חוזר לחיים

לאחר 20 שנים שבהם ניצב נטוש וחסר חן, הפך מבנה תעשייתי לבית משרדים מעוצב ואטרקטיבי להפליא

עיצוב: אלינור גוילי | צילום: אורלי וויל

בעברו, שימש מבנה תעשייתי זה בפתח תקווה כמפעל לייצור מעילי דובון. המבנה, שהיה נטוש במשך 20 שנים, נרכש על ידי החברה היזמית אינבסטים החזקות , במטרה להחזירו לחיים ולהפוך אותו למשרדי 
עתירי ידע. 
בפני היזם עמד אתגר גדול: כיצד הופכים מבנה תעשייה ישן, מוזנח וחסר חן  למשרדים אטרקטיביים, מודרניים כאלו שיגרמו ללקוחות להבין את הפוטנציאל - הן מבחינת חלוקת החלל והן מבחינת האווירה שניתן לייצר בו. 
לביצוע המשימה פנה היזם למעצבת אלינור גוילי, המתמחה בעיצוב משרדים וחללים מסחריים, במטרה לעצב "משרד חלומות", המשרד שכל אחד חולם לעבוד בו.
בשלב הראשוני חולק השטח הכללי לחללי משנה. בהמשך הוחלט לתכנן מתוכם משרד של 150 מ"ר.  

עוד נקבע כי חלוקת המשרד צריכה לענות על כמה פונקציות: שלושה חדרים אישיים, חדר ישיבות, אופן ספייס ל-12-8 עובדים, מטבחון  ושירותים. 
"הקו העיצובי צריך להתאים לקהל הרחב, לטעם אוניברסלי, אך עם זאת - שיהיה ייחודי, צעיר, דינמי ומעורר השראה. 
וכמובן, שיעמוד בתקציב שהוגדר לפרויקט", מספרת גוילי.
המעצבת בחרה להדגיש את קווי המבנה הישן. היא שימרה את קווי המפתחים והתקרות ויצרה חלוקת חלל מסודרת ומאורגנת. 
ניכר כי האור מהווה מרכיב חשוב בעבודה של אלינור גוילי. האור נכנס פנימה ושוטף את כלל החללים, והבחירה במחיצות זכוכית לתחימת המשרדים האישיים אפשרה למקסימום אור לחדור פנימה, כמו גם לייצר שקיפות הרמוניה בין כלל העובדים על תפקידיהם השונים. 

בכדי לחזק את האור הטבעי, בחרה גוילי להשתמש בפרופילי תאורת לד, שיעניקו לחלל אווירה דינמית גם בשעות החשיכה. "סביבת עבודה חיובית היא סביבה מוארת ומעוררת השראה. צריך להיות בה מרחב מכבד לכל עובד ועובד, ועם זאת לייצר חלל שיתופי שיעודד עבודת צוות. אני מאמינה שהאווירה במשרד משפיעה באופן ישיר על תפוקת העבודה". 


כיום, די במבט אחד מהכניסה למשרד – וכבר ניתן לחוש בארגון, ניקיון  וסדר, הפרדה ברורה בין אזוריים פרטיים וכלליים, וחלוקה פנימית לאזורי עבודה, מפגש  ומנוחה. זאת לצד שילוב של צבעים מונוכרומטיים בקירות וברצפה עם נגיעות צבע שניתנו בריהוט, באקססוריז ובמטבחון. את פינת האוכל תוחמת ספריית ברזל ועץ אשר תוחמת את החלל המוגדר, 
שמאפשרת פרטיות ועם זאת אינה חוסמת את הזרימה במשרד.


לצד כל אלו, המשרדים האישים במרחב זה משלבים את הצורך בפרטיות, כאשר בחירה בוויטרינות זכוכית מאפשרת קשר עין עם העובדים. במילים פשוטות, נוצרה תחושה של אופן ספייס גם במשרדים הפרטיים. לסיום, חדר הישיבות הפך למרחב מרווח, נקי ונעים, עם נגיעות צבע רכות.