הבית הירוק 

ככל שמתקדמים בציר הזמן, יותר ויותר בוחרים להקדיש תשומת לב לצרכי הסביבה ורותמים את המגמה האקולוגית גם בעת בניית בית חדש. סיפורו של בית באזור השרון המשלב אלמנטים מבניים ועיצוביים המתחשבים בטבע ובסביבה. תכנון ועיצוב: לירן בן איבגי, "לב-אדריכלות" | צילום: עמית גושר, עידן גור

בני הזוג, בשנות ה-40 לחייהם, שיוו ליצור עבורם ועבור שני ילדיהם בית חדש העונה על צרכיהם העכשוויים והעתידיים, ובד בבד עונה על קריטריונים של בניה ירוקה.

כידוע, יותר ויותר בעלי בתים בוחרים להקדיש תשומת לב לצרכי הסביבה ורותמים את המגמה האקולוגית גם בעת בניית בית חדש.
לבעלת הבית, שעובדת בתחום איכות הסביבה והנושא קרוב לליבה, חשוב היה ליצור סביבת מגורים נינוחה ומזמינה שתכלול כמה שיותר אלמנטים "ירוקים". באופן זה, הבית עונה לא רק לטעמה, אלא גם על ערכיה שהפכו לערכי המשפחה כולה.

לשם כך, פנו השניים ללירן בן איבגי, בעלת המשרד "לב אדריכלות" המתמחה בבניה פרטית. קווי היסוד היו ברורים: על הבית להיות ירוק, מבודד מבחינה תרמית ואקוסטית, ועליו לשלב חומרים מהטבע המתאימים לאקלים ולהוויה הישראלית. בד בבד, כלל החפצים בבית - החל מהרהיטים וכלה באקססוריז - הם חפצים, כולל פרטי אספנות רבים, שעברו איתם מביתם הקודם. למעשה, למעט מספר פריטים שעברו שיפוץ, צביעה וריפוד מחדש, לא שולבו בבית פריטים קנויים כלל, מה שגם משווה לו את מראהו הייחודי. מכיוון שתכולת הבית היתה ידועה מראש, בן איבגי החלה לרתום את התכנון בהתאם לפריטים. עם תחילת התהליך היא קיבלה רשימה מסודרת הכוללת תמונות, אפיון ומידות של כל פריט שהיוותה אבן יסוד בהוויה העיצובית והמבנית.

וכך, על מגרש ששטחו כחצי דונם, יצרה בן איבגי מבנה המתפרס על פני 3 קומות ששטחן הכולל הוא כ-390 מ"ר. בקומת המרתף תוכננו חדר הממ"ד, משרד משפחתי וחדר משפחה מזמין. בקומת הקרקע מצויים הסלון, פינת האוכל והמטבח שתוכנן עם שתי דלתות הזזה מרשימות (כך שניתן להפרידו ולחברו לחלל הפתוח לפי הצורך) סוויטת ההורים ושירותי האורחים. במרכז קומת המגורים תוכננו שתי סוויטות לילדים, חדר שירות וחדר המשמש כחדר אורחים. בן איבגי השכילה להציב את חדרי קומת המגורים מעל קומת הקרקע, כך יצרה בחלקה חלל כפול המיתמר לגובה של כחמישה מטרים. 

כחלק מהתכנון הירוק, הוקפד על בחירת חומרים טבעיים וטכנולוגיות מתקדמות המנצלות את משאבי הטבע ומפחיתות משמעותית את הצורך בצריכת חשמל. 

קירות הבית, שעוביים כ-45 ס"מ, עשויים בלוק איטונג וטיח תרמי מיוחדים, ביניהם פוליאוריטן מוקצף שמשפר משמעותית את האקוסטיקה והבידוד. בחלונות עץ-אלומיניום הותקנה זכוכית בידודית, ובה גז, המסייעת גם היא לשמור על בידוד אופטימלי. גג הרעפים עשוי רעפי חמר והבריכה שבחוץ סולארית.
פרט לכך, ניכר השימוש בעץ ובאבן, המשווים לבית את אופיו הייחודי ומתכתבים עם הסגנון הקולוניאלי-אירופאי אותו ביקשו ליצור. בן איבגי יצרה מארגן מושלם ומסוגנן של אלמנטים ארכיטקטוניים הנאמנים לסגנון, ביניהם קרניזים חלונות ותריסי עץ מעוגלים וכיוב', כל אלו, בהזמנה מיוחדת ועל פי פרופורציות מדויקות בהתאם למעטפת ולחללי הפנים.