נולדה מחדש

דירה בבניין מגורים ישן במרכז תל אביב זכתה, הודות לשיפוץ מקיף, לחיים חדשים. התוצאות לפניכם

תכנון ועיצוב: אולה אלישר (סטודיו By Ola) | צילום: שי אפשטיין

The old became new

העיר תל אביב זוכה בעשור האחרון לתנופת התחדשות אדירה לא רק הודות למבנים החדשים שקמים חדשות לבקרים, אלא גם בזכות שיפוץ וחידוש דירות בבניינים קיימים שמצליחות לשמר את הקסם התל אביבי האורבני בכסות עדכנית ומרעננת. 


כך גם בדירה שתכננה מעצבת הפנים 
אולה אלישר, בעלת סטודיו By Ola, אותה תכננה עבור זוג בשנות ה-30 לחייו ושני ילדיהם הצעירים. 
השניים, שחיים, נושמים וחולמים את העיר שלא עוצרת לרגע כבר שנים ארוכות, החליטו להעתיק את מגוריהם לשכונה מרכזית שמתאימה לגידול הילדים. הם בחרו בדירה הממוקמת בקומה החמישית של בניין כבן 30, ששטחה הוא כ-130 מ"ר ובתכנון המקורי היתה מחולקת לחללים קטנים, נפרדים, מסוגרים ועל כן חשוכים. 


בכדי להעניק לה חיים חדשים - להתאימה לאורחות חייהם ולסביבה האורבנית בה היא ממוקמת, הוחלט לפצוח בשיפוץ יסודי על מנת להפוך את החללים למוארים, פתוחים ואווריריים. 

על מנת לעמוד בתקציב שהוגדר מראש, בחרה אלישר להשתמש בפתרונות יצירתיים ובחומרים מיוחדים על מנת להפוך את הדירה ל-One of her kind מבלי לחרוג מהגבולות שניתנו לה.


בתכנון החדש הוגדרו 3 חדרי שינה וסלון מרווח הפתוח לחלל הציבורי כולו, זאת לאחר שקירות הפנים שהגדירו אותו בעבר בוטלו ועם זאת, מכיוון שלבני הזוג חשוב היה ליצור מרפסת, למרות שבפועל לא היתה כזאת, בחרה המעצבת להקטין במעט את שטח הסלון ויצרה חציצה אוורירית שהגדירה פינת ישיבה חיצונית בה מבלים בני הזוג בתום יום רווי פעילויות עם כוס קפה או יין בשעות הערב. 


אלישר השכילה להותיר את החלל הרמוני, ואת הקיר הנמוך שהגדיר את פינת האוכל המקורית ביטלה ובכך צירפה את האזור לחלל הפתוח, נטול חסמים. בד בבד, על מנת לאפשר פרטיות לבני הבית, הצליחה אלישר ליצור הפרדה אופטימלית בין החלל הציבורי לפרטי על ידי יצירת מסדרון סמוי המוביל לחדרי השינה. 

בכדי להעניק לה חיים חדשים - להתאימה לאורחות חייהם ולסביבה האורבנית בה היא ממוקמת, הוחלט לפצוח בשיפוץ יסודי על מנת להפוך את החללים למוארים, פתוחים ואווריריים

אל מול תכנון חלוקת החלל החכמה, קשה להתעלם מהממד האורבני-ארטיסטי שהצליחה המעצבת לצקת בחלל. בולטים במיוחד החומרים הטבעיים (על טהרת הברזל והעץ) שמצליחים ליצור אווירה חמה, ביתית ולא כבדה. אלישר השכילה להשתמש בברזל בקווים נקיים ובצורות קלילות ובכך הפכה את החומר הכבד והמאסיבי לאלמנט הרמוני שמשתלב היטב בחלל.

 

בתוך כך השתמשה בצבעוניות קלאסית במסות נכונות כך יצרה קונטרסט מאוזן והגדירה היטב את הפונקציות השונות. 
רצפת הפרקט עשויה עץ אלון טבעי בגוון חום והמטבח שחור, ומהווה עוגן עיצובי בו מתרחשות רוב הפעילויות המשפחתיות של הזוג וילדיהם. לצד אלה בולטת הצבעוניות הפסטלית שבמרכזה נגיעות של כחול ומעט ורוד. רגל האי עשויה מחלק שנלקח ממכונת עבודה עתיקה והיא משתלבת בהרמוניה עם משטח הבוצ'ר העשוי עץ טבעי. 


העיצוב אקלקטי, צעיר, רענן וקליל וכולל פרטי ענתיק שלוקטו עם השנים. אלישר ביקשה לשבצם במסגרת העיצוב החדש בכדי להביע את אופיים ולשלב בין ישן לחדש. בתוך כך שולבו שידות, ספסלי עץ ואביזרים נוסטלגיים כדוגמת טלפון עתיק. 
על קירות החלל הציבורי נתלו עבודות אמנות מרשימות של יוצרים ישראליים וכן ציורים קטנים אותם יצרה בעלת הבית שבמידה רבה צבעוניותן השפיעה על סכמת הצבעים העדינה שנבחרה לחלל. יחד הם יוצרים מרחב הרמוני, נעים ומזמין. 


על קיר הטלוויזיה מוצבת ספריית מתכת שעוצבה והותאמה במיוחד לדירה ומספקת מקום אחסון פתוח ואוורירי לספרים ולאוסף פרטי נוי שנאספו עם השנים. 
על מנת לעמוד במסגרת התקציב, בחלל הרחצה הוחלפה חלק מהקרמיקה ובחלקים אחרים חופתה הקרמיקה הישנה בטפט מעוצב המותאם במיוחד לחללים רטובים.