קבלן: גיא אהרונוביץ, עיצוב פנים: קרן אשד, צלם: שי אפשטיין
התובנות החדשות:
יצירת בית עוטף ומעוצב
המגפה גרמה לחשבון נפש כללי וכלכלי אצל הלקוח הישראלי. במרכז התובנות החשובות: יצירת בית עוטף ומעוצב שיתאים לכל תרחיש, ויזמין לשהות ממושכת, עם או בלי סגר. אז מה החלל המבוקש והמושקע ביותר? איזה שינויים אנחנו ממהרים ליישם? ועל מה הבנו שאנחנו לא נוותר בבית?
תקופה של סגר היא משהו שהדור שלנו לא ממש הורגל בה. בילוי ממושך במטבח, בילוי עם כל בני המשפחה בכל רגע נתון במטראז' ממוצע ומטה, גרם לרובנו להעריך את החופש, את השגרה המשעממת ואת הפרטיות שנעלמה כמו הפנים שלנו מאחורי מסיכה. תובנה מרכזית שאולי תרמה לדיכאון שבהישארות בבית היא העובדה שכמו רבים בחרנו לעצב את הבית מבלי לחשוב על הצרכים שלנו, באופן שיותר תואם קטלוג או אלמנטים מחלון ראווה.
המספרים מדברים בעד עצמם: עלייה בביקוש לשיפוצים, בתקופה שממילא נחשבת עמוסה מהרגיל, מסביר גיא אהרונוביץ, בעל חברה לניהול וביצוע פרויקטים: "בזמן החופש הגדול חלה עליה חדה באופן כללי בביקוש לשדרוגים ולמעברי דירה", הוא מוסיף.
"מי שנאלץ לבלות זמן ממושך במרחב הפרטי שם לב למה חסר ומה לא מתאים. עלה הביקוש לחדרי עבודה, לדוגמה. הצורך לעבוד מהבית, לבצע שיחות זום או סקייפ, הצורך בשקט, בפרטיות. לעומת אילוצים כמו בעיות אקוסטיקה, שכנים, ילדים בבית. המטבח שעבד שעות נוספות גם אצל משפחות שהיו מורגלות להזמין אוכל או לאכול בחוץ. כל אלה קיבלו דגש גדול במסגרת המצב הקיים", הוא מחדד.

רשת אליתה ליוינג, המותג דנדי איטליה, צילום: גמא בן
עובדה נוספת, משמחת מעט בתקופה כה קשה, היא שההוצאות המשפחתיות פחתו. אנשים חסכו אלפי שקלים על קניות ספונטניות ולא נחוצות, על חופשות משפחתיות, על טיסות, ואהרונוביץ מאמין שהדבר גרם להם לרצות להשקיע בעצמם. "ההשקעה ניכרת בחדרי העבודה בבית, במטבחים, בתקשורת ובסביבת העבודה בעיקר", הוא אומר.
לדברי שלומי זיסר, מנהל השיווק ותחום אדריכלים בבירמן דיזיין "אנו רואים עלייה מתמדת בדרישה לשדרוג המטבח. קיימת דרישה לפרזול מתקדם ועמיד יותר בעקבות השימוש הרב במטבח. אם בעבר פתחנו את המגירות והמזווה פעם-פעמיים ביום, הרי שהיום השימוש עלה משמעותית". עוד מסביר זיסר, כי מבין כל מוצרי החשמל מבית המותג FULGOR האיטלקי, הפופולרי ביותר הוא כיריים אינדוקציה משולבות גז, מוצר מאוד שימושי לאוהבי בישול, כזה שנותן מענה לסגנונות שונים של בישול ומחדד את העובדה שגם מי שלא רגיל לבשל בבית, בשל המצב נאלץ לעשות זאת".

קבלן גיא אהרונוביץ, עיצוב פנים קרן אשד, צלם שי אפשטיין

מעצב פנים דניאל מיכאלי צלם: ליאור טייטלר

עיצוב: ורד בונפיליולי
ניהול פרויקט: גיא, אהרונוביץ
צילום: איתי בנית

מעצב פנים דניאל מיכאלי צלם: ליאור טייטלר

לדברי המעצב
דניאל מיכאלי: "רמת הלחץ לשיפוץ עלתה משמעותית. כמות הפניות והמתעניינים הכפילה את עצמה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. אנשים רוצים בראש ובראשונה להתחדש"
באדיבות יפרח בן צבי, צלם שי אפגין
לדברי המעצב דניאל מיכאלי, "רמת הלחץ לשיפוץ עלתה משמעותית. כמות הפניות והמתעניינים הכפילה את עצמה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. אנשים רוצים בראש ובראשונה להתחדש. אגב, הרצון הזה קיים גם בקרב משפחות בעלות דירות או בתים חדשים יחסית, שבוער בהן הצורך לחדש. המפתיע הוא שמדובר גם בקהל שלא חשב לשפץ, אולם השהייה הממושכת בבית, לצד הכסף שהצטבר ככל הנראה מהחופשות שבוטלו, עשו את שלהם". עוד מסביר מיכאלי, "הצורך והרצון לשפץ לרוב מתחיל במטבח – לב הבית וממשיך עם חדרי הרחצה, ואז דבר גורר דבר - והשמיים הם הגבול. לרוב מדובר בהנדסת אנוש לא נכונה שהמשפחה חוותה ביתר שאת בתקופת ההסגר, כדוגמת מרחק לא נוח בין משטח העבודה לאי, העמדה לא נכונה של הרהיטים, ספה לא פרופורציונלית לחלל הסלון ועוד".

