קו ראשון לפארק

"כל פרויקט עבורי הוא סוג של  סיפור אהבה עם הלקוחות" מסביר המעצב ניצן הורוביץ
תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

.בדירה זו, ששטחה כ-70 מ"ר, בעלת חדר שינה מאסטר, חדר אורחים וסלון, הלקוחות זרמו איתי, נתנו לי יד חופשית על מנת ליצור עבורם פנינה עיצובית, בבניין תל אביבי ישן, הצופה לכיוון הפארק
הדירה עברה שיפוץ כללי, עם חלוקה מחדש בהתייחס כיווני האור, על מנת לנצל את האור הטבעי כאשר הדיירים נמצאים בבית, ולמקסם את כניסת הריאה הירוקה לפנים הבית. 
הזוג, בשנות ה-40 לחייהם, עוסק במקצועות חופשיים, מרבה לבלות את זמנו החופשי בבית.
היה להם חשוב ליצור בית נוח ונעים, כזה שאפשר לתפעל בקלות את כל המערכות: חשמל חכם, מערכת הסקה, תאורה, מיזוג, מוזיקה, וילונות וכו.
המעצב השכיל לחבר בין הסלון למטבח, על מנת ליצור בדירה מראה מרווח וגדול, תוך ניצול כניסת אור טבעי מצפון ומערב. חיפוי קיר ארוך ודומיננטי מפורניר אלון מגוון שמתחיל בסלון, ממשיך עד המטבח ומהווה בפועל את ההפרדה בין החלל הציבורי לפרטי ללא קיר הפרדה במרכז, פרט שאפשר ליצור מראה אלגנטי ומוקפד ובתוך כך שפע של פתרונות אחסון דו צדדיים הפונים לסלון, למטבח ולחדר השינה.
קו ראשון לפארק / תכנון ועיצוב ניצן הורוב
תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד

המעצב השכיל לחבר בין הסלון למטבח, על מנת ליצור בדירה מראה מרווח וגדול, תוך ניצול כניסת אור טבעי מצפון ומערב

בחללים קטנים חשוב ליצור סדר גרפי ויזואלי, עיצוב שמייצר רוגע. בתוך כל חיפוי הקיר יוצר רוגע מסוים וגם פותר את בעיית האחסון שכה באה לידי ביטוי בדירות קטנות". מסביר המעצב. "בכדי לנצל בצורה מיטבית את המרחב הוחלט למקם את המטבח היכן שהיה בעבר חדר האורחים, כך הוא נפתח לכיוון הסלון ולנוף הפארק

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

הסלון מורכב מספה פינתית בעלת צורה גיאומטרית לא שגרתית. לצידה שולבה כורסת עור בגוון כתום מעניין, שיוצרת גם היא מיקוד ועניין ומשתלבת בצבעוניות המונוכרומטית של הדירה והיא מהווה אלמנט משמעותי בדירה.
,custom made לדירה נבחר ריצוף גרניט פורצלן בגוון בטון עם נקודות "חלודה" שיוצרות תחושה טבעית יותר. הספרייה תוכננה
על גבה מונחים פרטי צעצועים עתיקים שבני הזוג אספו בנסיעותיהם בעולם
תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

הספרייה תוכננה
custom made
על גבה מונחים פרטי
צעצועים עתיקים שבני הזוג אספו בנסיעותיהם בעולם

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב ניצן הורוביץ _ צילום_ עודד
הכניסה לחדר האורחים מתבצעת דרך דלת זכוכית הנמצאת בחלקו הקיצוני של הסלון
מערכת הקיר הייחודית חודרת גם את חלל המטבח ועל כן בחר הורוביץ פלטת צבעים וחומרים ניטרלית ונקייה שמקנה לחלל כולו תחושת מרחב. במרכז המטבח אי גדול מחופה גרניט פורצלן המשמש כציד לעבודה וישיבה. כיסאות הבר שנבחרו הם בגוון כתום ומהווים הד וחיבור לכורסת העור שבסלון. משטח העבודה וחיפוי הקיר עשויים שניהם דקטון בגוון ברזל וגידי חלודה. פריט בולט נוסף במטבח הוא גוף תאורה מודולרי של המותג nemo הבנוי מחלקי מתכת נפרדים מהם מרכיבים עצמאית קומפוזיציה בהתאם לעיצוב החלל והאזורים אליהם רוצים שיפנו אלומות האור.
המעבר מהציבורי לפרטי מוביל לאזור שירותי האורחים וחדר השינה. הכניסה לחדר האורחים מתבצעת דרך דלת זכוכית הנמצאת בחלקו הקיצוני של הסלון. על אף היותו לא גדול במיוחד הוא זוכה לארון קיר גדול ובו שפע מקומות אחסון, מחופה זכוכית שמכפילה את המרחב. את דלת הזכוכית שמפיצה שפע של אור בסלון ניתן לאטום בעת הצורה על ידי וילון אוטומטית ובכך לייצר פרטיות עבור המתארחים בו.
תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ צילום עודד סמדר
תכנון ועיצוב ניצן הורוביץ צילום עודד סמדר
"בשירותי האורחים ביקשתי להכניס חיים לתוך חלל מוקפד ומינימליסטי ולטובת העניין בחרתי בארון כיור ירוק שאינו מעמיס על החלל, נותן תחושת רוגע ומרחב ומשלים את גווני הכתום של הכורסה וכיסאות הבר במטבח. כמו בכל הבית, גם דלת הכניסה לשירותי האורחים היא דלת סקריניו הנכנסת לכיס על מנת לתפוס כמה שפחות מרחב ולנצל בצורה המיטבית את החללים". מסביר הורוביץ.
אחד המוטיבים הבולטים בחדר השינה של בני הזוג הוא ארון קיר מחופה פורניר אלון מושחר המהווה למעשה את עברו השני של ארון המטבח. רצפת הפרקט עשויה אלון - hand made ויוצרה במפעלי חברה בלגית המתמחה בכך. הטקסטיל גם הוא מהווה חלק מרכזי בנראות ובפונקציונליות החלל. החלון מעל המיטה פונה דרומה ועל מנת לעמעם את האור הטבעי נבחר עבורו וילון תריס וניציאני.
תכנון ועיצוב ניצן הורוביץ צילום עודד
תכנון ועיצוב ניצן הורוביץ צילום עודד סמדר
חדר הרחצה של בני הזוג גדול ומאוורר והגוונים שנבחרו עבורו מדברים בגוונים הכהים והאלגנטיים של החלל הציבורי.

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

חדר הרחצה של בני הזוג גדול ומאוורר והגוונים שנבחרו עבורו מדברים בגוונים הכהים והאלגנטיים של החלל הציבורי. הוא חופה אריחי גרניט פורצלן דמוי שיש כהה ורהיט הכיור גדול במיוחד, גם הוא בגוון כתמתם עשוי עץ אלון. המקלחון הזוגי הגדול גם הוא מזכיר יותר מאסטר שינה של וילה ולא של דירה.
תכנון ועיצוב ניצן הורוביץ צילום עודד
הטקסטיל גם הוא מהווה חלק מרכזי בנראות ובפונקציונליות החלל

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר

תכנון ועיצוב: ניצן הורוביץ / צילום: עודד סמדר