מקצה לקצה

מקצה לקצה

שולחנות הסלון יוצרו במיוחד בשלושה גדלים שונים וחיפויים שונים, והם משתלבים עם רצפת אבן הבזלת השחורה. זוהי רק דוגמה אחת לשפע הרעיונות היצירתיים שמאכלסת דירה זו

---------------------------

עיצוב: אורון מילשטיין / צילום: אלעד גונן

 

שכונת ח-300 בחולון נחשבת לאחת היוקרתיות והמבוקשות בעיר. בני הזוג, בשנות ה-30 לחייהם  שמתגוררים בה בשנים האחרונות, התעקשו להישאר בסביבתם המוכרת והאיכותית גם עתה, כשהחליטו להשתדרג לדירה גדולה יותר שמתאימה לצרכיהם ולצרכי שני ילדיהם הצעירים. 
לטובת העניין, הם שכרו את שירותיו של מעצב הפנים המוערך אורון מילשטיין, שהשכיל להפוך את הדירה החדשה למרחב מגורים שיקי, אינטליגנטי ועדכני. 
דירת חמשת החדרים ממוקמת בבניין חדש שנבנה בקצה השני של השכונה. שטחה כ-110 מ"ר ואחד הדברים שהיו חשובים לזוג ביותר היה להותיר את מספר החדרים בעינו, ובד בבד להפוך את החלל הציבורי לרחב ידיים ומזמין ואת חדר השינה של בני הזוג למאסטר. לטובת העניין המליץ מילשטיין מספר פתרונות יצירתיים: הראשון שבהם היה להפוך את החלל הציבורי לאינטראקטיבי ולא שגרתי. קיר הטלוויזיה המסורתי הוחלף במסך טלוויזיה הנובע מהאי המטבח באמצעות מנגנון חשמלי ונגלה על פי דרישה. כך התפנה שטח רב, ניתן היה למקם את הרהיטים בסלון הפונה למטבח בצורה חופשית ואפקטיבית, ולייצר אינטראקציה מלאה בין השוהים בפונקציות השונות בחלל. 

עבור הקיר האחורי בסלון תכנון המעצב ספריית כוורת עם חלוקה רנדומלית עשויה עץ וצבועה בתנור שמהווה קיר כוח, ובה משולבים חפצי נוי שאספו בני הזוג במסעותיהם בעולם

בתוך כך, התאפשר תכנון של מטבח מרווח ונוח לשימוש בצורת ר' ואי גדול במרכז. חזיתותיו צבועות בתנור בגוון אפור, בימנית ממוקמים שלושה מקררים אינטגרליים. בחזית השנייה, בה ממוקם הכיור, יצר מילשטיין חיפוי אחורי עשוי מפרופילי נירוסטה אלגנטיים שיוצרים - פרט לעניין וייחודיות - גם רפלקציה ועל כן מגדילים אף יותר את החלל. 
האי מחופה קוריאן ועמוק במיוחד (כ-90 ס"מ), ועל מנת שלא ייראה כמו גוש דומיננטי אחיד, יצר מילשטיין שבירה גיאומטרית באזור פינת הישיבה מחופה נירוסטה, הגורמת לחלק זה להראות פתוח ואוורירי. מעל האי בר משקאות שתוכנן לתצוגת בקבוקי משקאות אותם אוסף בעל הדירה במסעותיו בעולם. בדומה לחלק מחזית האי ולחיפוי הקיר, גם הוא עשוי מנירוסטה ומחבר בין הקצוות. 
עבור הקיר האחורי בסלון תכנון המעצב ספריית כוורת עם חלוקה רנדומלית עשויה עץ וצבועה בתנור שמהווה קיר כוח, ובה משולבים חפצי נוי שאספו בני הזוג במסעותיהם בעולם. ספת הקפיטונאז' המפנקת מרופדת בד ארוג בעל טקסטורה עשירה ותלת-ממדית. 

לבני הזוג היה חשוב להותיר את מספר החדרים בעינו, ובד בבד להפוך את החלל הציבורי לרחב ידיים ומזמין, ואת חדר השינה שלהם למאסטר

האי במטבח מחופה קוריאן, ועל מנת שלא ייראה כמו גוש דומיננטי אחיד, יצר מילשטיין שבירה גיאומטרית באזור פינת הישיבה 

כיסאות העץ והראטן המוצבים מולם מייצרים אווירה קלילה ופחות רשמית. שולחנות הסלון יוצרו במיוחד בשלושה גדלים שונים וחיפויים שונים - על האחד פלטת שיש קררה, על השני פלטת שיש נרו מרקווינה ועל השלישי פלטת ברזל עם חיתוכי לייזר. כל אלה משתלבים עם רצפת אבן הבזלת השחורה שמחפה את החלל הציבורי כולו. 
הקיר שבפינת האוכל חופה בפרקט עץ טבעי ועל גבו נתלה שעון קיר מונומנטלי של המותג הספרדי NOMON המיובא ארצה על ידי אליתה ליוינג. השולחן במרכזה עוצב בהזמנה מיוחדת ומחופה פורניר במבוק לצדו שולבו כיסאות אוכל של פיליפ סטארק ומעליו גוף תאורה פרי יצירתו של האמן איתי בר-און. 
חדרי השינה בדירה כמעט ולא שונו, פרט לסוויטת השינה של בני הזוג שם יצר המעצב חדר רחצה שמהווה חלק מהחדר ועם זאת נותר אינטימי. במרכז מבואה הפונה לכיוון החדר ובה ארון הכיור, מצידה האחד מקלחון מפנק ומצידה השני השירותים. רצפת הסוויטה חופתה עבודת פסיפס של אריחי גרניט דמוית סרגלי עץ בגוונים שונים. היא מכניסה חום לחלל, שעוצב בקו מינימליסטי עם קריצה לעיצוב היפני. המיטה, שיוצרה בהזמנה מיוחדת, נמוכה ולה גב מרופד עור. לצידה כיסא עשוי חומר אקרילי ומשענת מחבל במבוק קלוע.  
חדר הרחצה של הילדים משלב בתוכו גם את חדר הכביסה. רצפת הגרניט הכהה כוללת מספר גוונים של שחור ונפרסה בדוגמת שברון. ארון האמבט וחזיתו בגוון ורוד סגלגל שוברים את המסה המונוכרומטית. על מנת לשוות לחלל מראה גדול, יצר המעצב מראה מקצה אחד של החדר עד לקצהו השני. 

חדרי השינה בדירה כמעט ולא שונו, פרט לסוויטת השינה של בני הזוג שם יצר המעצב חדר רחצה שמהווה חלק מהחדר ועם זאת נותר אינטימי

חדר ברחצה מהווה חלק מחדר השינה, אך נותר מופרד ואינטימי