שיפוץ בחסות הקורונה

 

"הפוזיציה החדשה בדירה גורמת למרפסת להפוך לפיצ'ר חשוב ומרכזי, והיא מכניסה את החוץ והירוק פנימה - דבר שהלקוחות למדו להעריך במיוחד בתקופת הסגר", מספרת מעצבת הפנים קרן גנס, שניצחה על מלאכת שיפוץ בסגנון אקלקטי-חמים

תכנון ועיצוב פנים: קרן גנס // צילום: אסף פינצ'וק

את הדירה הזו, השוכנת בבניין כבן עשור בהרצליה, רכשו בעלי הדירה AS IS בזמנו ישירות מהקבלן ובמהלכן לא ביצעו בה כלל שינויים. היא משתרעת על פני 130 מטרים ולה מרפסת של 12 מ"ר נוספים.
בני המשפחה הם זוג בשנות הארבעים לחייהם עם שלושה ילדים מתבגרים, אהבו מאוד את הדירה והסביבה. לכן, החליטו לחדש ולרענן אותה בשל שימוש יומיומי שגרם לשחיקה טבעית.  השיפוץ החל בדצמבר 2019 והשתנה תוך כדי תנועה בעקבות הסגר הראשון במרץ, אז החליטו על שינויים אחרי שהפנימו את מציאות החיים החדשה והפיקו לקחים.


"לטובת העניין יצרנו חלל ציבורי גדול מואר ומאוורר - LIVING ROOM  של ממש", מספרת מעצבת הפנים קרן גנס. "שינינו את המטבח שהפך מחלל סגור לפתוח, מה שמאפשר להם לבשל ביחד, לשבת בצוותא במטבח עצמו ולצפות גם ממנו בטלוויזיה מכיוון שהוא פונה לסלון. הפוזיציה החדשה גורמת למרפסת להפוך לפיצ'ר חשוב ומרכזי והיא מכניסה את החוץ והירוק פנימה - דבר שהלקוחות למדו להעריך במיוחד בתקופת הסגר. זאת ועוד, דאגתי לתכנן עבורם מזווה גדול יותר למטבח".
כחלק מהתכנון המחודש הוחלט לבטל את חדר העבודה ולייצר עבור בני הזוג פינת עבודה זוגית נוחה ואפקטיבית כחלק מהחלל הציבורי. "כך הרווחנו שטח יקר אותו הקצנו לטובת חדר שינה מרווח לאחת הבנות וכעת לכל ילד יש חדר שינה משלו. בתוך כך דאגנו גם לייצר מקומות אחסון רבים ביחס לאלה שהיו לנו". 

החלל הציבורי הגדול שנוצר מאפשר לבני המשפחה לשהות יחד וליהנות מאינטראקציה מלאה ועדיין, כל אחד יכול ליהנות מהשקט והפרטיות שלו

החלל הציבורי הגדול שנוצר מאפשר לבני המשפחה לשהות יחד וליהנות מאינטראקציה מלאה ועדיין, כל אחד יכול ליהנות מהשקט והפרטיות שלו. העובדה שעכשיו לכל ילד חדר משלו מהווה יתרון עצום - לכל אחד יש עמדת למידה ומחשב משלו מה שמאוד מקל על עניין הלמידה מרחוק. 
"בנוסף שיניתי עבורם גם את ה-LAYOUT של חדר השינה, כך הרווחנו חדר רחצה מרווח יותר וארונות גדולים ומרווחים שמייצרים שפע של מקומות אחסון - פרט שלמדנו מאוד להעריך בתקופת הסגר". 
בחדרו של הבן תכננה קרן גנס ארון גדול מאוד, ובכך יצרה אזור מיוחד ונפרד שמשמש לאחסון פריטים ומצרכים לשימוש הבית, כולל שישיית מים שיש תמיד ונשנושים סגורים ואטומים. גם המיטה שלו תוכננה עם שתי מגרות תחתונות שמשמשות גם הן לאחסנה.
"החודשים האחרונים הובילו למצב שאנחנו עובדים מהבית, לומדים מהבית, אוכלים בבית, כך שבמידה מסוימת כל הזמן נמצאים במקום אחד, באווירה חד-גונית. זאת הסיבה המרכזית בגינה בחרתי להכניס צבע לדירה הזאת מכיוון שהשימוש בצבעים מעניק רבדים שונים לאותו חלל, משפיע לטובה על הלך הרוח ובמקביל מייצר אפיון של כל חלל וחלל". 

עיצוב פנים קרן גנס, צלם אסף פינצוק (3).j
עיצוב פנים קרן גנס, צלם אסף פינצוק (9).j
עיצוב פנים קרן גנס, צלם אסף פינצוק (6).j
עיצוב פנים קרן גנס, צלם אסף פינצוק (2).j
עיצוב פנים קרן גנס, צלם אסף פינצוק (7).j
עיצוב פנים קרן גנס, צלם אסף פינצוק (5).j