לא מתפשרים על הבריכה

הבריכה היתה חלומם של הלקוחות, וסביבה נוצרו פונקציות רבות, כמו גם אפשרויות אירוח מגוונות

WhatsApp Image 2022-07-04 at 20.21.53.jpeg

אדריכלות,תכנון ועיצוב פנים: שלומית זלדמן  // צילום: שי גיל, אלי פסנדי

בני הזוג היי-טקיסטיים במקצועם רכשו מגרש בהוד השרון. המגרש קטן יחסית, בגודל 244 מ"ר, והוא צר וארוך. החלום של בני הבית, זוג פלוס שלושה בוגרים, היה בריכה ביתית. לאור העובדה שבני המשפחה אוהבים לארח, ומאוד, הם ביקשו משלומית זלדמן, בעלת משרד לאדריכלות, תכנון ועיצוב הבית, להגשים את חלומם.  לדבריה "לאורך שנתיים וחצי נמשך התהליך. החל משלב ההיתרים, התכנון וכמובן הבנייה. רוב ההשקעה התכנונית נעשתה סביב הבריכה, ומסביבה כמובן פינות ישיבה, מטבח חוץ וכל מה שצריך כדי לארח בסטייל".

עוד היא מוסיפה כי "המטרה במגרש קטן, צר וארוך, היא למקסם את שטחו ולמתוח את הגבולות עד המקסימום - וכך היה. על מנת 'לשבור' את גודלו של המגרש, עשיתי שימוש בשני חומרים דומיננטיים בפן האדריכלי: בחלק התחתון שנראה כמו קובייה עשיתי שימוש בבטון חשוף,  ובחלק העליון - במעין קובייה לבנה".

בעת הכניסה לבית פוגשים קירות בטון חשוף, שמתכתבים עם החוץ. החלל הציבורי בחיפוי פרקט עץ מלא, שמוסיף עוד נופך של חומריות ומאזן את החומרים הקרים בכיכובו של הבטון. הגוונים השולטים הם אפור, עץ ושחור. חל טשטוש בין הפנים לחוץ, לאור הקרבה של הסלון והמטבח לבריכה ולגינה. החלל הציבורי נחלק לשניים – מצד שמאל אנו פוגשים את החלל השקט יותר שכולל פינת קריאה ופינת אוכל ומצד אחר - החלל הרועש יותר שכולל את הסלון ופינת האוכל. שני החללים הללו כוללים יציאה לחצר ולגינה, וביניהם קיים חוצץ בדמות גרם מדרגות ברזל עם מעקה מאוד דומיננטי בעיצוב תעשייתי. החלל מתכתב בצורה הרמונית ומדויקת עם החוץ, כך שמכל מקום מתקיים דו-שיח בין הפנים לחוץ.

הבית מודרני, נקי ומינימליסטי. המטבח פתוח ומשלב סגנון כפרי בחלקו הגבוה, והאי בגוון שחור מודרני עם קווים נקיים. נשמרה המונוכרומטיות השחורה על מנת לא להעמיס בחלל. הישיבה היא סביב האי בצורת בר.

הסלון תוכנן בקונספט דומה, עם ספה מפנקת שופעת כריות, פופים קלילים ושטיח צבעוני אפגאני שתוחם את הסלון ומכניס נקודות חמימות לחלל. בסלון לא ממוקמת טלוויזיה, והוא מוקדש כל כולו לטובת חוויית האירוח. לכן, גם המטבח צמוד לסלון ועושה רושם ששניהם מתפקדים תחת פונקציה אחת, שוב עם קשר עין ישיר לחוץ.  לפינת האוכל נבחר שולחן עץ בסגנן כפרי, ותמונות פורטרט של האמן רומן גולדמן שמתכתבות עם הצבעוניות של השטיח שבסלון.

בקומה העליונה ממוקמים חדרי הילדים וסוויטת ההורים. סוויטת ההורים מתפרסת על הצד המערבי של הבית והיא כוללת את חדר הרחצה והשינה עם קיר זכוכית שמפריד ביניהם ובנוסף, מרפסת צרה שמאפשרת פתיחת ויטרינות לנוף מערבי טבול בירוק. בחלל הרחצה מקלחון רחב ידיים ולצד הוויטרינה מוקמה אמבטיה פרי-סטנדינג שגם היא עושה כבוד לנוף. למען שמירה על הפרטיות, ישנה מערכת הצללה נוספת (בנוסף לתריס החשכה), של מערכת צלונים שמאפשרת מקסימום אור יחד עם מקסימום פרטיות. מה שאומר שהמבט הוא מבפנים החוצה ולא להיפך.

כעת יוצאים החוצה. הבריכה היא מרכז הבית והתכנון של הבית נעשה סביבה. לכן היא משתרעת על רוב שטח המגרש האחורי והיא חלק מחלל המגורים. לצד הבריכה תוכננו פינת ישיבה ומטבח חיצוני לצרכי אירוח.