קווים לדמותו של הסלון הישראלי

אופס – המטבח הישראלי

עננת הקורונה המרחפת מעל כולנו הפכה את הבית לחשוב ומהותי מאי פעם. אנו מבינים יותר ויותר את חשיבות הבית ובמרכזו את חלל המטבח. מרבים לבשל, לאפות, לנסות ולהתנסות במתכונים, מתכנסים סביבו, אוכלים הרבה (מרביתנו) ושוהים בו לא מעט זמן. אוטוטו פסח, הזדמנות נפלאה לקבל הצצה למספר חידושים, לעיצובים יוצאי דופן והרבה המלצות וטיפים לארגון וסדר!
חברת איילמינם, יבואנית משטחי למינם, עיצו

חברת איילמינם, יבואנית משטחי למינם / עיצוב: ליאת הראל / צילום: אלעד גונן  

"המטבח העכשווי לא נשאר מטבח בלבד- ההגדרות בינו לבין החללים מטשטשים- הספריות גולשות לתוך המטבחים, הן משמשות כמחיצות וכאחסנה פתוחה. המטבח משמש כרהיט לכל דבר והוא למעשה הרהיט הדומיננטי ומהמושקעים ביותר בבית" מסביר הקבלן ומנהל הפרוייקטים גיא אהרונוביץ'. רציונל תכנון המטבחים החדשים דוגל בבניית מארג סביבתי שהופך אותם לציר מרכזי ודינמי. בשנים האחרונות הטעם והסגנון הישראלי התפתח והעדיפות כיום היא ליצור מטבח המשלב מספר חומרים, בעיקר טבעיים או במראה טבעי שיוצרים איזון ומראה ייחודי ומוקפד " מסביר אהרונוביץ'.

 

סדרת מגירות המותג הטיש מבית בירמן עצים ו

סדרת מגירות המותג הטיש מבית בירמן עצים ופרזול, צילום: יח"צ

לדברי איל שימן, מנכ"ל ובעלים של חברת איילמינם, יבואנית משטחי למינם "את השינוי במעמד המטבח אנחנו רואים גם במהירות בה הישראלי פתוח לאמץ מגמות חדשות, במיוחד כאלה המגיעות מבתי העיצוב האירופאים. בניגוד להרבה מדינות אחרות שקצב הטמעת המגמות החדשות שאנחנו רואים בתערוכות הוא איטי, כאן בישראל הם מתורגמים מהם מאוד לשווקים. זאת ועוד, בניגוד לעמיתנו האירופאים שמחליפים מטבח אחד ל-15 או 20 שנים, אנחנו עם שאוהב לחדש ולהחליף ולכן עושים זאת בממוצע אחת לעשור. העובדה שהמותגים הבינלאומיים נגישים הרבה יותר מבעבר גם היא סיבה לכך".

יעל מוסקוביץ, סמנכ"לית שיווק ומכירות ומבעלי חברת ניגא שף FOR HOME יבואנית מותגי יוקרה בתחום המטבחים מסבירה, כי "המטבח המודרני משלב בין שתי מגמות מנוגדות-מצד אחד הוא משמש ל-SHOW ומצד שני  הרצון הוא לייצר חלל כמה שיותר invisible. הנדסת האנוש היא אולי החלק החשוב ביותר בתכנון המטבח, מבלי לוותר על אסתטיקה".  לדבריה "טכנולוגיות חדישות המשלבות חשיבה ארגונומית יוצאת דופן מאפשרות להטמיע את כל מערכות התפעול מבעד לחזיתות, לעתים אף קשה לדמיין כי מאחוריהן ניצב מערך פונקציונלי עתיר פונקציות ומערכות הכולל בין השאר את  מכשירי החשמל, כלי ההגשה ומדפים דינמיים שנעים על פי צורך, מפשטים את חווית הבישול ומותירים את החלל מאורגן ונקי גם בזמן העבודה".

ניגא שף FOR HOME הינה יבואנית של המותגים החשובים בעולם – מטבחי ALPES INOX ו - DeManincor  ומוצרי החשמל של המותגים U LINE,  MEIKO  ו-VIKING האמריקאי הידוע והאהוב על השפים הגדולים בעולם וידוענים כמו קנדל ג'נר, ריהאנה וקמרון דיאז.

