עיצוב_אורון_מילשטיין,_צלם_אלעד_גונן_(26).jpg
מהקיבוץ אל המגדל

בני זוג הרפתקנים שעברו במהירות הבזק מן הכפר אל מגדל בתל אביב, ביקשו לייצר להם בית נוח ומרווח לבישול ואירוח. הם גם לא שכחו גם להכניס מעט מהטבע הכפרי וגינת תבלינים מיוחדת

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: אורון מילשטיין // צילום: אלעד גונן

הדירה כוללת מרחב ציבורי רחב ידיים למשפחה שאוהבת לארח ושלושה חדרי שינה. את הסוויטה של בני הזוג עיצב מילשטיין עם מסך הפרדה מיוחד בין חלל האמבטיה לבין המיטה, שלא הוצמדה לקיר דווקא כדי ליהנות מהנוף. המטבח קיבל השראה מהסגנון האמריקאי, ממגורים של בני הזוג בעבר, ולכן תוכנן מזווה גדול נסתר. מסדרון ארוך עם עשרות מקומות אחסון מוביל מהחלל הציבורי אל החלל הפרטי, כך שהחלל הפרטי סמוי מן העין כאשר מגיעים אורחים. 
"בעל הבית אהב והתחבר להדמיות שהכנו, כך שנתן לי יד חופשית על מנת להמשיך באותו הקו ולהביא את הבית כמעט במדויק למה שהצגנו בתחילת התהליך. היה לי מאוד חשוב לייצר בית שהוא על-זמני, ולא כזה שנכנע לטרנדים, מאופק ומכובד. הכוח של הבית הוא בחלונות הגדולים המייצרים תפאורה מיוחדת, ביום העיר נכנסת לדירה, ובלילה – 'תאורת מנהטן'". 


המטבח הגדול ממוקם בכניסה, ממש מול דלת הכניסה לבית. "בדלתות ומגירות המטבח יצרנו חזיתות זכוכית בצבע אפור אף בגוון מט, ביקשנו ליצור מראה מתכתי אך פרקטי, כך שלא רואים טביעות אצבע, הזכוכית קלה לניקוי וכמובן בעלת ציפוי מיוחד נגד שריטות. 
האי אורכו 7 מטרים והוא עשוי מזכוכיות בגוון מט ושיש גרניט שחור עם גידים לבנים המדגישים את הקונטרסט בין העץ הלבן והשחור. לבעלי הבית היה חשוב שתהיה פינת אירוח גדולה ומרווחת למשפחה וחברים שבאים לעיתים קרובות, וכמו שהייתה להם בקיבוץ. "לכן, הפכנו את המטבח למקום אירוח גדול ומרווח. במקום פינת אוכל המשכנו את האי בקו הדירה ויש בו מקום ישיבה ל-10 אנשים. המטבח בבית הוא ממש לב הבית, הוא עובד לאורך כל שעות היום ולכן גם היה צורך למקם בו ארבעה תנורים, שני כיורים ומזווה גדול ועמוק שיכיל את כל האלמנטים הדרושים.  

 
לדבריו, כאשר מתכננים דירה בגובה של 46 קומות יש לקחת בחשבון את האילוצים, לפעמים אמנם ניתן להרים מנוף אך העלויות הן משוגעות ולא כל מה שנרצה יכנס במעלית המשא של הבניין "בעל הבית בחר אריח גדול ומרשים בגודל של 2.75 מטר על 1.2 מטר, אך במעלית המשא של הבניין היו חסרים 5 ס"מ כדי שיוכלו להיכנס אליה ולעלות אל הדירה, לקחנו את כל האריחים למפעל וקיצרנו אותם אחד אחד. גם את האי שאורכו 7 מ' תכננו מראש בחלקים כדי שיוכלו לעלות במעלית בקלות וכך כל המוצרים שהוכנסו לבית דרשו בדיקה קפדנית מראש כדי שיוכלו להתאים לגודל המעלית כדי להכניס אותם לדירה ללא הוצאות מיותרות". 

בני זוג מקיבוץ המשקיף לכנרת ביקשו ליצור עבורם ועבור בתם הקטנה, חיים חדשים בעיר הגדולה (שכן שתי הבנות הגדולות שלהם לא גרות עימם) במרומי הקומה ה-46 במגדלי TLV. בני הזוג רגילים למעברים ומבחינתם השינוי הוא סוג של הרפתקה חדשה, כך היה גם במעברים דרמטיים שלהם בעבר, עם מגורים באוסטרליה, ארצות הברית חזרה לקיבוץ ועכשיו - תל אביב.


