מכפרי למודרני

כך יוצרים סביבת חיים מותאמת אישית, פרקטית ומעוצבת: בית זה, שבו מתגוררים זוג עם שלושה ילדים וכלב, עוצב בסגנון כפרי מיושן, וכעת מתהדר בלוק מודרני יותר

תכנון: אדריכלית שירה דרומי ואדריכלית אנוק רון, "בזלת אדריכלים" // ריהוט: אליתה ליווינג // צילום: שירן כרמל

עיצוב_בזלת_אדריכלות_צילום_שירן_כרמל_באדיבות_אליתה_ליווינג_(22).jpg
עיצוב_בזלת_אדריכלות_צילום_שירן_כרמל_באדיבות_אליתה_ליווינג_(25).jpg

"עיצוב בתים מודרניים ותהליך שיפוץ בכלל הוא תהליך אינטנסיבי מאוד שדורש תקשורת יומיומית עם מעצבת הפנים", מספרות צמד האדריכליות שירה דרומי ואנוק רון, בעלות משרד "בזלת אדריכלים". "כשאין כימיה, החוויה הופכת להיות קשה ומורכבת, ועלולה להתיש את הלקוחות ואת המעצבת מהר מאוד. זו בדיוק הסיבה שבגללה אנחנו אף פעם לא מתפשרות על כך. חשוב לנו שהלקוחות שבוחרים בנו ירגישו חיבור אמיתי אלינו. ברגע שיש כימיה וברגע שמתחברים לקלילות שלנו, הרבה יותר נוח לדבר ולשתף אותנו בדעות ובמחשבות לאורך הדרך, ובסופו של דבר גם להגיע לתוצאה הרצויה".


כך היה בעיצוב בית במרכז הארץ, המיועד לזוג עם שלושה ילדים וכלב, ששטחו 190 מ"ר וכולל שתי קומות ומרתף. הבית עוצב בסגנון כפרי מיושן ובני הזוג, החליטו לשפץ ולהפוך את מראה הבית למודרני יותר. בני הזוג ביקשו תכנון נוח ופרקטי של החלל הציבורי וכן הפרדה בין אזור חדרי שינה של הילדים ובין חדר הורים. הם רצו בית בצבעים מונוכרומטיים - אבל חם ונעים.


אנוק רון מספרת כי "התכנון נמשך כשלושה חודשים והשיפוץ בפועל - כתשעה חודשים, ובמהלכו הבית והגינה עוצבו מחדש, הוחלפו התשתיות (אינסטלציה, חשמל, תאורה, מיזוג אוויר), החלונות הוחלפו לחלונות עם פרופיל בלגי, הוחלפו הריצופים והחיפויים, חודשו חדרי הרחצה והותקן מטבח חדש". 

שירה דרומי מוסיפה כי "חלוקת החללים בבית הייתה בעייתית והיו המון מקומות לא מנוצלים. למשל, הסלון, המטבח ופינת האוכל בקומת הכניסה היו מופרדים לגמרי ונוצרה תחושה של חוסר זרימה בבית. לכן, בשלב התכנון השקענו מחשבה בחלוקה וסידור אופטימלי של החללים. מטרה נוספת הייתה ליצור מקום יותר פרטי ומפנק להורים, עם חדר שינה וחדר רחצה, ומקום שבו הילדים יוכלו לארח חברים, בנוסף לחדרי השינה שלהם. החלטנו למקם את הסלון והמטבח באזור משותף שפונה לכיוון הגינה הראשית, ואת חדר ההורים במיקום של המטבח המקורי, שכולל גם יציאה למרפסת כיפית ופרטית. את המרתף, שהיה חשוך ומחולק בקירות גבס, הפכנו לחדר משחקים ופנאי ענקי לילדים". 

עיצוב_בזלת_אדריכלות_צילום_שירן_כרמל_באדיבות_אליתה_ליווינג_(11).jpg

"אנחנו אוהבות את השילוב בין חומרים שונים בגוונים דומים" אומרות השתיים ולכן נבחרו רהיטים מתוך מגוון הקולקציות באליתה ליוינג. כך הבית מקבל אופי ועניין באמצעות משחק של טקסטורות, הסלון מרוהט בסגנון מינימליסטי, כאשר מערכת ישיבה מדגם RALPH מרופדת בעור איכותי בצבע אפור ורגלי מתכת Dark Chrome Titanium הועמדה מול הקמין שמשרה מראה חמים בשילוב עם שולחן הקפה מדגם Tokio, עם משטח עליון מזכוכית בסיס בצבע אפור ורגלי מתכת בצבע שחור מט. באופן זה, השילוב בין ספת העור לבין שולחן זכוכית ושטיח ממשי, מאפשר מגוון רחב של חומרים איכותיים שמעשירים את מראה הבית.


"בפינת האוכל העמדנו שולחן אוכל נפתח מדגם Chef, בעל בסיס בצבע אפור וכיסוי זכוכית פרקטי לניקוי ופרטי פרזול לבנים שנותנים קונטרסט לאפור, עם השולחן משתלבים בהרמוניה כיסאות מדגם mood בצבע Light grey ורגלי מתכת בצבע אפור פחם. העבודה עם אליתה ליווינג תמיד מוצלחת, תודעת השירות שמפתיעה את הלקוחות שלנו כל פעם מחדש, המגוון העצום, היחס האישי והאכפתיות גורמים לנו לחזור שוב ושוב".