כל בית 
צריך לובי

שתי דירות שחוברו יחדיו בבניין מגורים חדש באשדוד יצרו דירה רחבת ידיים,
הכוללת לובי מרשים המייצר חווית כניסה דרמטית במיוחד

אדריכל: מיקלה סימאונה | צילום: עודד סמדר

בקצה בניין מגורים הממוקם בלב שכונה חדשה באשדוד, שוכנת דירה אשר עוצבה מתוך תפיסת מגורים קצת אחרת. כבר ברגע היציאה ממעלית הבניין, הישר אל הקומה העליונה, מתקבלת תחושה שונה מזו שאנו רגילים לפגוש בבנייני דירות. הדירה, המשקיפה לים וממוקמת באחת השכונות החדשות בעיר, היא למעשה שתי דירות שחוברו יחדיו אל שטח רחב ידיים של כ-300 מ"ר, ובה שישה חדרים.


דיירי הבית, זוג רופאים בשנות ה-50 לחייהם וארבעת ילדיהם, ביקשו לייצר בית בסגנון אלגנטי ונקי ולא עמוס, במראה מפנק של מלון, אך בד בבד כזה המספק תחושה ביתית ונגישה. הצבעוניות שנבחרה לחללי הפנים ולחללים הציבוריים היא מונוכרומטית ורגועה, במראה אלגנטי ויוקרתי.

משך הפרויקט ארך כשנה מרגע התכנון ועד האכלוס, במהלכו היו בעלי הבית שותפים מלאים לעשייה והיוו חלק בלתי נפרד מתהליך העבודה. 
כל המוצרים, האקססוריז ופרטי הריהוט נבחרו בקפידה וללא פשרות, על ידי האדריכל ובעלת הבית, בהתאם לטעמה האישי.


הכניסה לדירה היוקרתית, אשר תוכננה ועוצבה על ידי האדריכל מיקלה סימאונה, עוברת דרך לובי חיצוני מרשים המחופה בשיש גרניט כהה, ולאחריו לובי פנימי נוסף אשר השתייך במקור לחלל הקומה הציבורי וסופח לשטח הדירה. 


אזור הלובי מחופה כולו בעץ בגוון שמנת במראה נקי ומוקפד. חללי הכניסה הייחודיים מעבירים את הדיירים והאורחים חווית כניסה הדרגתית שבסיומה דלת ענק מרצפה ועד תקרה, בגובה של כמעט 3 מטרים. 
 

אזור הכניסה פתוח ומאפשר מבט אל החלל הציבורי. הסלון, פינת האוכל והמטבח, כולם פתוחים ושומרים על קשר עין רציף ביניהם, במטרה לייצר תחושה חמה ומזמינה. בעלי הבית נוהגים לארח לעיתים תכופות ועל כן ביקשו סלון ומטבח גדולים ומרווחים. לטובת שימור הקו הנקי בבית, תוכננו במטבח הפתוח מערכות סמויות ומכשירי חשמל אינטגרליים.


יחידות הנגרות עוצבו בהזמנה אישית והן משלבות צבע וטיטניום לצד חיפוי שיש איטלקי. גם המפרט הפנימי הינו מוקפד ותוכנן לפי דרישות הלקוח לטובת אחסון יומיומי ונגיש. במרכז החלל ניצב אי פונקציונלי בן שני מפלסים, עשוי גרניט במראה מונומנטלי. האי המשמש כפינת ישיבה לארוחות קלילות, כאשר חלקו הגבוה משמש גם לאחסון.


אזור האירוח כולו מוקף בוויטרינות ענק, המכוסות בווילונות לבנים במראה מרחף. הסלון כולל מערכת ישיבה מעור המתפרשת על רוב שטח החלל. השימוש במערכת ישיבה אחת גדולה במקום מספר יחידות ריהוט קטנות יותר, יוצר מראה אלגנטי ומוקפד. מול אזור הישיבה תוכנן קיר נגרות ענק שתוכנן עבור מסך פלזמה ענק בגודל 86 אינטש. ביחידת הנגרות נעשה שימוש בחיתוכי cnc ללא תריסי אוורור, לטובת יצירת מראה נקי במיוחד. 

