קריצה

צבעונית

כבר בכניסה "נשבר" קו התקרה הישר על ידי גופי תאורה המשתלשלים מתקרת פינת האוכל, ומשם נמשך המבט אל הגינה המקיפה את הבית, שזכה למתיחת פנים

עיצוב: דן והילה ישראלביץ צילום: עודד סמדר

מרכז הארץ שופץ בית פרטי, ששטחו 250 מ"ר, והוא מאכלס זוג עם שני ילדים קטנים. "בשל גובה תקרה לא גבוה, נבחרה לו סקאלה מונוכרומטית באוף-ווייט אפרפר בתקרה ובקירות, ואבן אפורה בריצוף, כדי לשוות לו מראה נקי עד כמה שאפשר", מספרים האדריכלים דן והילה ישארלביץ'. כבר בכניסה נשבר קו התקרה הישר על ידי גופי תאורה המשתלשלים מתקרת פינת האוכל, ומשם נמשך המבט אל הגינה המקיפה את הבית.
אזור הכניסה נתחם על ידי קוביית פורניר עץ פונקציונלית. פאה אחת שלה מהווה מבואה פרטית ובתוכה הוחבאו שירותי האורחים, אליהם נכנסים דרך דלת נסתרת ללא ידית. פאה שנייה של הקובייה לכיוון הסלון מכילה ארון אחסון עם נישה לנטילת ידיים ומראה המשקפת את הגינה ממול. הפאה השלישית היא למעשה קיר הארונות הגבוהים של 
המטבח. הגוון החום הכהה של הקובייה מוסיף עניין לחלל המונוכרומטי הבהיר, וקצה הקובייה מנותק מהתקרה, כך שהיא מקבלת אפקט מועצם ונראית כממשיכה כלפי מעלה.
פתחי ויטרינות נפתחו על ידי שבירות קירות, וזאת כדי להאיר את הבית ככל האפשר, להכניס את הגינה פנימה ובכך להרחיב את החלל ו"לחיות עם גינה". ריצוף החוץ הוא המשך הריצוף הפנימי באבן אנטי סליפ. ריהוט האאוטדור מדבר בגווני הבית עם משחק צבעוני קל של כריות ירוקות.
שאר הבית נגלה בהדרגתיות, שממשיכה מקוביית הכניסה לפינת האוכל, משם לסלון וממנו למטבח. בסלון הבהיר, קיר גדול המאכלס טלוויזיה בגודל 98 אינטש. כדי לא להותיר את הקיר עם מלבן שחור ומבריק בולט, החליטו האדריכלים לייצר קיר אחסון טכנולוגי שלם בעל אותו מראה כהה, שיעבוד יחד כפאה משלימה.
פתחי ויטרינות נפתחו על ידי שבירות קירות, וזאת כדי להאיר את הבית ככל האפשר
כדי לא להותיר את הקיר עם מלבן שחור ומבריק בולט, החליטו האדריכלים לייצר קיר אחסון טכנולוגי שלם בעל אותו מראה כהה, שיעבוד יחד כפאה משלימה

המטבח מתחיל כאמור בפאה השלישית של הקובייה, כקיר ארונות כהה. מצדו השני יחידה צבועה לבן ואי לבן החבוק על ידי משטח דקטון. הוויטרינה הגדולה מאפשרת לצאת מתוך המטבח לחצר הקדמית, בה שותים אספרסו של בוקר. כיסאות האוכל הצהובים, המנורה בקליפתה השחורה והפנים המוזהב שלה וכלי הפירות מעניקים קריצה צבעונית במכלול של צבעים וחומרים קרים, ויוצרים יחד אווירה חמה ונעימה.
בחדר השינה הממוקם בקומה העליונה נוצרו שני קירות אחסון, שבאחד מהם מצויה הטלוויזיה. הם נצבעו בגוןן הקירות והתקרה כדי לייצר מראה רחב עד כמה שניתן בחדר לא גדול. נגיעות הצבע היחידות באות ליד ביטוי בפרקט שברצפה ובווילון המשתלשל מאחורי המיטה. לווילון תפקיד כפול: מצד אחד הוא משמש להצללה, ומצד שני כגב מיטה שנועד לטשטש את חוסר הסימטריה בחלונות שמאחוריו. 
הקירות באמבטיה מחופים בלוחות מדוקקים של גרניט פורצלן דמוי בטון. גובהם, שלושה מטרים, יוצר מראה נקי ללא חיבורים. 
לארון האמבטיה חזית עץ במבוק, והא עטוף קוריאן וכיורים אינטגרליים. המראה המעובה משמשת לאחסון נוסף, ובחלקה התחתון הוטמע פס לד נסתר, שמאיר את משטח הכיורים בהדלקת האור. 

לווילון תפקיד כפול: מצד אחד הוא משמש להצללה, ומצד שני כגב מיטה שנועד לטשטש את חוסר הסימטריה בחלונות שמאחוריו. 

לארון האמבטיה חזית עץ במבוק, והא עטוף קוריאן וכיורים אינטגרליים. המראה המעובה משמשת לאחסון נוסף, ובחלקה התחתון הוטמע פס לד נסתר, שמאיר את משטח הכיורים בהדלקת האור.