לביצוע המשימה נבחר מעצב הפנים אורון מילשטיין, שתוך חמישה חודשים תכנן עבורם מרחב התפור במדויק לטעמם וצרכיהם "הפרויקט הזה הוא פרויקט בזק, שהתגייסנו אליו בכל הכוח, תוך חמישה חודשים תכננו וגם הוצאנו לפועל עיצוב דירה שלמה של 200 מ"ר עם צורה מיוחדת, ארוכה מאוד, עם זוויות ומשולשים, בגובה מאתגר שמשפיע מאוד על התכנון והחומרים בבית", מסביר מילשטיין.


"את העיצוב תכננתי על דף ריק. קיבלנו דירת מעטפת, שהייתה בה רק אלומיניום בחלונות ותקרת בטון חשופה" מסביר מילשטיין. התכנון שהוביל מילשטיין היה בו כדי לייצר חללים פתוחים ומרווחים, שטחי אחסון מרובים, תוך כדי שמירה על הנוף הטבעי הנשקף מהחלונות, פרט שהשפיע באופן גורף על התכנון. "את ההשראה שלי אני שואב דווקא מעיצוב אופנה, אני לוקח את עיצוב האופנה צעד קדימה ומתרגם אותו לעיצוב הבית. כל בית שאני מעצב אינו דומה לבית אחר שעיצבתי בעבר, בכל פרויקט אני ממציא את עצמי מחדש, מכריח את עצמי לצאת מהקופסה ולייצר משהו שיאתגר אותי וייתן את החותמת האישית". 

המטבח בבית הוא ממש לב הבית, הוא עובד לאורך כל שעות היום ולכן גם היה צורך למקם בו ארבעה תנורים, שני כיורים ומזווה גדול ועמוק שיכיל את כל האלמנטים הדרושים

עיצוב_אורון_מילשטיין,_צלם_אלעד_גונן_(6).jpg
עיצוב_אורון_מילשטיין,_צלם_אלעד_גונן_(8).jpg
עיצוב_אורון_מילשטיין,_צלם_אלעד_גונן_(9).jpg

סוויטת השינה של ההורים מוקמה בקצה הבית, במקום בו ממוקם הממ"ד ומעין עיקול של 45 מעלות. "הצלחתי ליצור כניסה חדשה לחלל, הממ"ד הפך לחדר ארונות מרווח, את המיטה לא רציתי להצמיד לקיר כדי לא להפסיד את הנוף מהחדר לכן יצרתי ארון אמבטיה ענקי באורך של  4.5 מטר עם מקומות אחסון מיוחדים לבשמים ותמרוקים, אחסון שהוא דקורטיבי וגם פונקציונלי.

 

מעל הארון העמדתי מראות בעיצוב אישי באלמנט משולשים שאת ההשראה קיבלתי מהצורה המיוחדת והמשולשת של הדירה ובזכות הזויות המיוחדת שלהן ניתן לראות מכל חלקי החדר את הנוף הנשקף מהחלון. מצד ימין של החדר ממוקמים השירותים ובצד שמאל מקלחון זוגי גדול עם שני ראשי גשם וספסל. בעלי הבית ביקשו שתהיה להם אפשרות נוספת לפרטיות ולכן מיקמתי וילון אטום שיורד מתוך התקרה על ידי שלט, כך ניתן גם להפריד את חדר האמבטיה ממקום השינה ולהשיג אינטימיות מוחלטת". 

חוקי הבניין הכתיבו את סוג המיזוג שניתן היה להכניס לדירות מראש, אך לבעלי הבית היה חשוב כמה שפחות להנמיך את התקרה בגבס. בנוסף, היה צורך למצוא מקום לתפעול מערכת הקמין ששולבה בדירה. "את הקמין באורך 2.5 מטר מיקמנו מול הסלון, כדי שיפזר את החמימות באופן אחיד. את המערכות שלו ושל המיזוג הטמענו בתוך קיר הכוח הגדול שחופה בארון צבע בגוון גרפיט, כך שחציו של הקיר מכיל מערכות תפעול שניתן לגשת אליהם בקלות בעת הצורך ואילו החלק השני משמש לאחסון. הספה גם היא בעיצוב אישי ותוכננה ללא גב כדי לא לחסום את החלל ולהמשיך ליהנות מהנוף מכל הכיוונים". 


המרפסת, שגודלה 20 מ"ר, הפכה לפינת אירוח פונקציונלית. ספה גדולה ומרווחת מבד מיוחד העמיד לחוץ ומאחוריה קיר ירוק שמכיל בתוכו גם גינת תבלינים של בעלי הבית. "בכל זאת, רצינו להביא את טבע שהיו רגילים אליו בקיבוץ אל המגדל. בנוסף, גילינו בבדיקה מקדימה עמוד זכוכית עם רווח מאחוריו, חשבנו לנצל את הרווח שנוצר ולהעמיד שם טלוויזיה, שברנו את העמוד, מיקמנו טלוויזיה וחיפינו אותה מחדש בזכוכית".