משמאל לאזור הסלון, תוכנן מעבר אל פינה נחבאת אשר משמשת כפינת המשפחה, לישיבה משפחתית יומיומית פחות רשמית. החלל כולל ספרייה, פינת מחשב ומסך טלוויזיה עומד. המעבר מהסלון אל פינת המשפחה תוכנן בכוונה לבקשת אם המשפחה, ללא הפרדה באמצעות דלתות או קירות, על מנת לשמור על כל החללים פתוחים, והוא מאפשר מחד תחושת פרטיות ומאידך תחושה של שיתוף. 


מאזור הסלון מתאפשרת יציאה למרפסת פסטורלית הממוקמת בכיוון דרום-מערב. במרפסת משולבת צמחייה המספקת מראה של גן תלוי, לצד מערכות ישיבה נוחות המשקיפות לים.


בהמשך למראה האלגנטי השולט בבית, החללים כולם רוצפו בשיש רפאל ורוב פרטי הנגרות הוזמנו מאיטליה בהתאמה אישית. דלתות הפנים ודלת הכניסה עוצבו אף הם בהתאמה אישית על ידי האדריכל. בדירה נעשה שימוש בתאורה 
טכנית מינימליסטית המשלבת בין מראה קלאסי ואלגנטי לבין מראה חדשני ועדכני. 

ברוב הבית מוקמה תאורה נסתרת (תאורה חמה על ידי נורות לד). כך למשל בסלון, מוקמו ספוטים מתוך הווילונות עצמם. בנוסף, אל גופי התאורה החכמים מוקמו מספר גופי תאורה דקורטיביים - גוף תאורה מרשים אשר תלוי מעל פינת האוכל וכן גופי תאורה בפרוזדור.


פרוזדור ארוך המחופה ביחידות נגרות המשמשות גם לאחסון, מוביל אל אזור השינה, 5 חדרים במספר. יחידת ההורים מתפרשת על פני כ-55 מ"ר, והיא מתפקדת כסוויטה נשיאותית, המספקת תחושת חדר מלון מפנק במיוחד, גם בזכות מיטת סופר קינג, במידות 220/240, וטלוויזיה אשר נפתחת מהתקרה. הקירות כולם מחופים ביחידות נגרות, כולל אזור ארונות ענק (כ-13 מ' אורך). צמוד לאזור השינה ממוקם חלל רחצה מרשים, הכולל מקלחון גדול ובו ספסל ישיבה מרחף.


בסמוך לחדר השינה ממוקמת מרפסת גדולה נוספת (כ-15 מ"ר) הצופה לנוף ים מרהיב ומאפשרת ישיבה אינטימית יותר.


חדרי הילדים - שני בנים ושתי בנות - עוצבו בהמשך למראה האלגנטי בבית, ונעשה בהם שימוש בטפטים בהירים במראה עדין, כאשר לצד הצבעוניות המונוכרומטית נעשה שימוש בזריקת צבע נוספת לטובת יצירת מראה צעיר ועדכני. כך שולבו גווני יוניסקס, ביניהם צבע ירוק זית ושחור, באמצעות אקססוריז וכריות צבעוניות. 


עבור בנות המשפחה עוצבו חדרי שינה בסגנון אלגנטי שיק, המשלבים אלמנטים במראה מעודן שנותנים את הטון בחלל כולו, כמו טפט מאויר ומיטה בקווים ישרים ונקיים. בסמוך לחדרי הילדים ממוקמים שני חדרי רחצה משותפים הכוללים אף הם מקלחונים גדולים במיוחד, יחידות נגרות במראה נקי וחיפויי שיש יוקרתי. בכל שלושת חדרי הרחצה בבית תוכננו מקלחונים בלבד, ללא שימוש באמבטיות, מתוך רצון של בעלת הבית לייצר חללים פרקטיים ופונקציונליים במיוחד.