באדיבות ניגא שף FOR HOME, תכנון אדריכל ר

באדיבות ניגא שף FOR HOME, תכנון אדריכלי: רמי גיל
צילום: נמרוד לוי 

מתגעגעים למסעדות הגורמה?
יכול להיות שמצאנו פתרון עבורכם

8 חודשים של מציאות חדשה ושני סבבי סגרים המחישו לרבים מאיתנו שאחת התרפיות הטובות ביותר היא להיכנס למטבח, להפשיל שרוולים, לשים סינר ופשוט לאפות ולבשל. אז עכשיו, כשכל ישראלי שני מגדיר עצמו כפודי של ממש, הגיע הזמן לסקור את המוצרים שישדרגו את המטבחים שלנו מקצה לקצה. יעל מוסקוביץ, מבעלות חברת ניגא שף FOR HOME עם הרשימה המלאה 

יעל מוסקוביץ, מנהלת השיווק ומבעלי חברת ניגא שף FOR HOME / צילום: סמדר כפרי

עכשיו כשטיסות ובילויים אינם על הפרק, הרצון שלנו לשחזר חוויות קולינריות שחווינו מעבר לים או במסעדות שף נחשבות שובר שיאים. עם ובלי קשר למציאות של החודשים האחרונים המטבחים ב-2021 יהיו שונים ב-180 מעלות מאלה שהכרנו עד לפני כמה שנים: "מעבר לעיצובים ולגימורים נזכה להכיר מוצרים שמשפיעים גם על קלות ויעילות תהליך ההכנות והעבודה ועל איכות ורמת התוצרים", מסבירה יעל מוסקוביץ, סמנכ"לית השיווק ומבעלי חברת ניגא שף FOR HOME המתמחה ביבוא מותגי פרימיום למטבח. "מבחינת טכנולוגיה, הם מזכירים מאוד את המוצרים בהם משתמשים השפים הגדולים במסעדות הגורמה אך הם שונים במראה וזוכים לאדפטציה שתתאים במדויק למטבח הביתי מבחינת הפרופורציות, הגדלים והצבעים".
מטבח ניגא שף הום _ALPES INNOX

מטבח ניגא שף הום ALPES INNOX 

אז מה כוללת רשימת החלומות?

המטבח המודולרי משנה את חוקי המשחק

לדברי מוסקוביץ, "מומלץ מאוד לבחור במטבח שמתאפיין בהנדסת אנוש מעולה כדוגמה לאפשר לקחת את מטבחי המותג האיטלקי  ALPES INOX שמצטיינים בארגונומיה שמאפשרת עבודה חווייתית, נוחה ויעילה ומיוצרים  CUSTOM MADE כיחידות מודולריות בהן ניתן לשלב מגוון רחב של מוצרים משלימים שמשפרים את תהליכי ואיכות הבישול. בין שלל הפתרונות בולטים אלה שמאפשרים לשמור על סדר וניקיון במהלך העבודה- משטחי הנחה והכנה נשלפים, מדיחי כלים מהירים במיוחד, פחי אשפה נסתרים במשטח העבודה, תנורי מקצועיים (שמכינים כמויות גדולות של מזון איכותי ושומרים על המנות חמות עד להגשה), מגירות קירור, מכונות קרח ועוד".

דוגמה נוספת שנותנת מוסקוביץ הוא בלוק בישול מתוצרת המותג המוביל AMBACH מאזור חבל טירול- מהוותיקים בעולם שמתמחה בתכנון ויצור יחידות בישול מקצועיות CUSTOM MADE לטובי בתי המלון, אוניות הפאר ומסעדות הגורמה ברחבי העולם:  "בארץ את יחידות הבישול של המותג ניתן למצוא במלונות יוקרה כמו  וולדורף אסטוריה וממילא בירושלים, במטה Google בתל-אביב, במסעדת קלארו ונוספים. כל יחידה נתפרת על פי בקשותיו של הלקוח- מבחינת המידה ואמצעי הבישול שמשולבים בה למשל מבערי גז עוצמתיים שמאפשרים לווסת את עוצמת הלהבה החל מלהבה קטנה ביותר וכמעט בלתי נראית לבישול ארוך, צמצום רטבים, עבודה עם שוקולד, וכלה במבערים חזקים מאוד. עוד ניתן לשלב יחידת Griddle- משטח צליה מקצועי לצלייה של בשר, דגים וירקות לצד מנות קלילות כמו פנקייקים, חביתיות, ביצי עין וכו'. יחידת תנור סטטי שמופעלת על גז ומפזרת את החום לאורך הבישול והאפייה באופן מבוקר ועוד. היחידות מתוכננות כך שתהיינה קלות לניקיון ותחזוקה".