בזכות טכנולוגיות הייצור המתקדמות והאפשרות ליצור חומרים תעשייתיים במראה טבעי אפשר ליצור מטבח פרקטי ועמיד בנראות ייחודית: מסביר שימן. "במטבח המודרני הכל מותר. אנחנו רואים שילובים של ברונזה, נחושת ופליז, ויטרינות זכוכית ומשטחים המדמים אבן שכיום ניתן לחפות איתם גם ארונות ומגרות". לדבריו "בשנים האחרונות רואים שילוב של חומרים תעשייתיים שתפקידם להתגבר על עניין זה. דוגמה לכך הם משטחי הלמינם - העשויים גרניט פורצלן ועמידים לחלוטין בפני שריטות, כתמים ונוזלים, אינם סופחים, אפשר להניח עליהם סיר רותח, פלטת שבת, וכן גולת הכותרת – הם בעלי תעודת הכשר לפסח!. בזכות טכנולוגיות הייצור שמאפשרות לתוצר הסופי להראות ולהרגיש כמו חומר טבעי לכל דבר. גרניט הפורצלן מורכב ממינרליים מהטבע שנכנסים לתנור ובאמצעות הדפסה דיגיטלית נוצרות טקסטורות מגוונות, שנראות ממש כמו שיש או משטחי בוצ'ר בלוק"

 

לדברי שלומית לזרוביץ, מנהלת שיווק ופיתוח עסקי "סטודיו קרמיקה": "כיום קיר המטבח משמש כקיר מרכזי לתפיסת העיצוב של הבית, לפעמים קיר המטבח הוא קיר כח לא פחות מהקיר המרכזי בסלון. לכן, חשוב לתת עליו את הדעת – נקי ומנימליסטי או בעל הצהרה עיצובית? ישנם חיפויים רבים ומגוונים לקיר המטבח: אריחי קרמיקה, אבן טבעית, חיפויי עץ וגם טפטים עמידים ואיכותיים... כל אלה ניתנים במגוון צבעים, טקסטורות ומרקמים. לנו נותר רק להחליט... והכי חשוב לא לשכוח, המטבח הוא חלל מרכזי בבית, אנחנו נמצאים בו הכי הרבה, חשוב שהוא יתאים לאישיות שלנו ולאווירה המשפחתית".

 

"נוחות ויעילות במטבח נובעות בסופו של דבר מפרזול פנימי איכותי ואמין הנותן לנו גם מנעד רחב של פתרונות טכניים ועיצוביים, משטחי עבודה מחומרים מתקדמים, חזיתות הארון המשתנות על פי הקו העיצובי הכולל ומתאפשר בהן שימוש בחומרים רבים כגון: הפורמייקה, האקריל והנירוסטה, ומוצרי חשמל חכמים המשתלבים בצורה אינטגרלית בחלל וארונות המטבח. מוצרי הפרזול והאבזור הנלווים הם אשר נותנים פתרון פרקטי ומאפשרים תפקוד יעיל במרחב העבודה, תוך ניצול מקסימאלי של חללי האחסון השונים" מסביר שלומי זיסר מנהל שיווק בירמן דיזיין. מטבח ממוצע מאחסן היום מאות פריטים לשימושים שונים, חלקם אף חופפים ביניהם. על המטבח לספק למשתמש בו מקום אחסון נוח ומסודר ובו זמנית להיות מתוכנן כך שהפעילות בו תהיה ארגונומית למשתמש ותנועת המשתמש במרחב תצטמצם למינימום ההכרחי.

 פתרונות כמו מגירות הנפתחות בנגיעה קלה בחזית המגירה עם היד או עם הברך כאשר הידיים עמוסות או מלוכלכות, טריקה שקטה לדלתות ולמגירות, וחלוקה חכמה של תכולת המגירה, כל אלה הם רק חלק מרשימה ארוכה של מוצרי פרזול המשתלבים במטבח הקיים והופכים את העבודה בו לפשוטה.

:תכנון ועיצוב

ורד בונפיליולי /  ניהול פרויקט: גיא אהרונוביץ7)

ניגא שף FOR HOME:

"בשנים האחרונות רואים שילוב של חומרים תעשייתיים...

דוגמה לכך הם משטחי הלמינם - העשויים גרניט פורצלן ועמידים לחלוטין בפני שריטות, כתמים ונוזלים, אינם סופחים,

אפשר להניח עליהם סיר רותח, פלטת שבת, וכן גולת הכותרת – הם בעלי תעודת הכשר לפסח!."

ניגא שף

ארה"ב ,FOR HOME

VIKING :צילום

ניגא שף

ארה"ב ,FOR HOME

VIKING :צילום

מעצבת: הילית בוברוביץ / צלם: ליאור טייטלר בצילום: משטח מטבח למינם

 

"משטחי הלמינם - עשויים גרניט פורצלן ועמידים לחלוטין..."

באדיבות משטחי חברת אילמינם עיצוב: אורית כוכבי צלם: שי אפשטין

סדרת מגירות המותג הטיש מבית בירמן עצים ופרזול, צילום: יח"צ

שלומית לזרוביץ, מנהלת שיווק ופיתוח עסקי סטודיו קרמיקה: "כיום קיר המטבח משמש כקיר מרכזי לתפיסת העיצוב של הבית, לפעמים קיר המטבח הוא קיר כח לא פחות מהקיר המרכזי בסלון. לכן, חשוב לתת עליו את הדעת - נקי ומנימליסטי או בעל הצהרה עיצובית?

סטודיו קרמיקה / צילום: יח"צ

קבלן: גיא אהרונוביץ / צילום: איתי בנית / עיצוב: סטודיו 6ב