כתבה | בית בתל מונד

הבית שלא ישן

 

בני הזוג ביקשו לעצב את ביתם כך שיתאים לחיי המשפחה החמה והתוססת, הנוהגת לארח ולהתכנס יחד לעיתים קרובות. התוצאה משלבת אזורי ישיבה שונים ומגוונים בפנים וגם בחוץ, חללים פתוחים והרבה אור

עיצוב פנים: אולה אלישר | אדריכלות חוץ: נאורה גולדברג | צילום: עודד סמדר

זוג הורים, ארבעה ילדים, שני כלבים ושני חתולים, ביקשו לעצב את חללי הפנים בביתם רחב הידיים בתל מונד. הבית נרכש על ידי הזוג כמעטפת אשר תוכננה על ידי אדריכלית, בהמשך תוכננו מחדש אזורי הפנים על ידי אדריכלית הפנים אולה אלישר בעלת סטודיו by OLA.


הבית מתפרש על פני 300 מ"ר בנוי, וכולל חמישה חדרי שינה. הווילה תוכננה במראה מודרני ורגוע, ובקווים נקיים, בכדי לאפשר לאופי המשפחה המיוחד לבוא לידי ביטוי. כך נבחרה פלטת צבעים מונוכרומטית ורגועה, ונעשה שימוש בחומרים טבעיים כמו עץ, בטון, שיש ואבן טבעית.


בכניסה לבית מתקבל מבט פתוח אל שטח הקומה כולה. גרם המדרגות המרשים נחשף מיד, כאשר משני צדדיו הסלון והמטבח. המדרגות תוכננו כקונזולות מרחפות עשויות שיש לבן, על רקע קיר בטון שחור, המספקות תחושת אווריריות. 


מאחר שדיירי הבית מגדירים עצמם כמשפחה חמה ומאוחדת, הם ביקשו עבורם חלוקה אשר תאפשר תנועה זורמת בין החללים, ומראה פתוח המייצר קשר עין עם בני הבית. בנוסף התבקשה מעצבת הפנים לתכנן אפשרויות רבות לאירוח וישיבה. כך מוקמו פינות ישיבה באזור המטבח, הסלון ואזורי החוץ. היות ובני המשפחה מבלים את רוב זמנם במטבח, מארחים, אוכלים ועובדים, תוכננה בתוך המטבח פינת ישיבה המהווה סלון קטן, לאירוח אינטימי יותר ושם מוקמה גם טלוויזיה. 


הסלון המרכזי משמש לאירוח פורמלי יותר ובו תוכנן קיר מרשים הכולל קמין מעוצב. הקמין מונח על מדרגת שיש לבן, ומעליו תוכננו יחידות נגרות מעץ אלון טבעי לצד יחידות צבועות בבטון לבן, המסתירות בתוכן את המערכות השונות, ומאחסנות את אוסף המשקאות של בעל הבית.

בכניסה אל הקומה השנייה נגלה חלל מעבר מואר ופתוח הכולל סקיי לייט מיוחד, שעוצב כקיר דקורטיבי הבנוי פלטות גבס מרחפות במראה גאומטרי שחוברו יחד בעומקים שונים ובמספר שכבות. מאחורי הקיר מוקמה תאורה היוצרת משחק מעניין של משחקי אור וצל.

 

יחידת ההורים חופתה בפרקט מסוג פישבון ליצירת מראה יוקרתי ומרשים, היא כוללת אזור שינה, פינת ישיבה מאובזרת בטלוויזיה וספה מסוג שזלונג, יציאה אל פינת ישיבה חיצונית במרפסת, וכן חדר ארונות צמוד, וחדר רחצה הכולל מקלחון גדול ושירותים. היחידה עוצבה במראה נקי ומינימליסטי כאשר קיר דקורטיבי הצמוד למיטה מהווה נקודת עניין מרכזית בחלל. הקיר עוצב על ידי פלטות בטון אפורות ומאחוריהן תאורה, לצד גופי תאורה המשתלשלים מהתקרה. 


חדרי הילדים עוצבו במראה מינימליסטי, נקי ובהיר, הכולל פרקט עץ אלון טבעי, ארונות קיר לבנים ושימוש בצבע לבן לצד נגיעת צבע. חדר הרחצה המשותף כולל שני כיורים, מקלחון ואמבטיה.

 

החלל מעוצב בגוונים מונוכרומטיים לצד נגיעות של צבע צהוב, יחידות הנגרות עוצבו כקונסטרוקציות ברזל המכילה יחידות אחסון, במראה צעיר ומרענן, המזכיר את הלוקרים המוכרים לנו מבתי הספר. החלל כולו חופה גרניט פורצלן אפור, במראה דמוי אבן.

בקומת המרתף מתגוררים שני ילדי המשפחה הבוגרים, והוא כולל שני חדרי שינה ולהם חדרי רחצה צמודים, בנוסף לחלל משותף לאירוח ושירותי אורחים.

 
אדריכל הנוף כפיר פישר הופקד על עיצוב ותכנון הגינה, הכוללת שימוש רב בצמחייה רעננה במראה טבעי ורומנטי. לטובת גדרות ושערי הבית נבחרה מסגרות לבנה המספקת מראה שקט ורגוע, ומשתלבת לצד אבני הבטון הלבן בגינה, ומדרגות הכניסה לבית. בהמשך לבקשתם של בני הבית תוכננו באזור החוץ פינות ישיבה רבות המספקות אפשרויות אירוח שונות, החל מפינת ישיבה הכוללת טלוויזיה, איזור מטבח חוץ הכולל ברביקיו ודלפק ישיבה ופינת ישיבה נוספת.

 

אזור החוץ מחולק לשני חלקים, האחד מחופה בדק עץ, ומיועד לאירוח, כולל מטבח חיצוני ופינת ישיבה הסמוכה לג'קוזי ואיזור טלוויזיה חיצוני. הג'קוזי המרהיב חופה גרניט פורצלן והוא כולל מפל מים.