בית גלובלי

בני הזוג הצעירים והדינמיים, שיוו ליצור עבור עצמם בית שיזכיר להם את התקופות
היפות שחוו בנסיעותיהם ברחבי הגלובוס. התוצאה: בית בעיצוב עשיר, מזמין וחוויתי.

מאת: מערכת עיצוב | תכנון ועיצוב: שירה מוסקל והדס רוט - הלל אדריכלים | צילום: עודד סמדר

לאחר שנעו ונדו ברחבי הגלובוס, ביקשו בני הזוג ליצור בית שיהווה מחווה לתקופות היפות הללו. כיום, הבית החדש אכן משדר הרגשה של חופשה. 
"את ההשראה לתכנון והעיצוב שאבנו ממקומות שבהם בני הזוג ביקרו ברחבי הגלובוס, להם נתנו פרשנות מקצועית על מנת שיעלו בקנה אחד עם צרכיהם ומאווייהם הפונקציונליים והחווייתיים של השניים", מספרות המתכננות, שירה מוסקל והדס רוט ממשרד "הלל אדריכלים". הבית המקורי היה מסוגר בחלקו כלפי החצר. החללים הפנימיים היו קטנים מדי והמרחב כולו סבל מחוסר סדר העיצובי. לכן הוחלט להעצים את החוזקות ולטשטש את החולשות. מטרת העל היתה להפיק את המיטב מהבית, להפוך אותו ליצירה הרמונית ושלמה שכוללת את החצר היפה שאליה הוא ייפתח. זאת יחד עם תוספת שטח במקומות הנכונים, יישור הפינות ופתיחת המדרגות לחלל. כל אלה הפכו את המרחב הפנימי למרווח ומאורגן יותר. יחד עם בחירות ייחודיות של חומרים ופריטים, קיבל החלל את אופיו המיוחד ומראהו ההרמוני.

הבית החדש, ששטחו הבנוי הוא כ-200 מ"ר על פני מגרש של כ-900 מ"ר, הוא בעל המבנה הקלאסי, נראה כמו בית אחוזה קטן החולש על החצר הנפרשת למרגלותיו. שביל כניסה מאבני לקט טבעיות מוביל אל הכניסה. המראה המתקבל רומנטי ושובה לב. דלת בודדת בתכלת עדין מובילה למבואה מזמינה. כבר מהפסיעה הראשונה ניתן להבחין ברצפת הפרקט האותנטית, הגסה מעט, והבולטת ביופייה. אט-אט נגלה הבית כולו בהצצה, צעד אחרי צעד.
הצצה שמאלה לחדר המשפחה, פינת העבודה והמדרגות, מבט ישיר קדימה לחלל המרכזי הנפרש במלוא יופיו ולחצר הנשקפת ממנו, ומימין שרותי האורחים - מיוחדים ומוקפדים בכחול ושחור. פינת המשפחה היא חלל אינטימי ומפנק. ספת קטיפה כחולה ושטיח רך מזמינים להתרפק עליהם. מסביבה שני חדרי שינה, חדר רחצה לילדים וחדר כביסה מתוכנן ומעוצב. בהמשך ממוקם חדר השינה של בני הזוג, שאליו ניתן להגיע גם ישירות מהחלל המרכזי.

חדר השינה נראה כאילו נלקח מסרט, או לפחות מבקתת נופש חלומית. תקרת הקורות המשופעת, החצר והבריכה הנשקפות מהחלון והחלונות עצמם, מחזקים את תחושת הניתוק והשקט. 
חדר הרחצה הוא המשך ישיר של חדר השינה, עם רצפת הפרקט שממשיכה פנימה, האמבטיה המפוסלת והרמוניה בלבן של חיפויים ופריטים.
החלל המרכזי מכיל סלון משמאל ופינת אוכל מימין. ויטרינות גדולות ויפות מקשרות בין הפנים לחוץ היפה שהוא המשכו הישיר. הסלון מכיל קמין גז עטוף בנגרות קלאסית, עם ספריות משני צדיו. השטיח, הספה שמתחשק להשתרע עליה ועושר פריטי הטקסטיל משלימים את החוויה המיוחדת. פינת האוכל סמוכה למטבח הנסתר רק מעט. המטבח פונה לחצר הקדמית ופינת האוכל לאחורית, שניהם נהנים מפתחים גם לגינת התבלינים הצדית. תקרת הקורות המקורית הוחלפה בקורות עץ גושניות, צבועות לבן. 

עליה במדרגות הפתוחות לקומה השנייה מספקת מבטים מפתיעים נוספים של החלל. קומת המגורים כוללת יחידת אירוח מרשימה הכוללת חדר רחצה במראה קלאסי-קליל וחדר שינה הפונה למרפסת רחבה הצופה על הנוף הפנימי. בצמוד נמצא חדר כושר קטן, הצופה גם הוא למרפסת והלאה ממנה לחצר ולבריכה. החצר והגינה הן חלק מהבית. מפינת האוכל, מהסלון ומחדר השינה יוצאים למשטח בטון במראה דק מולבן. החומר הזה ממשיך ועוטף את הבריכה. הבריכה, בגימור טיח מרבלייט אפור, מציגה מים בטורקיז אקזוטי עדין. הפרגולה הבהירה, פריטי הריהוט שנבחרו לחוץ וספת הנדנדה שנבנתה במיוחד משלימים את השפה העיצובית של הבית ומותחים את החוויה אל החוץ. הגינה הגדולה והעשירה תוכננה ובוצעה על ידי רובין פורמן. "הבית כולו עשיר בפרטים, טקסטורות וחומרים שבחרנו בקפידה יחד עם הלקוחה, שטעמה המשובח ניכר בכל. הצבע הלבן שולט בבית על גווניו העדינים ובמגוון חומרים. הצבעוניות מופיעה בנגיעות של תכלת, כחול עמוק ונגיעות עדינות של שחור".