
מעצבת
את הנפש
החלטנו לפגוש את ליאת מרום, מעצבת פנים וחוקרת תת-מודע, ולהבין ממקור ראשון את סודות השיטה החדשנית שהיא פיתחה: SHIFFT DESIGN. השיטה מעצבת את המרחב כך שנוכל להפוך בתוכו לרגועים יותר, מרוכזים יותר, בטוחים יותר, אופטימיים יותר או כל שאיפה אחרת
היא יוצרת מקורית, היא מעצבת מלאת השראה והיא חוקרת תת-מודע. אם עדיין לא נתקלתם בתופעת העיצוב החדשה ליאת מרום, היוצרת של SHIFFT DESIGN, כדאי שתפתחו את העיניים והאוזניים, כי שיא החדשנות נחת עכשיו אצלנו במגזין.
וכך, לאחר שהיינו עדים לפרויקטים המרתקים של הסטודיו שלה, SHIFFT STUDIO AND LABS, שכולל בתוכו פרויקטים לגוגל, נספרסו, אמדוקס, גינדי, בתי מלון ברחבי העולם ועשרות פרויקטים נוצצים ומרגשים - החלטנו לפגוש את ליאת מרום, מעצבת פנים וחוקרת תת-מודע, ולהבין ממקור ראשון את סודות השיטה החדשנית שהיא פיתחה. מרום היא גם בעלת SHIFFT ACADAMY - אקדמיה ללימודי עיצוב.
בכמה משפטים, מה היא בעצם שיטת SHIFFT DESIGN המדוברת? "מדובר בשיטת עיצוב מכוונת מטרה, שיטה שמעצבת את המרחב באופן שבו נוכל להפוך בתוכו לאנשים שהיינו רוצים להיות: רגועים יותר, מרוכזים יותר, בטוחים יותר, אופטימיים יותר או כל שאיפה אחרת. זוהי השיטה הראשונה בעולם שיוצאת מהעיצוב הוויזואלי ועוברת לעיצוב דרך כל החושים בצורה מדעית.

על מנת לעצב את הרגשות וההתנהגות האנשים במרחב".
כיצד עושים זאת בפועל? "יש לנו צוות מעבדה שכולל חוקרי מוח, רוקחי ריחות, מהנדסים ומפתחי סאונד, מעצבי פנים ואדריכלים וכמובן מומחים לתת-מודע. כאשר מגיע אלינו פרויקט, אנחנו מאפיינים את הלקוח ומבררים אילו רגשות הוא רוצה שאנשים יחושו בכל מרחב. בהמשך, צוות המעבדה יושב ימים ולילות במטרה ליצור את הצבעים, הריחות, הצלילים, התדרים והחומרים שיגרמו לתחושה הזו".
אפשר לקבל דוגמה? "אם אתם רוצים שמוקד המכירות שלכם יהיה שמח ומלא מוטיבציה, המעבדה שלנו יודעת בדיוק מה נדרש בשביל ליצור את התחושה הזו. באותה מידה בדיוק, גם אם אתם רוצים להרגיש חום ואהבה בסלון שבבית שלכם, תחושת שלווה בחופשה במלון שלכם, או אפילו תשוקה בחדר המיטות שלכם. כאשר מחברים נכון את הנקודות נולדים בדיוק הרגשות שאתם רוצים".

גוגל, הרצליה / צילום: אילן נחום
מדוע יש צורך בשיטה הזו? "המטרה של שיטת העיצוב שלנו היא למקסם את ההתנהגות של האנשים במרחב ובכך להגיע לתוצאות הטובות ביותר: להיות מרוכזים יותר בכיתת לימוד, להיות אפקטיביים יותר בעבודה, להיות יצירתיים יותר במרחבי יצירה, להיות רגועים יותר בכניסה להליך רפואי, להיות שלווים יותר בחופשה".
יש לך דוגמה נוספת שמדגימה את הרעיון? "בהחלט. גוגל פנו אלינו במיזם נדיר. במהלכו, הם רצו לספק ללקוחות שלהם מרחב עבודה בתוך וילה ייחודית שהם יצרו עבור הפרויקט. המטרה היתה לגרום לעובדים במחלקת הקריאייטיב לחוש יצירתיות פורצת דרך. וכך, רקחנו ריחות מיוחדים המעוררים את החלקים במוח המייצרים יצירתיות, תכננו פריסה של רמקולים מיוחדים היוצרים תדרים של גלי אלפא ומעוררים את הדמיון, בחרנו צבעים מעוררים ומרגשים
המפתחים את גלגלי המוח, יצרנו אזורי ישיבה בתנוחות לא קונבנציונליות מחומרים המגבירים את תחושת הריחוף, ויצרנו אומנות מפתיעה שתגרום לעובדים לחשוב מחוץ לקופסה. התוצאה היתה עשרות עובדים שטוענים שפיצחו רעיונות בזמן שיא ושזו בהחלט התקופה הכי טובה בעבודה שלהם בחברה".


"יש לנו צוות מעבדה שכולל חוקרי מוח, רוקחי ריחות, מהנדסים ומפתחי סאונד, מעצבי פנים ואדריכלים וכמובן מומחים לתת-מודע"
ליאת מרום מוסיפה כי דוגמאות נוספות כוללות את חברת אמדוקס, בה רצו חדר שיסגור עבורם עסקאות בכנס הסלולר העולמי בברצלונה (MWC), חברת נספרסו שרצו חנות שתגדיר מחדש את חווית הקפה ותכניס לתודעה את הקפסולה החדשה שלהם, חברת רגבה שביקשו לערוך אירוע ענק לאדריכלים ומעצבים שישאיר חותם וייצרב בזיכרון, חברת צ'ק שרצתה להכניס משקיעים חדשים ולהגדיל את פעילות החברה, ואפילו מסעדת אמש בתל אביב, שרצתה לעורר תיאבון אצל הלקוחות שלה והצליחה לקבל ביקורות חיוביות מאוד ממבקר המסעדות שגיא כהן. כל זאת, לצד עשרות פרויקטים גדולים ומשמעותיים שהצליחו ליצור בידול משמעותי דרך שיטת העיצוב החדשנית.
http://www.liatmarom.com/lm/?lang=he