פורש כנף

בבית מזמין זה, הניגוד של המעטפת החיצונית הגיאומטרית והישרה אל מול הגגות המשופעים, יוצר תחושה של מבנה חי ודינמי שנראה כפורש כנף

אדריכל: רון שפיגל | צילום: ליאור שניידר

לעיתים דווקא המגרשים שצורתם מאתגרת ביותר מובילים לתכנון בתים מסקרנים בעלי ערך מוסף - פונקציונלי וויזואלי כאחד. כך גם המגרש אותו רכשו בני זוג, להם שלושה ילדים בגילאי העשרה באחד מיישובי השרון. המגרש, ששטחו כ-500 מ"ר, נרכש מספר פעמים לאורך השנים ואף תוכנן עבורו בית שבסופו של דבר לא נבנה. אחת הסיבות המרכזיות לכך היתה כאמור תצורתו הייחודית. 
לשם כך פנו השניים לאדריכל רון שפיגל שהשכיל ליצור מבנה אריכטקטוני מרשים בן 220 מ"ר הפרוסים על פני שתי קומות. 
בתכנון החדש השכיל שפיגל לפתוח ציר ישיר לנוף הנגלה מהמגרש שמשקיף על ואדי הממוקם בין שני הרים וכן למישור החוף שנפרש גם הוא במלוא הדרו. זאת הודות לשינוי מיקום הכניסה לבית ממרכז 

המגרש ולא מקצהו. בנוסף, השטח הכתיב בניה שחלקה נפרשת על אזור רחב יותר, וזאת על מנת ליצור נסיגה במבנה שתייצר חלל חוץ יותר משמעותי. 
מיקום הכניסה יצר חלוקה מושכלת בין הסלון רחב הידיים ליתרת הפונקציות בחלל הציבורי - המטבח והמזווה, שירותי האורחים ופינת האוכל שניצבת בסמוך לחלון ורטיקלי, פינתי ואלגנטי החובק שתיים מפאות המבנה ונישא מרצפה ועד תקרת החלל הכפול. מבעדו מתאפשרת תצפית מלאה לנוף מעורר ההשראה. 
כמותו, גם יתרת הפונקציות נהנות מתצפית לנוף, בזוויות ואופנים שונים הנפרשת הודות לשימוש במפתחים גדולים וחלונות ויטרינה שקופים שממלאים את החלל כולו בשפע של אוויר ואור טבעי. 
עיצוב החלל משלב בין מעטפת מודרנית עם נגיעות של אלמנטים כפריים. הקווים הם ישרים, הרצפה היא רצפת בטון מלוטש ומבעדה בולטים האדרגטים שמקנים לא מראה של רצפת טרצו. מולם בולט המטבח שעוצב בסגנון כפרי ולו חזיתות מעוטרות בקרניזים, מתקן יינות ואי ישיבה מעץ שפונה לכיוון הנוף. בסלון תוכנן קיר כוח מחופה פלטות עץ אלון שמעניקות חמימות. בחלקו התחתון קונסולה צבועה בתנור ובמרכזו טלוויזיה שקועה. 
קיר הבריקים באזור הכניסה הוא המשך ישיר לחזית החיצונית ומדגיש 

אדריכל: רון שפיגל | צילום: ליאור שניידר
אדריכל: רון שפיגל | צילום: ליאור שניידר

את הניגודיות בין הנפחים,
 הממדים והגדלים. אחת החזיתות ישרה והשנייה משופעת ככנף שנראה כאילו היא חודרת לתוך השמיים, לה גג רעפים בהתאם לדרישות התב"ע באזור. ב
חזיתות שילב האדריכל רפפות עשויות לוחות בטון צבועות בצבעי עץ שמקנות מראה טבעי אך אינן צוברות בלאי. 
החצר מרוצפת כולה דק ובה פינות ישיבה שונות לתרחישים שונים כולל אזור ישיבה ראשי שצופה למרחב הפתוח ומגרש כדורסל.
שפיגל יצר בחלל הציבורי משחקי גבהים על ידי הבדלי מפלסים ותקרות מונמכות. אזור הכניסה ופינת האוכל מצויים תחת חלל כפול שנישא לגובה של כ-5.5 מטרים. 
הסלון והמטבח לעומתם זכו לתקרה מונמכת שמגדירה היטב את הפונקציות בחלל ומאפשרת להם להיוותר אינטימיים ומכונסים. 
גרם המדרגות הקונזולי שמוביל לקומת חדרי השינה עשוי תיבות עץ שיושבות על קונסטרוקציית ברזל. 
הוא חושף גם את השוני במפלסים - מאסטר ההורים ממוקם בחלל גבוה יותר והוא מצוי תחת תקרה גבוהה ומשופעת.באגף הילדים, שניים מהם זכו לסוויטות, 
להן חדרי רחצה צמודים ועבור הבן השלישי תוכנן חדר רחצה נפרד המשמש גם כחדר רחצה כללי.