לחוש את הסגנון

בני הזוג ביקשו בית אירופאי-קלאסי, ולאורך התהליך נוצר שילוב של סגנון FUSION בזכות אלמנטים תעשייתיים, שהופכים את הבית למיוחד ושונה

// אדריכלות, תכנון ועיצוב: שרה ונירית פרנקל // צילום: איתי בנית

ית זה, באחת מערי השרון, ממוקם על מגרש של חצי דונם, ובנוי על 350 מ"ר בשלושה מפלסים. הבית מיועד לזוג ושלושה ילדים בוגרים. "בני הזוג ביקשו בית אירופאי-קלאסי, ולאורך התהליך נוצר שילוב של סגנון FUSION בזכות אלמנטים תעשייתיים, שהופכים את הבית למיוחד ושונה", אומרות המתכננות, שרה ונירית פרנקל.
מבחוץ הוא נראה מאוד קלאסי בזכות תריסי העץ, הקרניזים, הרעפים עם הגל הגבוה, והצבעוניות המונוכרומטית. לעומת זאת בפנים, הוא שומר עדיין על הסגנון הקלאסי, אך עם הרבה נגיעות תעשייתיות באמצעות תעלות מיזוג חשופות, פסי תאורה, שימוש נרחב בברזל ועוד. "סגנון ה-FUSION מאפשר לבני המשפחה ליהנות ממגוון של תחושות בחללים שונים ובמעברים ביניהם" מסבירה נירית פרנקל. 
"הם יכולים לשבת לאכול על השיש באווירה מודרנית, או בפינת אוכל שהיא חמימה ועם נגיעות כפריות, לשבת בסלון שהוא תעשייתי יותר באופיו, או ליהנות בחוץ מהסגנון הקלאסי שמשרה רוגע. המטרה לחוות נופים וליהנות מתחושות שונות", מסבירה פרנקל.  
המבנה נצפה מהרחוב, עם גדר בריקים ושער כניסה מסוגנן מברזל. נכנסים לבית באמצעות מדרגות מרחפות, לצד צמחייה שתולה הגולשת מהצדדים. מהחזית נראים האלמנטים הקלאסיים, בהם גגות הרעפים וקרניזי הבטון. בעת הכניסה למבואת הכניסה ולמעשה מולנו ממוקם הסלון, המשקיף לבריכה. 
אחד האלמנטים הבולטים הינו ספריית המתכת - מוטיב חוזר בכל הבית. הספרייה קלילה, מחולקת לאלמנטים אנכיים ואופקיים, ומשמשת מחיצה בין הסלון לחלל המדרגות. שולבו בה חפצי אמנות. הסלון בעל מראה קליל, עם תאורת ספוטים שמאירה חפצי אמנות בספרייה בפרט ובסלון בכלל. 
הבית רוצף בפרקט עץ בגיוונים שונים, חלקם מעושנים יותר וחלקם פחות, שהופכים את הרצפה לפריט אמנות אחד גדול.
לצד הסלון ממוקם המטבח ופינת האוכל, שלמעשה מצויים בחלל אחד. לפינת האוכל נבחר שולחן עגול, יציקה של רזינה עם שיבוץ שנהב. כאן ממוקמים מוטיבים חמים יותר, באמצעות כסאות קש, יחידת נגרות נמוכה מעץ אלון טבעי, כסאות בר עשויים עור, וכל אלו מתמזגים עם שאר החלל, שהינו בעיצוב תעשייתי. במטבח קיימת יחידת נגרות שחורה גבוהה, שבעצם מובילה לחלל מזווה נוסף סגור ואחורי.  

לפינת האוכל נבחר שולחן עגול, יציקה של רזינה עם שיבוץ שנהב. כאן ממוקמים מוטיבים חמים יותר

קיימת ויטרינה עם יציאה מהמטבח ומהסלון, כאשר החללים משקיפים לבריכה. "בחלל החוץ מיקמנו פינת אוכל חיצונית שיושבת בין המטבח לסלון (בחלק החיצוני). תכננו יחידת עץ מרחפת לצד הבריכה, שממנה אפשר לטבול רגליים, גם בלי להיכנס לבריכה. הריצוף הורחק מגבולות המגרש, ונוצרו רצועות גינון עם עצים שיצמחו בעתיד וימסכו את בני הבית מהעוברים והשבים". 
גם חדר ההורים צופה לבריכה. בחדר זה בחרו האדריכליות להשאיר את הגג חשוף, בדומה למטבח, על מנת להגדיל את נפח החלל בצורה מקסימלית. המיטה הזוגית עם ספריות לידה. החדר כולל פינת ארונות, שהינו אלמנט נגרות שעוצב במיוחד והינו המשך ישיר של הבית. מאחורי המיטה, ועם קיר מפריד, ממוקם חדר הרחצה. כאן נבחרו חיפוי עץ, יחידת נגרות שחורה, וגופי תאורה מפליז. "זה המקום בו הכנסנו קצת יותר חומרים. המקלחון מפנק עם ספסל ישיבה".
ההגעה לקומה העליונה נעשית באמצעות גרם מדרגות מרחף ואוורירי, המוביל לחדרי הילדים. החדר של הבת תוכנן עמה בשיתוף פעולה. היא ביקשה להכניס צבעוניות שונה משאר הבית. "עשינו זאת בדמות של טפט בדוגמת טרצו, וריהוט עם כורסת קש ועור, כיסא, כריות מיטה, תמונות הקיר, יחידת ברזל נמוכה ועוד. היא קיבלה עולם מעט שונה מהבית. כך גם חדר הרחצה  עם ריצוף טרצו, שכל כולו בגווני אפור". 
הסלון המשפחתי ממוקם במרתף, והוא מתהדר בעיצוב נקי. כאן נבחרו שטיח, גופי תאורה, ואקססוריז משלימים, עם יחידת מתכת לבנה מיוחדת. זוהי פינה משפחתית מפנקת במיוחד. 

הסלון בעל מראה קליל, עם תאורת ספוטים שמאירה חפצי אמנות בספרייה בפרט ובסלון בכלל

החדר של הבת תוכנן עמה בשיתוף פעולה. היא ביקשה להכניס צבעוניות שונה משאר הבית. "עשינו זאת בדמות של טפט בדוגמת טרצו, וריהוט עם כורסת קש ועור, כיסא, כריות מיטה, תמונות הקיר, יחידת ברזל נמוכה ועוד. היא קיבלה עולם מעט שונה מהבית. כך גם חדר הרחצה  עם ריצוף טרצו, שכל כולו בגווני אפור"