top of page

גינה: שלב אחר שלב

גינה היא הרבה יותר מסך חלקיה. בחברת "שדות" מסבירים כיצד לתכנן גינה, על שלביה השונים, ומספקים טיפים מנצחים. מאת: מערכת עיצוב

_IMG-20150527-WA0000.jpg
20180410_130844.jpg

אין זה סוד כי עיצוב הגינה דורש לעבוד שלב אחר שלב. בתחילה בודקים את הטופוגרפיה - האם השטח מישורי, משופע או מדורג, ומחליטים האם להבליט את הטופוגרפיה או ליישר אותה. "הטיפ שלי הוא שלעתים קרובות יפה ומעניין להבליט את שינויי הטופוגרפיה", אומר זאב דיאמנט, מי שהקים ומנהל את חברת "שדות", המתמחה בעיצוב והקמת גינות.

בהמשך, מחליטים גם על סוג החומרים שמיועדים להבליט את הטופוגרפיה. כך למשל, סלעים, טרסות, אדני רכבת ועוד. לאחר מכן, בוחרים את החללים. כך לדוגמה, פינות ישיבה, פינת משחקים לילדים. פינת קפה להורים, מרחב מיוחד למתבגרים, פינת אירוח, פינת צמחיית תועלת כתבלינים ירקות ופירות ועוד.

לאחר מכן מתחילים לחשוב על החומרים שישמשו אותנו בפינות ייעודיות אלו. כך למשל, אם מדובר בפינת אירוח, נציע לחפות בדק או ריצוף אחר. ואם זוהי פינת ישיבה רומנטית - נציע אולי חיפוי של חצץ או אבני דריכה. במקרה זה, יש גם להחליט האם לתחום בסלעים, להגביה האזור או להנמיך, להסתיר את הפינה או להבליט אותה.

בשלב הבא אפשר להתחיל לבחור את מבנה הצמחייה: היכן ימוקמו העצים, כדי ליצור פינות מוצלות, איפה נמקם שיחים גבוהים לעומת נמוכים ועוד. בשלב זה בוחרים את סוגי הצמחים: עצי פרי או נוי, שיחים פורחים או ירוקים, משחקי שלכת וצבעים בעלוות פריחות ואפילו צבעים של פירות. זה המקום להחליט באופן מקצועי אילו צמחים נכון למקם ביחד ואילו בנפרד כסוג של פסל בגינה, וכמובן - איפה למקם סלעים שמשתלבים עם הצמחייה.

לאחר מכן מתכננים את מערכת ההשקייה, שעבורה דרוש ידע באשר לכמויות המים שדורשים הצמחים, כיווני השמש ועוד. בדרך כלל עדיף ליצור חלוקות של ההשקיה לפי קבוצות צמחים ואזורי חשיפה לשמש. בשלב הבא, עוברים למלאכת התמחור והביצוע.

IMG-20180429-WA0022.jpg
_20170505_122145.jpg

"אם נחזור לרגע לאחור, אל השלב שלפני מערכת ההשקיה, חשוב להבין כי החוכמה בסופו של דבר היא למצוא את האיזון, החיבור וההפרדה בין החללים לצמחייה ובין הגינה לבית. בין השאר, מדובר גם בביצוע איים או מפרצים סביב משטח מרוצף של חלל אירוח וכו'", מסביר דיאמנט.

עוד הוא מסביר כי שלב הביצוע מתחיל בקניית החומרים. "אנו ממליצים לקנות את מרבית החומרים במקומות שזו התמחותם. כך למשל, אבני דריכה - רצוי שיהיו גדולים ועבים כדי שלא ישברו. באשר לחיפויים, עדיף שיהיו מחוטאים אם הם מחומר אורגני, או שטופים אם מדובר בחצץ או בטוף. זה ממשיך למוצרי השקייה, שיהיה בדרגים הנכונים ובתוך ארון השקייה, שהטפטפות יהיו פרוסות נכון כדי שהמים יגיעו בצורה שווה לכל חלקי הגן. גם על הצמחים הנבחרים להיות מבית גידול טוב בעל מוניטין, כדי שיתפחו יפה ולא יסבלו ממחלות או ממערכת שורשים פגומה. "יש לדעת כיצד לשתול צמחים, כיצד למקום אבנים או סלעים כל שייראו כאילו היו שם מאז ומעולם. זו מומחיות של ממש. אלו רק מעט מאוד דוגמאות שמדגימות מדוע חשוב לעשות שימוש בבעל מקצוע מיומן ואמין בעל ידע נרחב". באתר www.sadot-ginun.com ניתן למצוא דוגמאות נוספות.

bottom of page