חלום שמתגשם

חלקת אדמה פסטורלית, עבודת כפיים, מטע זיתים...
כך הגשימה המשפחה את החלום הגדול: בית במושב

עיצוב פנים: קרן גנס / אדריכלות: אלון בן נון / צילום: אסף פינצ'וק

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

בני הזוג חלמו על בית כפרי, אולם ככל שתהליך העיצוב התקדם, התחלפה התחושה הכפרית בעיצוב מודרני חמים, שהתמזג עם מטע הזיתים. בבית זה גרים זוג ושלושת ילדיהם הבוגרים. הוא ממוקם על שטח של 300 מ"ר, כאשר על עיצוב הפנים אחראית המעצבת קרן גנס, ועל האדריכלות, אלון בן נון.

"החלום של המשפחה הוא בית במושב. חלקת אדמה, עבודת כפיים, מטע זיתים ממנו הם מפיקים את השמן", מספרת קרן גנס. "לפני עשור החליטו לרכוש את המגרש שעליו בית ישן וחשוך. לאחר מספר שנים מיקמו שם קרוואן וגרו בו, במקביל לבניית בית החלומות. האתגר שלי היה ליצור בית חם, בגובה העיניים, כזה שיכניס את הטבע, בית מחובר לאדמה, אך בסגנון מודרני".

"החיבור לאדמה נוצר על ידי שילוב חומרים טבעיים והרמוניים, עם פלטת צבעים מתוחכמת שיוצרת זרימה בין החללים ועדין שומרת על הייחודיות של כל חלל וחלל" מסבירה המעצבת קרן גנס. לדבריה, הכל נבחר בקפידה, פריטים תוכננו, ריהוט וגופי תאורה הגיעו מאירופה, לצד עבודות של אמנים ישראלים ופריטים בעבודת יד של בעלת הבית.

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

לפני עשור החליטו לרכוש את המגרש שעליו בית ישן וחשוך. לאחר מספר שנים מיקמו שם קרוואן וגרו בו, במקביל לבניית בית החלומות

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

הכניסה לבית כוללת סלון, פינת אוכל ומטבח הפתוחים למטע הזיתים, תוך חלוקה לשלושה אזורים. בסלון שתי ספות ירוקות וספה בגוון חציל, לצד שני כיסאות עור. במרכז הסלון שולבו שני שולחנות ברזל צרים וארוכים ושטיח שמאחד בין כולם.

שולחן פינת האוכל והספסל תוכננו על ידי המעצבת, בסגנון מינימליסטי, והם עשויים מעץ אלון. לחלל המרכזי, שתקרתו גבוהה ומשופעת, נבחרו גופי תאורה מינימליסטיים. חדר ההורים נבחר גוון אפור-חום חם, בעל טקסטורה עדינה שמהווה כרקע למיטה.

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

"האתגר שלי היה ליצור בית חם, בגובה העיניים, כזה שיכניס את הטבע, בית מחובר לאדמה, אך בסגנון מודרני".

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

בחדרה של הבת תוכנן ארון בגדים מעץ אלון, כשהבלגן הוא חלק מהיופי. לצד הארון מוקמו שתי שידות מגירות בסגנון וינטאג'. על הקיר נתלו ארגזים המשמשים כמדפים ולאחד מהם הוצמדו גלגלים, כמקום אחסון לילקוט. החדר נצבע בצבע ורוד מעושן, עם טפט מעוינים רך.

שני חדרי הבנים הבוגרים מעוצבים באופן מינימליסטי, על פי דרישתם. זהו עיצוב אוורירי, עם גווני כחול וירוק עמוקים, שנותנים כבוד לאהבה הגדולה של הבנים – הים.

עבור חדר הטלוויזיה נבחרה ספה לא פורמלית המורכבת משלושה מזרנים וכריות בגוונים מדליקים וצבעוניים, לצד שולחנות ברזל בעבודת יד שהגיעו מאירופה. בחדר העבודה ממוקם שולחן מעשה ידיו של בעל הבית, מדפים בצורת משושים ומנורת ברזל. על הקיר בחרה המעצבת לתלות אוסף כלי עבודה של סבו הסנדלר של בעל הבית. בגינה נמצא דק מבמבוק עם שני שולחנות ארוכים צמודים,  כאשר כיסאות בצבע ירוק מנטה בולטים על רקע הדק.

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק

עיצוב פנים: קרן גנס / צילום: אסף פינצ'וק