שמח במטבח שלנו
נחשו איזה מטבח הוא מהגדולים בעולם? תתפלאו (או שלא)
המטבח הישראלי הוא מהגדולים והמושקעים בעולם!

באדיבות משטחי למינם איטליה
%20(3).jpg)
עיצוב פנים הלל אדריכלות / צלם עודד סמדר / באדיבות משטחי למינם
עולם המטבחים עבר שינוי של ממש בשנתיים האחרונות, מגמה שהתחילה עוד קודם, אך הקורונה הדגישה אותה ביתר שאת, המטבח הפך לחלל מרכזי יותר מבעבר, הן מבחינת הפונקציונליות והשימוש בו והן כחלל שאינו משמש עוד רק לבישול והכנת אוכל, אלא ממש כחלק מהחלל המרכזי , הציבורי בבית." אומרת האדריכלית שירה מוסקל ממשרד "הלל אדריכלות". "ישנה חשיבות ותשומת לב גדולה למבנה לסדר ולצורה שבה עובדים במטבח. המטבחים היום יותר מסודרים ונקיים - ההעמדה של הדברים בחלל יותר הגיונית ומסודרת, יש הפרדה בין ארונות האחסון הגבוהים שנמצאים באזור אחד ומשטחי עבודה שמרוכזים באזור שני. הבישול הפך לחוויה, יש השפעות של סגנון החיים, שפע מקום לאחסון והמטבח הפך למקום שמאוד אוהבים להשקיע בו ואוהבים להיות בו".
המטבח הישראלי עבר תמורות רבות בשנתיים האחרונות ולא לחינם קיבל את הכתר והוכרז ככוכב החדש של הבית . הישראלים אוהבים את המטבח שלהם, הם אוהבים אותו מושקע ביותר, מהחומרים החדשים והמעודכנים ביותר וגדול, כמה שיותר גדול. רק כדי לסבר את האוזן, המטבח הישראלי הוא המטבח הגדול בעולם, הוא הרבה יותר מהמטבח האירופאי הקטנטן בגרמניה או בצרפת וגם יותר גדול מהמטבח העירוני האמריקאי בניו יורק לדוגמה.
כל בית חייב מרפסת? אומרת הסופרת, אצלנו הישראלים כל מטבח חייב אי, גדול, מאוד. מה שמשפיע מאוד על גודלו של המטבח, לצד שפע מקומות אחסון, מזווה לימים קשים, ומקום אירוח.
.jpg)
הדס רוט ושירה מוסקל ממשרד הלל אדריכלות / צילום עודד סמדר
.jpg)
עיצוב הלל אדריכלות / צילום עודד סמדר
.jpg)
עיצוב אריאלה עזריה ברקוביץ / צלם אלעד גונן

גיא נתן סמנכ"ל שיווק מטבחי זיו / צילום כרמית נתן
"ניתן לומר כי הקורונה הביאה לשינויים רבים בתחום, המטבח הוא כבר אינו חלק זניח בבית, אלא מקום לאירוח ומקום שהישראלים רוצים להשקיע בו, אנו רואים עליה של 20% אחוזים לפחות בנכונות של הלקוח להשקיע במטבח. הלקוח בוחר לעשות מטבח יותר גדול, לעיתים "על חשבון" חדרים אחרים בבית, וגדלה הדרישה מהשטח לחומרים יותר יוקרתיים ומפותחים טכנולוגית כמו ננו פורמייקה" מרחיב נתן. בהתייחסו לנושא האי, מסביר נתן, "האי של הישראלים גדול ומושקע יותר. הצרכן רואה באי חלק בלתי נפרד מהמטבח ומחוויית השהייה במטבח. יש כאלו שמבלים הרבה יותר זמן סביב האי מאשר בסלון. האי הפך להיות חוויית מולטימדיה, לצד אלמנט טכנולוגי מפותח, עם חשיבה מדוקדקת בכל הקשור לאפשרויות ישיבה, דרכי בישול נוחות סביב האי, כך שיהפוך להיות מיני במה וצפייה סביב המבשל".
.jpg)
עיצוב דבורה בן לביא / צלמת אורית אלפסי / באדיבות מטבחי זיו
"הקורונה הביאה לשיא את ההשקעה בבית ועל כן חומרי המטבח יקבעו גם הם על פי האסתטיקה של הבית, במטבחים המודרניים אנחנו רואים היום הרבה שימוש בנירוסטה ברמות גימור שונות- החל מגימור משי ועד נירוסטה מוברשת", אומר גיא נתן סמנכ"ל השיווק של מטבחי זיו "ישנה גם מגמה של שילוב חומרים מיוחדים לדוגמת פורנירים של עץ טבעי ומבוקע ופורמייקות מיוחדות שמיוצרות ברמת טכנולוגיה גבוהה שלעיתים יקרות יותר מעץ טבעי. בסגנון הכפרי הבסיס הוא עץ טבעי ושילובים של פרופילים מסוגננים ומדוייקים".
.jpg)
עיצוב מזי מיכאל ורון שנקין / צלם שי אפשטיין / באדיבות מטבחי זיו
.jpg)
עיצוב דנה חביב / צלם מאור מויאל / באדיבות מטבחי זיו
.jpg)
עיצוב דבורה בן לביא / צלמת אורית אלפסי / באדיבות מטבחי זיו