ניגא שף FOR HOME צילום ALPES INOX איטליה

ניגא שף FOR HOME צילום: ALPES INOX איטליה

תכירו את התנור והמדיח החכמים שעושים בשבילכם את מרבית העבודה

אחד המוצרים הבולטים ביותר הם תנורי combi steamer שמצוידים במערכת חכמה שיודעת להתאים על פי סוג המזון את טכניקת הבישול, את הטמפרטורה ואחוזי לחות הנדרשים ובכך משמרים את הערכים התזונתיים שבמנה. "התנורים האלה מאפשרים להכין מנעד רחב של מנות, החל מעוגה בחושה בסיסית אך עשויה לשלמות ועד לצלייה מורכבת בשלבים over night". מסבירה מוסקוביץ. "הם עשויים נירוסטה חוץ ופנים ומצויד בטכנולוגיות ייחודיות. מערכת ההפעלה משלבת בינה מלאכותית- החיישנים מחשבים במדויק את תנאי סביבת הבישול והאפייה ויודעים לטפל במזון לכדי תוצאה מושלמת. הבחירה לשלב אותו כאלמנט מרכזי ונוכח בחלל, קשורה לעובדה שהוא משמש כשחקן מפתח. הוא מאפשר למשל להפיק תוצרים קריספיים ועסיסיים ללא טיגון בשמן וללא ריחות של טיגון, בישול בטמפרטורה מבוקרת לזמן ארוך בטכניקת  Sous-videועוד. התנור כולל גם תכנית אוטומטית לניקוי עצמי".

 

ומהתנור, למדיחי כלים עשויים נירוסטה שפעולתם קצרה במיוחד (כ-4 דקות למחזור הדחה ובשליש מכמות המים ביחס למדיחים רגילים). המדיחים כוללים פונקציות מיוחדות לניקוי וחיטוי שמאפשרות להם להגיע לתוצאות טובות בהרבה מאלה של מדיח הכלים הביתי הסטנדרטי.

ניגא שף פור הום - התנור שעושה את העבודה / צילום: איתי אבירן

הויקינג שכובש את המטבח

שחקן חיזוק משמעותי שכבש גם את כוכבי העל ואת השפים הגדולים בעולם הוא מותג הפרימיום האמריקאי VIKING שמיוצר בארה"ב. "מוצרי המותג משלבים בין ידועים באיכויות טכנולוגיות שמבדלות אותם מאחרים. כך למשל מוצע מוצר הדגל - הגריל של VIKING שנחשב לאחד הגרילים הטובים בעולם" מסבירה מוסקוביץ. "הוא חדשני ועוצמתי, עובד על אבנים, מעוצב לעילא ומצויד בתאורת לד לבישול בשעות החשכה. פרט לו בולטים גם המבערים ואביזרי עישון הבשר שאידיאליים לטכניקות בישול מגוונות בהן צריבה וסגירה של נתח הבשר וכן צלייה היקפית של עופות, דגים וירקות בתנועה סיבובית על ידי שימוש במתקן rotisserie. מבערי ה-truesear המשובחים בסדרה אידיאליים לסגירה מהירה של בשרים ודגים ולצליית ירקות".

ניגא שף FOR HOME  / צילום: איתי אבירן

טעם של פעם

אם אתם בעלי גינות או מרפסות גדולות אתם וודאי יודעים שבשנים האחרונות הפך הטאבון לשחקן חשוב ומשמעותי בהם, לצד מטבחי החוץ שלא נופלים ברמתם מהמטבח הביתי: "הרצון לשמר את הטעמים האותנטיים ולהשתמש בטכניקות אפיה ייחודיות, הביאה לפיתוח של טאבונים מסוג חדש שבולטים לטובה הודות לעיצוב מודרני שמשתלב נפלא בגינה ובשחזור מדויק של הטעם והמרקם של מאפים ומנות בשר, דגים וירקות אהובות", אומרת מוסקוביץ. "הטעמים הייחודיים והמדויקים מתאפשרים הודות לצלייה בטאבון בעל רצפת אבן טרקוטה מיוחדת. כך במקרה של טאבוני מותג היוקרה האיטלקי ALFA Forni, שעשויים נירוסטה בגימור מסוג Forinox - פטנט ייחודי לחברה. משטח אבן עבה מסוג טרקוטה עם אפקט Memory heat מאפשר לטאבון לספק חוויה הקולינרית כפרית איכותית שמזוהה עם מטבחים מגוונים בהם הים-תיכוני והאיטלקי המסורתי. בזכות העיצוב המודרני והמתקדם שלהם, הטאבונים משתלבים בהרמוניה בסביבת ה-OUTDOOR.
הם מגיעים במגוון גדלים, צבעים ועיצובים ומתאימים לסגנונות העיצוב השונים. המבנה הפנימי עשוי נירוסטה בעל יכולת חימום מהירה ביחס לטאבון אבן רגיל, שומר על צורתו של הטאבון ללא חשש מסדקים שנוצרים עם השנים בטאבוני אבן רגילים.

תנור קומבי, להשיג בניגא שף FOR HOME / צילום: יח"צ

ניגא שף / צילום: ALFA Forni

המקררים הנמוכים של ניגא שף FOR HOME / צילום: באדיבות המותג U LINE