מדלגים בין הסגנונות

תושבי החוץ, החולקים את זמנם בין ישראל לאירופה, ביקשו ליצור חלל נעים המהווה מחד אסקפיזם מהחום והלחות התל אביביים, ומאידך - ניגודיות לסגנון הכבד השורר בביתם שמעבר לים

אדריכלות: דורון עכו, סטודיו לאדריכלות ועיצוב // צילום: אלעד גונן

בצפון הישן של תל אביב, לא הרחק ממתחם בזל, ממוקמת דירת דופלקס המשתרעת על שטח של כ-350 מ"ר. המשפחה, בת ארבע נפשות, הם תושבי חוץ החולקים את זמנם מזה שנים רבות בין הארץ לבין ארץ מוצאם בצפון אירופה.
"בקשתם הייתה ליצור חלל בעל תחושה מרעננת וקרירה המהווה מחד אסקפיזם מהחום והלחות התל אביבים, ומאידך - ניגודיות לסגנון העשיר והכבד השורר בביתם שמעבר לים", מספר האדריכל דורון עכו. 
כמו כן, התבקש דורון עכו לייצר הפרדה בין האזור הציבורי לפרטי תוך שמירה על תחושת מרחב. כך, נעשה  שימוש במבנה חלל מדרגות הבניין ליצירת מסדרון פנימי היקפי המחבר בין כלל חללי הבית, ליצירת תחושת מרחב. התוצאה: החדרה של אור טבעי במהלך כל שעות היום, לכלל החלל.
בדירה נעשה שימוש בפלטת גוונים הנעה מלבן לשחור, תוך שימוש בנקודות צבע עזות לשבירת המונוכרומטיות ויצירת תחושת חופשת קיץ רעננה.
נעשה  שימוש במבנה חלל מדרגות הבניין ליצירת מסדרון פנימי היקפי המחבר בין כלל חללי הבית, ליצירת תחושת מרחב. התוצאה: החדרה של אור טבעי במהלך כל שעות היו
"האתגר הראשון בכניסה היה לשלב בצורה נכונה את המטבח והסלון למרות הבדלי הגבהים", מספר עכו. "זאת באמצעות הרחבת גרם המדרגות משני הצדדים ויצירת ההמשכית בעזרת אריחים גדולים במיוחד. כך מתקבלת תחושת חלל אחידה, גדולה ומרווחת במיוחד"
המטבח המרכזי שבקומת הכניסה עוטה על עצמו גוונים של שחור פחם. הוא תוכנן בצורה נקייה  כנקודה מקשרת לחלקו האחורי והפרטי של הבית
בחלל הסלון, הקורה והעמודים נחשפו והושארו בצורה כזו במטרה ליצור מעין חספוס למראה הנקי השורר בדירה. 
אתגר נוסף הגיע בדמות הטמעת מיזוג החלל המרכזי, מבלי לפגוע בתחושת הגובה. העניין נפתר בעזרת מיקום יחידות מיזוג אנכיות ושימוש דואלי בחלל יחידת המיזוג שנוצר לטובת התקנת קמין ללא ארובה המהווה נקודה מרכזית בבית.
המטבח המרכזי שבקומת הכניסה עוטה על עצמו גוונים של שחור פחם. הוא תוכנן בצורה נקייה  כנקודה מקשרת לחלקו האחורי והפרטי של הבית.
קומת הגג תוכננה עם חלל משפחה נעים ומפנק ויציאה לגג המשקיף על תל אביב
חלל המדרגות והמעקה המקשר בין הקומות תוכנן כאלמנט פיסולי, ונבנה מפלטות ברזל מושחר בעובי של 12 מ"מ ללא חיזוקים. 
חדרי האמבטיה חופו באריחים זהים לאלו שבחלל הדירה לכל הגובה, ויוצרים תחושת ניקיון נעימה.
קומת הגג תוכננה עם חלל משפחה נעים ומפנק ויציאה לגג המשקיף על תל אביב. להשלמת הסצנה, במרכזו של מרחב זה, מוקם קמין חיצוני - ליצירת אווירה של חופשה מפנקת.