דינמיקה משפחתית

"המשפחה מאוד דינמית וחברותית, ועל כן חשוב היה להם ליצור מרחב המותאם לאירוח", מספרת מעצבת הפנים מיטל צימבר

עיצוב פנים: מיטל צימבר | צילום: נדב פקט 

בני הזוג, עובדי הייטק בשנות ה-50 לחייהם, ביקשו לעבור מדירתם לדירה גדולה יותר, זאת על מנת ליצור עבור שלושת ילדיהם המתבגרים מרחב פרטי משלהם, כזה שיאפשר להם לפעול וליצור. "המשפחה מאוד דינמית וחברותית ועל כן חשוב היה להם ליצור מרחב המותאם לאירוח", מספרת מעצבת הפנים מיטל צימבר.
הם בחרו בדירת לופט בת שתי קומות בפרויקט חדש בעירם ובסביבתם הטבעית. התכנון המקורי שהציע הקבלן כלל מרחב ציבורי סטנדרטי בקומת הכניסה ובו מטבח, פינת אוכל וסלון וכן חדר שינה, בעוד שחדר ההורים, ובו מקלחת, ממוקם למעלה. 
"בתכנון המחודש בחרנו לשנות את המתווה וליצור מאסטר הורים (בו חדר ארונות גדול וחדר רחצה) הממוקם למטה ובכך לאפשר לילדים את אותו מרחב פרטי מתבקש. לטובת העניין החלטנו לוותר על פינת אוכל בתוך הבית וכן צמצמנו את שטח המטבח המקורי.
 

עתה, פינת האוכל ממוקמת במרפסת רחבת הידיים הפונה לנוף פתוח, שדות וכן בניינים מרוחקים - מה שמאפשר לאוויר צח לזרום לעברה והופך את המרחב לאזור אירוח אולטימטיבי לאורך כל השנה. פינת האוכל עצמה נוחה, רחבה ומפנקת, בגמר בטון. מעברה האחד ספסל ומצידה השני כיסאות. כך נוצר מראה קליל ולא רגולרי. פרט לה מצוי במרפסת אזור ברביקיו. "בחרנו להשתמש בה באדניות גיאומטריות מודרניות כך שאת הצמחים בהן ניתן יהיה לתחזק בקלות ולהותיר את הנוף פתוח חלל הפנים רוצף באריחי גרניט פורצלן גדולים יחסית בגוון אפרפר דמוי בטון (בגודל של 1/1 מטר) שמשמר את הנראות הנקייה והמודרנית. חלל הסלון והמטבח הוא ריבועי - מה שמאפשר קשר רציף ביניהם. מעטפת הסלון קלאסית למדי, והטוויסט הצבעוני, התוסס והאקלקטי הוכנס בדמותם של הדום, כריות וכורסה צבעוניים, מתוך ידיעה שהם ברי שינוי בקלות יחסית.
"על אף שצמצמנו את שטח המטבח המקורי, לטובת יצירת מאסטר ההורים, בזכות תכנון אפקטיבי ומדויק, גם במתווה החדש הצלחנו ליצור מרחב גדול ופונקציונלי". במרכזו אי מחופה קוריאן ששומר על תבנית עיצוב נקייה ומוקפדת, המשמש כאזור עבודה עיקרי וכן לארוחות משפחתיות קז'ואליות. על מנת לייצר חמימות הוחלט לעבוד בפלטת צבעים המשלבת בין חזיתות צבועות בתנור בגוון אפרפר חם וכן יחידות פורניר עץ אלון טבעי שמוסיפות ממד של חמימות ואותנטיות. 

לשלב גופי תאורה פיסוליים המאפשרים משחקים של אור וצל בצורניות שונה, כזאת שנותנת דגש וייחודיות". 
אחד הדברים הייחודיים בדירה זו הוא קיומן של שתי עמדות כביסה - אחת לילדים למעלה והשנייה בקרבת יחידת ההורים למטה. הדבר הופך את כל ההתנהלות סביבת הכיבוס, הייבוש והקיפול לקל ופשוט בהרבה. 
בסוויטת ההורים, בין חדר השינה לחדר הרחצה מפריד קיר שקוף שמחד מייצר אווריריות ומאפשר לאור לחדור פנימה. על מנת ליצור ממד של אינטימיות חלקים מתוכו תוכננו כזכוכית חלבית. בעוד שאזור השינה רגוע ורומנטי, חדר הרחצה חופה באריחים דמויי בטון, במראה מעט מחוספס ופראי וכן פריט נגרות מעוצב בגוון כהה שמייצר קונטקסט ומוסיף חום ואלגנטיות. 
עם המעבר לקומה העליונה, ממלכת הילדים, נחשפים לצבעוניות הקלילה והתוססת. במרחב זה, פינת משפחה כיפית ומזמינה ובה גם עמדת עבודה לילדים. לכל אחד מהם חדר שינה וחדר הרחצה הוא משותף. הבת הגדולה מבין השלושה נהנית ממקלחת בחדר השינה, זכר לתכנון המקורי שהציע הקבלן עבור יחידת ההורים. 

"מעקה גרם המדרגות עשוי זכוכית, מה שיוצר תחושה של פתיחות ואווריריות וכן מאפשר להציץ מעלה ולגרות את העין. לאורכם של כל אזורי הדירה בחרנו