הדרך אל היעד

 

לאחר שהחלה עבודת התכנון עם מעצבת הפנים, התברר הפוטנציאל הטמון בבית, ובאופן טבעי – מה שהחל בהרחבת והחלפת המטבח והארת הסלון ועיצובו, קיבל תפנית מפתיעה

עיצוב פנים: אביבה סיטון | צילום: שי בן אפרים

"לאחר מסע ארוך וממושך שכלל שיפוץ מסיבי והרחבה לבית בן 25 שנים בראש העין החדשה, עם לקוחות מקסימים ומיוחדים במינם, הגענו אל היעד", מספרת מעצבת הפנים אביבה סיטון.
"מסע" זה כלל, בין השאר, הכנת תוכניות בגיבוי קונסטרוקטור, הגשה להיתרים, שבירות, הזזות, הורדת עמודים, הוספת אחרים במקומם, הגלת הבית בכ-50 מ"ר, הוספת מחסן, מרפסת ופרגולה ענקית ובעיקר – הפיכת הבית למרחב גדול, מואר ומאיר פנים.
"בסוף בתהליך גם הגענו עייפים - אך בהחלט מרוצים - אל הדובדבן שבקצפת: ריהוט והלבשת הבית", מספרת סיטון. 
הבית שוכן בשכונה שהוקמה לפני כ-25 שנה בגבעת טל שבראש העין, במסגרת עמותת חבר ויוצאי צבא. לדבריה, היא נבנתה ברמה בסיסית מאוד, לפי מספר דגמים קבועים מראש. 

בית המשפחה, בה האם - רואת חשבון, האב, איש הייטק וארבעת ילדיהם - שופץ קלות לפני כעשר שנים, אך בשנים האחרונות עלה בהם הרצון להחליף ולהרחיב את המטבח ולהאיר את הסלון.


לאחר שהחלה עבודת התכנון עם מעצבת הפנים אביבה סיטון, התבררו הפוטנציאל הטמון בבית והאפשרות להרחיב יותר את קומת הכניסה וכן את חדר ההורים ה"יושב" מעל המטבח. 
באופן זה, הוחלט על שיפוץ כללי עם תוספת של כ-50 מ"ר באזור המטבח ופינת האוכל, כולל תוספת מחסן, מרפסת ופרגולה ענקית כדי להפוך את הבית לגדול, מואר ומאיר פנים. הדיירים חלמו על בית מואר, כפרי קל, אלגנטי ועכשווי עם צבעים טבעיים מונוכרומטיים משולבים תכלת ובקווים נקיים, אך חמים. הם ביקשו מטבח וסלון גדולים בשל אהבתם לארח בפנים ובחוץ.


בתכנון היה צורך להתמודד עם עמודים רבים שהיו בקומת הכניסה. עם הרבה יצירתיות הוכנסו כולם לקירות או כחלוקה לוויטרינות. כך למשל, שלושת החלונות במטבח שנוצרו עקב ריבוי העמודים בקיר זה. העמוד התומך העיקרי של הבית, המפריד בין פינת האוכל והמטבח, הוא היחיד שאי אפשר היה להעלים ולכן הוא חופה בבריקים והתכתב עם הבריקים בפרגולה שבחוץ.

נוסף על כך, ויטרינות נפתחו לחזית הגינה. זאת לאור העובדה שקודם לכן, הבית היה סגור וחשוך עם ויטרינה אחת נמוכה בסלון. 
דלת הכניסה הועברה הצידה, דבר שאפשר להגדיל את המטבח. המבואה הפתוחה לסלון, שימשה קודם כמחסן, וכעת משהוזזה דלת הכניסה – הפכה לרחבה ונעימה.
פינת האוכל נוצרה בהרחבה שהוספה לבית, ועמוד תומך מפריד בינה לבין המטבח. אי ארוך במטבח, בן כ-3.5 מטרים, מאפשר ישיבה נוחה לבני המשפחה ומקום רב לאחסון.
בסלון, שבו תקרה משופעת מקורית, ניצבות שתי ספות זהות מקבילות. כדי לאפשר גמישות, חולקה אחת מהן לשתיים, כדי שיעמדו באלכסון לצורך תוספת עניין לחלל. במרחב זה, השטיח בגווני התכלת מבליט את הספות הבהירות. 
שני כדורי עץ גדולים, המוצבים ליד הספה בסלון, הוכנסו בחשש רב על ידי הדיירים, אולם משהתקבלה התמונה השלמה, הם הבינו את כוחן של החמימות והאותנטיות שנוספו לחלל. 
לסיום, גודלו של חדר השינה, הממוקם ממש מעל המטבח, הוכפל - ובכך נוצרה גם מרפסת, המקיפה את חדר השינה משני צדיו.