מישנה וחשוכה

לצבעונית ועליזה
   

"הטמפרמנט של בעלי הבית איפשר לי לתת ביטוי לצבעוניות דרמטית ונועזת בחללי הבית השונים", מספרת מעצבת הפנים מיטל צימב

תכנון ועיצוב: מיטל צימבר / צילום:נדב פקט

את דירת הגן הזו, בבניין כבן 40 שנים הממוקם באחת השכונות הפסטורליות בכפר סבא, רכשו בעליה החדשים כשהיא מיושנת ומוזנחת. "אלי הם הגיעו טרם הרכישה, לאור המלצה של מתווכת הפועלת באזור, על מנת שאעזור להם לבחור את הנכס האידיאלי עבורם", מספרת מעצבת הפנים מיטל צימבר. 
לדבריה, על אף ששטחה (כ-140 מ"ר) בהחלט מכובד, שטח ניכר ממנה כמעט ולא נוצל הודות לתכנון מיושן ולא מוצלח במיוחד. על מנת למצות את המרחב ולשלב את כלל הפונקציות הנדרשות, בחרה צימבר לשנות חלקים במתווה הפנימי. "כך למשל, ביטלתי את שירותי האורחים המקוריים על מנת ליצור חדר שירות עבור מכונת הכביסה ושפע מקומות אחסון. בכדי ליצור עבור הילדים חדר רחצה גדול, מרווח ומאוורר, ביטלתי את מסתור הכביסה המקורי שהיה מיושן ולא פרקטי. בכך הרווחנו עבורם שני ארונות כיור רחבים ופרקטיים שמאפשרים לשלוש הבנות להתנהל בנוחות".

בכדי ליצור עבור הילדים חדר רחצה גדול, מרווח ומאוורר, ביטלתי את מסתור הכביסה המקורי שהיה מיושן ולא פרקטי

נוסף על כך, בכדי ליצור לבני הזוג סוויטת שינה אלגנטית ומפנקת, הוחלט להגדיל את חדר הרחצה החדש על חשבון חדר השינה, שנותר גם אחרי השינוי מרווח ומואר. "בנוסף, יצרתי עבורם מבואת כניסה פרטית מהחלל הציבורי לסוויטה עצמה שמבדלת בין האגפים ומייצרת אינטימיות מתבקשת". 

על אף ששטח הגינה אינו גדול במיוחד (כ-60 מ"ר), הצליחה מעצבת הפנים ליצור תשתית טובה למספר פונקציות ואיפשרה המשכיות בינה לבין חללי הפנים. "את השטח הנתון חילקתי לשני אגפים עקרוניים - האחד מרוצף, בסמוך ליציאה מהסלון ובו פינת ישיבה קז'ואלית ונוחה שמהווה המשך ישיר של הסלון. בחלקה השני התקנו מרבד דשא סינתטי קל לתחזוקה, שנראה נהדר לאורך כל השנה, ומהווה מקום מפלט אולטימטיבי לזמן איכות של ההורים  והילדים".
לדברי צימבר, הטמפרמנט של בעלי הבית איפשר לה לתת ביטוי לצבעוניות דרמטית ונועזת בחללי הבית השונים. "מכיוון שמדובר במשפחה צעירה הקפדתי לעבוד עם פלטת צבעים שתשמור על מרחב קליל, כיפי ורענן התואם את אופיים. הקפדתי לעבוד עם חומרים עמידים ופרקטיים שקל יהיה לתחזק בבית בו חיים ילדים קטנים. כך למשל בפינת האוכל יצרתי קיר דמוי בריקים עשוי אריחי גרניט פורצלן שהם רחיצים ועמידים בפני ספיגה. בנוסף, שילבתי כיסאות אקריליים שניתן לנקות בקלילות ובמהירות". 

את המראה המבוקש היא השלימה בעזרת גופי תאורה פיסוליים שהותקנו בקומפוזיציות שונות ומסקרנות – וכעת הם נראים כתכשיטים. "בנוסף, שילבתי פרטי ריהוט בעלי נוכחות המשלבים דוגמאות טקסטיל נועזות ואלמנטים עשויים ברזל ועץ טבעי שמייצרים אווירה אורבנית, אלגנטית וצעירה", היא מסכמת.

לדברי צימבר, הטמפרמנט של בעלי הבית איפשר לה לתת ביטוי לצבעוניות דרמטית ונועזת בחללי הבית השונים.

צימבר. "את השטח הנתון חילקתי לשני אגפים עקרוניים - האחד מרוצף, בסמוך ליציאה מהסלון ובו פינת ישיבה קז'ואלית ונוחה שמהווה המשך ישיר של הסלון"