושם דגש מיוחד בתכנון על נגרות מדויקת ונכונה לחללים השונים, תוך מחשבה על פרקטיקה ושימוש גם בטווח הרחוק. שמתי דגש גם על תכנון תקרה פונקציונלי ועיצובי – התקרה תוכננה בקפידה עם ניתוקים מיוחדים עבור פסי תאורה נסתרים וגלויים". הסלון וחדר ההורים מוקפים בווילונות בצבע אפור בהיר במראה רך, שמתפקדים על תקן תפאורה הממזגת בין החוץ לפנים. "היות והסלון לא גדול במיוחד, היה חשוב שהוא יהיה בצבע בהיר. לכן הוספתי שטיח בצבע בהיר שיתחום את הסלון", מוסיפה רחלי בן אבי.

כל ארונות התקשורת של הקבלן מצויים בקיר הכניסה לבית, ובכדי להסתיר אותם, בנתה מעצבת הפנים ארון שישמש הן לאחסון והן להסתרת ארונות התקשורת. בנוסף, היא תכננה ארון תקשורת גדול בסוף הפרוזדור, שבו מרוכזים כל הממירים של הבית. וחשוב מכל: כל חדר וחדר בדירה זו תוכנן בהתייחסות ניכרת לצרכי הדייר שמתגורר בחדר, עם חשיבה על אחסון ונוחות בעת ובעונה אחת.