כשהגינה משוחחת
עם הסלון

"הבקשה של הלקוחות הייתה לעצב גינה עם אופי ייחודי, בצבעונית ולא שגרתית, כזו שתתאים לחלל המרכזי שעיצבתי בביתם בגווני כחול וסגול",
מספרת מעצבת הפנים אורלי קרצו

 ליווי עיצוב ובחירת חומרי גמר אורלי קרצו - עיצוב פנים / גינון: רפאל עיצוב נוף - תכנון, עיצוב והקמת גינות וגנים / צילום: ליאור טייטלר

כשהגינה  משוחחת  עם הסלון
גינה היא מבוא לבית - וגם המשך של פנים הבית. היא נשקפת לתוך הבית מהפתחים - והיא זו שיוצרת ציפייה בעת שנכנסים ממנה אל תוך הבית. 
"כדאי שתהיה הלימה בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ, ועל כן מומלץ שמעצבת הפנים תהיה שותפה גם בתהליך עיצוב ותכנון הגינה – הן בכדי ליצר הלימה בין הפנים לחוץ והן בכדי לתת מענה לצרכי הלקוחות מהגינה", אומרת מעצבת הפנים אורלי קרצו.  
"כך למשל, האם בגינה רוצים ממש לשבת ולאכול ארוחות? דבר שמחייב שולחן אוכל או פינת אירוח מעיין סלון חוץ. שאלה נוספת היא האם לייצר פינות קטנות ואינטימיות כמו פינת קפה לבוקר, פינת קריאה אזור משחקים לילדים ועוד?"
בפרויקט זה, הלקוחות היו משפחה עם ילדים שמתגוררת למעלה מעשור בבית פרטי בירושלים. עם זאת, הם כמעט ולא ישבו ולא אירחו בחוץ. בשלב זה, הם ביקשו לעצב את הגינה. "ההכרות עימם החלה שנה קודם לאחר שהלבשתי להם את חלל המרכזי בבית. הבקשה הייתה לעצב גינה עם אופי ייחודי, בצבעונית ולא שגרתית, כזו שתתאים לחלל המרכזי שעיצבתי להם בגווני כחול וסגול". 
לדבריה, הפרוגרמה הכילה את הפרמטרים הבאים: ריצוף מיוחד (דשא על כל סוגיו נפסל כיוון שדשא מצריך טיפול צמוד ומראהו של דשא סינתטי אינו אהוד על הלקוחות), פינת קפה קטנה ואינטימית בגינה הקדמית, פינת אירוח צבעונית בגינה האחורית וכן פינת רביצה, שפע של צמחיה היקפית עם נוכחות של פרחים, תאורת אווירה, מערכת השקיה, הכנה לפינת מדורה עם גז, וכן ניצול החלל מתחת למדרגות כך שיכלול גם אחסון לסוכה.

 
הגינה_בכניסה_לבית_בערב

התיחום של אזור הגינון נעשה עם אדניות עץ שנצבעו בגוון תכלת. החלל מתחת למדרגות נסגר בחלקו, לטובת אחסון וחלקו האחר מנוצל לטובת פינת רביצה כיפית

"בדרך התמודדנו – מתכנן הגינות רפאל ויצמן ואני - עם לא מעט אתגרים שנבעו גם מהטופוגרפיה הירושלמית וגם ממבנה הבית והמצב הקיים של הגינה. לגינה האחורית אין גישה ישירה אלא מתוך הבית, מה שהקשה על פינוי הפסולת והכנסת חומרי הגמר, אבל הכל זרם על מי מנוחות והכל בחיוך ובאווירה טובה". 
בתהליך בחירת חומרי הגמר, נבחר ריצוף חוץ במראה דק משופשף עם גווני תכלת. כל התאורה נעשתה בייצור ובעיצוב מיוחד. באשר לפינת הקפה בגינה, בכניסה לבית – היא תוכננה בסגנון מודרני  ולה שני כסאות בגוון סגול ושולחן קפה קטן מבטון. "לפינת האירוח בגינה האחורית התבקשתי לאתר ריהוט גן איכותי אבל שיהיה צבעוני. זוהי משימה מורכבת, שכן ריהוט הגן מגיע בדרך כלל בצבעים מונוכרומטיים באפור או חום. על כן הוחלט לרכוש ריהוט גן ולהחליף את הריפודים לבדים בגוונים חיים וצבעוניים".
התיחום של אזור הגינון נעשה עם אדניות עץ שנצבעו בגוון תכלת. החלל מתחת למדרגות נסגר בחלקו, לטובת אחסון וחלקו האחר מנוצל לטובת פינת רביצה כיפית.