מסע טוטאלי

הלקוחה מתחברת לסגנון פרובאנס הכפרי, בעוד שבן זוגה מעדיף את הלוק המודרני הנקי.
כיצד ניתן לגשר בין שני הסגנונות הללו באופן שבו כולם יהיו מרוצים? התוצאה לפניכם.בני הזוג סיפרו למעצבת הפנים כי הם שמרניים יחסית, ומעדיפים את הסגנון הנקי והלבן. עם זאת, את שירותיה הם שכרו כדי להכניס אל הבית צבעוניות וחמימות, וגם בכדי להעז יותר בבחירות העיצוביות

תכנון: ליעד הלר | צילום: עידן גור

מעצבת הפנים ליעד הלר מגדירה את הפרויקט הזה כ"מסע ארוך", מסע מרגש שכלל ליווי של הלקוחות בשטח, מעבר על תכניות עבודה, בחירת חיפויים וריצופים, נוכחות בשטח וימי ליווי בשלב הסופי לקניית כל הריהוט וכן הלבשת הבית.
הלקוחות, בעלי בית באחד מיישובי השומרון, פנו אליה לפני כשנה וחצי והתעניינו בליווי מלא של הפרויקט, ליווי המתחיל עוד בשלב השלד, ממשיך בשלב הבנייה, ובסוף התהליך – כולל גם את הלבשתו הסופית של הבית. "קיבלתי את התוכניות של הבית ועשינו יחד כמה שינויים בתכנון הפנימי - ויצאנו לדרך" מספרת ליעד הלר. "יש משהו מאוד מרגש ללוות פרויקט משלב השלד ועד השלב הסופי. ראיתי התכניות קמות לתחייה וכל בחירה עיצובית, היא בחירה משמעותית בעיצוב ובנראות של הבית".
בני הזוג סיפרו לה כי הם שמרניים יחסית, ומעדיפים את הסגנון הנקי והלבן. עם זאת, את שירותיה הם שכרו כדי להכניס אל הבית צבעוניות וחמימות, וגם בכדי להעז יותר בבחירות העיצוביות. וכך אכן היה.

החלל המרכזי משתרע על שטח גדול יחסית, וכאשר נכנסים פנימה, מיד מבחינים בצבעוניות של הסלון, בתמונות וגם בעבודות הנגרות. אלמנט בולט שניתן לראות בסלון הוא ספרייה ממתכת בצבע שחור, שהיא למעשה האלמנט המרכזי בחלל. ספרייה זו משמשת הן לאחסון והן לחציצה בין הסלון לחדר משחקים שנמצא בצד השני. 
ניתן לראות נגיעות של ברזל ושחור נוספים שמופיעות בריהוט נוסף של הבית. כך למשל, ברגליים של הספה, בשולחנות של הסלון ובכיסאות הבר
שניצבים במטבח.
"במטבח, היה חשוב לנו לשמור על קו נקי וקלאסי, ולכן מרחב זה עוצב בסגנון מודרני בגוון לבן מבריק. מה שמקפיץ את המראה, הם הכיסאות הצבעוניים בגוון צהוב שמתכתבים עם שאר הצבעוניות של הבית".
 

כאמור, המרחב של הסלון גדול והיה חשוב לדאוג למספיק מקומות ישיבה, וכן שהישיבה תשקיף גם אל הנוף שבחוץ, נוף שהלקוחות אוהבים במיוחד. לכן, ישנן שתי ספות ושתי כורסאות - נבחרו ספות עם גב נמוך כדי שהמראה יהיה קליל ובכדי שהספה לא תסתיר את הנוף.
נוסף על כך, ניתן לראות מגוון של תמונות ברחבי הבית שהוזמנו אצל אמנית בהזמנה אישית. הצבעוניות של יצירות אלו מוסיפה רבות לחלל. "הבית צבעוני, אך עם זאת - נקי וקלאסי, וזאת התוצאה שרצינו להגיע אליה יחד".
כמו כן, ניתן לראות נגיעות של עץ אלון בנגרות, נגידות שמוסיפות חום לחלל. התקרה עצמה הונמכה כדי לזכות במראה נקי של תאורה, וגם בשביל המזגן. הספוטים שפזורים בחלל מאירים היטב את התמונות ואת הספרייה המרכזית, שהיא כאמור פרט ייחודי בחלל.
 

בפינת נטילת ידיים שמחוץ לשירותי האורחים, ניתן לראות את המוטיב השחור בכיור ובגוף תאורה העליון. שירותי האורחים עוצבו בסגנון קלאסי, וגם בהם שולבו תמונות.
בחדר הרחצה של הילדים, נבחר ריצוף משושים בגווני אפור, שמוסיף עניין לחלל, והקירות חופו באריחים קלאסיים בגוון לבן. כמו כן, תוכננה נגרות שמשלבת ארון נמוך עם יחידת אחסון גבוהה בסגנון מודרני. הארון הגבוה בחדר משמש לאחסון של מכונת הכביסה ומקום לחומרי ניקוי ועוד. לידו מצוי ארון נמוך עם מראה.
בחדר הרחצה של ההורים, נמצא שילוב של עץ , גווני אפור ולבן. בנוסף, תוכנן מקלחון מפנק מקיר לקיר עם חיפוי של אריחים דמוי עץ.