אייל שימן מנכ"ל ובעלי למינם / צילום שי אדם

מטבח עם משטחי למינם איטליה / צילום יח"צ
אייל שימן מנכ"ל ומבעלי למינם ישראל , המתמחה במשטחים למטבח בין היתר, מסביר "לא רק המטבח גדל וכך גם ההשקעה , גם העדפות של הצרכן השתנו, כאשר אחד הצבעים הבולטים הוא הצבע השחור, שנכנס חזק למטבח. המגמה הזו תמשיך גם בשנה הקרובה. לצד השחור, ימשיך הביקוש לצבעים חמים לדוגמת "סהרה נואר אקסטרה" ו"ורדה אלפי" בגוון יקרקרק שתופסים גם הם את מקומם במטבחים הישראליים".
"ניתן לומר שהישראלים פתוחים ומקבלים ברצון רב שינויים וחומרים חכמים למטבח. כאומה טכנולוגית והייטקיסטית, גם כאן עושה רושם שזה חלחל למטבח. הקהל רוצה להכניס דברים חדשים למטבח, הוא מתנסה בחומרים חדשים שמספקים מראה מעניין, מחוספס או מט. הם שמחים וגאים לארח להראות את המטבח לאורחים, כאשר פיזית הוא ממוקם במקום מאוד מרכזי בחלל הבית, הם כמהים ומקבלים שינויים שמסייעים לעבודה השוטפת במטבח והופכים אותו להרבה יותר מרכזי, מזמין ומארח" מסביר שימן.
.jpg)
באדיבות משטחי למינם / צילום יח"צ

מעצבת הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ' / צילום ירין נטור חלבי
.jpg)
עיצוב פנים אריאלה עזריה ברקוביץ / צילום אלעד גונן
מעצבת הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ מסבירה "לאור העובדה שהמטבח הוא לא רק חלל לבישול, אלא מקום אירוח ומקום לסמול טוק משפחתי וחברי, מקום של שגרה יומיומית, החשיבה סביבו השתנתה משמעותית. אין ספק שגם תקופת הקורונה העצימה את חשיבותו. קהל שמשפץ או בונה בשנה-שנתיים האחרונות מקדיש תשומת לב רבה למטבח". עוד מסבירה עזריה-ברקוביץ' "כמי שאחראית על עיצובם של בתים ודירות רבים, כאשר אני מתחקרת את העדפות בני הבית, יותר ויותר אני מבינה עד כמה חוויית הבישול והאירוח התעצמו בשנה-שנתיים האחרונות. עושה רושם שכולם התאהבו מחדש במטבח. כולם מבשלים, כולם אופים, כולם רוצים ליצור חווייה אמיתית במטבח".
שימן, כיבואן של מותג איטלקי הנמכר בעולם כולו, מספק כמה עובדות מעניינות על המטבח "באירופה המערבית מטבח ממוצע הוא 2.5 מ"ר, בישראל הממוצע של 5.5 מ"ר. השוק הישראלי הוא בעל עוצמה כי המנטליות הישראלית שהמטבח הוא מרכז הבית והרבה מאוד מהשגרה המשפחתית מתרחשת במטבח. גם אם הדירה לא גדולה הצרכן הישראלי יגדיל את המטבח על חשבון חדרים אחרים בבית".
.jpg)
עיצוב פנים אריאלה עזריה ברקוביץ / צילום אלעד גונן
.jpg)
יעל מוסקוביץ, מנהלת השיווק של חברת ניגא שף FOR HOME / צילום סמדר כפרי
.jpg)
באדיבות ניגא שף FOR HOME מטבחי DEMANINCOR / צלם איתי אבירן
.jpg)
באדיבות ניגא שף FOR HOME מטבחי DEMANINCOR / צלם איתי אבירן
לדברי יעל מוסקוביץ', מנהלת שיווק של ניגא שף FOR HOME ' , יבואנית מותגי יוקרה בענף המטבחים מסבירה "כי חלה עלייה חדה בדרישה למטבחי יוקרה, עם שימת לב רבה לפרטים, כך שיתאימו במדוייק ובאופן אישי לחוויית המשתמש. עיצוב ארגונומי, שמותאם למשתמש, לצד כזה שמשנה את העיצוב בהתאם לצרכים המשתנים". עוד מסבירה מוסקוביץ', כי "אחד הסגנונות המבוקשים בחלל המטבח הוא הסגנון התעשייתי. סגנון שלקוח מענף המסעדות, ופורץ דרכו בסערה גם למטבח הפרטי. בעצם אותם מותגים כמו המותג האיטלקי DEMANINCOR , שאחראי על מטבחי שף מובילים בעולם, החל להיכנס למטבח הביתי עם אדפטציות מיוחדות. כאן בארץ, הסגנון התעשייתי מאוד תפס תאוצה, בשל העובדה שהקהל הישראלי מאמץ בחום את העיצוב המודרני".