כתבה | דירה בתל אביב

מחמש יוצא שלוש

החלום: להתעורר בכל בוקר ולראות את הים הכחול. סיפורה של דירת חמישה חדרים שהפכה לדירת שלושה חדרים מרווחת ומעוצבת

עיצוב פנים: מיטל צימבר | צילום: נדב פקט

" הגיעו אלי בני זוג, שילדיהם עזבו את הקן. הם מתגוררים בשכונת יוקרה בתל אביב. היה להם הכול מסביב, אבל מה שבאמת היה חסר להם זה לראות בכל בוקר את הים!",

מספרת מעצבת הפנים מיטל צימבר.


בני הזוג רכשו דירה חדשה בצפון העירא, וביחד החלן לתכנן את פרויקט החלומות, בדמות דירה חמישה חדרים שהפכה לדירת שלושה חדרים מרווחת להפליא. "החלטנו לוותר על חדר, לטובת הגדלת המרחב הציבורי - הסלון, המטבח ופינת האוכל. סוויטת ההורים הגדולה והמרווחת נשארה כמו המקורית, וכפי שנדרש: כל הבית פונה בקו הראשון אל הים הכחול, המספק את הנופים המיוחדים שרק הים יודע לספק", מוסיפה צימבר.


הדירה משתרעת על פני 120 מ"ר, כאשר השיפוץ ערך כמעט שלושה חודשים, עם כל ההתאמה בין בעלי המקצוע השונים, הזמנת הריהוט, התאמת הפריטים השונים ובנוסף, גם פריטים רבים שהלקוחה בחרה להביא עמה מחופשות שערכה בחו"ל.

כאשר נכנסים אל הדירה, המבט הראשון מביא אל קדמת הבמה את הסלון ואת פינת האוכל המרשימה, שם היה חדר בעבר. הוחלט לרצף את הבית בפרקט פישבון, מה שמספק לחלל מראה חמים ונעים

"כמו כל דירה או בית שאני מתכננת, לכל הלקוחות יש את הבקשות המיוחדות והצרכים התואמים עבורם. במקרה זה, ללקוחות היה חשוב מאוד נושא האחסון - וכמה שיותר. בחרנו ביחד לוותר על שירותי האורחים וליצור יחידת אחסון גדולה ומרווחת כבר בכניסה לבית. יחידה זו מאפשרת שפע של מרחב נשימה, אפילו ברמה של עגלת סופר...".

כאשר נכנסים אל הדירה, המבט הראשון מביא אל קדמת הבמה את הסלון ואת פינת האוכל המרשימה, שם היה חדר בעבר. הוחלט לרצף את הבית בפרקט פישבון, מה שמספק לחלל מראה חמים ונעים. המטבח ארוך וצר, הוא מוסתר וממוקם בצד, שם מיקמה מיטל צימבר דלפק. בנוסף, נבחרה צבעוניות אפורה אופנתית. גופי תאורה בפינת האוכל נבחרו בהתאם לתמונה שאותה הביאה בעלת הבית מדירתה הישנה.


"כמי שאוהבת ללקט אקססוריז, ביקשה הלקוחה למקם פתרונות אחסון פתוחים, ולכן מיקמתי תאים ונישות מעוצבות לצורך הצגת הפריטים השונים", מוסיפה צימבר. 

חדר האירוח המיועד לנכדים כולל גם חדר רחצה, שהריצוף שלו נעשה באמצעות אריחים צבעוניים במיוחד. כאן נגלה עיצוב יותר שובב ופחות אלגנטי וקלאסי, מאחר שהוא משמש גם כשירותי אורחים.
סוויטת ההורים מאוד מרווחת, והיא עוצבה כך שתהיה לזוג פינת ישיבה נינוחה, עם מסך שניתן להזיז ולמקם בהתאם. גם כאן, כולל החדר שפע של פתרונות אחסון. חדר הרחצה צדדי, וההגעה אליו נערכת  דרך מבואה. כאן נבנה ספסל ישיבה בנוי, נבחר ריצוף בגווני אפור וחיפוי ענק של 120 על 120 ס"מ, במטרה לתת תחושה של גודל ומרחב.
"המרפסת של הדירה בעלת ריצוף דמוי פרקט בשילוב אלמנטים של ציור. במרחב זה, רכשתי פינת ישיבה ופינת אוכל ושילבתי בין שניהם".