עיצוב אורית כוכבי, צלם שי אפשטיין - משטחי למינם

עיצוב אורית כוכבי, צלם שי אפשטיין - משטחי למינם

עיצוב אורית כוכבי, צלם שי אפשטיין - משטחי למינם

עיצוב אורית כוכבי, צלם שי אפשטיין - משטחי למינם

סטודיו קרמיקה צילום: יח"צ
אורלי גוהר בן הרוש, מעצבת הבית של רשת אליתה ליוינג, מסבירה: "אין ספק שהתקופה הנוכחית עשתה את שלה, ולקוחות הבינו שזה הזמן לשדרג את הבית. הסלון הוא הסנונית הראשונה, והספה היא הכוכבת החדשה. משפטים כמו "היא לא היתה נוחה", אין מספיק מקום", "רוצים משהו יותר מפנק", הפכו להיות עניין של מה בכך, כאשר הרצון של כולם הוא לחלל ציבורי מפנק, חמים, אינטימי ומשפחתי".
אבי דניאל, מנהל גלריית GLOW אומר כי "עקב השהייה הממושכת בבית, אנחנו עדים לביקושים גבוהים לשדרוג תאורה עבור חללים כמו מטבח וסלון. עכשיו גם נוסף ביקוש גבוה לשדרוג תאורה עבור חללי החוץ. הדרישה היא בעיקר לתאורה אינטימית, עמומה, כזו שמשרה אווירה נעימה ורגועה בחלל, כדוגמת תאורה של דוקרני גינה, תאורה סולארית (שנטענת באמצעות אור יום), גופי תאורה מפוליקרבונט שמונחים על דשא או בטון בעלי צורניות מיוחדת שמשרים אווירה נעימה".

כחול עמוק, אליתה ליוינג, צילום: יחצ
.jpg)
באדיבות מחסני תאורה, יחצ
באדיבות מחסני תאורה, יחצ
.jpg)
.jpg)
באדיבות מחסני תאורה, יחצ
בילוי ממושך במטבח, בילוי עם כל בני המשפחה בכל רגע נתון במטראז' ממוצע ומטה, גרם לרובנו להעריך את החופש, את השגרה המשעממת ואת הפרטיות שנעלמה כמו הפנים שלנו מאחורי מסיכה
%20(1).jpg)
יפרח בן צבי, צילום שי אפגין
.jpg)
מעצב דניאל מיכאלי,
צילום: ליאור טייטלר
עוד מוסיף דניאל כי "אין ספק שהשהייה בבית הובילה את הצרכן הישראלי להיות מדויק יותר בצרכים שלו. הרצון לתאורה עוטפת, חמימה ונעימה, רק מחזקת את העובדה ש'ביתי הוא מבצרי', ושגם תאורה נכונה ומדויקת יכולה להפוך את הבית למקום קסום ובעיקר משפחתי".
לדברי שרית גולדשטיין, מנהלת שיווק בגולדשטיין גלרי טפט, "אין ספק שהלקוח מצביע ברגליו והבית קיבל תפנית ומעמד חשוב. בכל הקשור לטפטים, אין ספק שמדובר באלמנט מאוד דומיננטי לבית, בשל היותו מצד אחד פשוט, קל ולא יקר, ומצד שני הוא מאוד משמעותי לשדרוג הבית. בכל חלל בו תמקמו טפט – אותו חלל ישודרג פלאים, וכאן טמון כוחו של הטפט. זאת ועוד, אנו גם עדים לעלייה משמעותית של מכירות טפטים באתר שלנו. הלקוח מצידו רוצה לשדרג כאן ועכשיו, והאתר מהווה עבורו פלטפורמה מצוינת.


"אנו רואים עלייה מתמדת בדרישה לשדרוג המטבח. קיימת דרישה לפרזול מתקדם ועמיד יותר בעקבות השימוש הרב במטבח"
באדיבות חברת בירמן, פרזול, עץ ומשטחים - יחצ
באדיבות חברת בירמן, פרזול- יחצ
.jpg)
באדיבות מחסני תאורה, יחצ
לדברי המעצב יפרח בן צבי, "ענף הריהוט משגשג. סדר העדיפויות השתנה. לקוחות רוצים קודם כל להרגיש בנוח בביתם. העתיד הלא ברור, לצד התקופה האחרונה רק חיזקו את ערכו של הבית.
הם בוחרים במערכות ישיבה נינוחות, גדולות ומרווחות, שזלונגים, כורסאות מפנקות ,לצד טקסטיל שמח - כל מה שיעשה את הבית למקום משפחתי במיוחד".

באדיבות חברת בירמן, פרזול, עץ ומשטחים - יחצ
_.jpg)
באדיבות גולדשטיין גלרי טפטים - יחצ
%20.jpg)
באדיבות גולדשטיין גלרי טפטים - יחצ

רשת אליתה ליוינג
צילום: דני אדווין
_.jpg)
באדיבות גולדשטיין גלרי טפטים - יחצ