קופצים ראש:
הבריכות כדבר החם בבתים בתקופת הקורונה
שטחי החוץ השתדרגו פלאים בתקופת הקורונה, כבילוי אלטרנטיבי שמייצג גישת "הכל כלול" כבר לא צריך להסתמך על גורמים חיצוניים כדי ליהנות, ואפשר בהחלט למקסם את שטחי החוץ של הבית לטובת אסקפיזם מושלם

אדריכלות אילנה פרש, בריכה פלגים , צלמת יהודית מגר

אדריכלות- נוימן חיינר אדריכלות, בריכה- חברת פלגים, צילום: עמית גושר

עיצוב סיסי זיו, צלם: ערן תורגמן, בריכת פלגים
סביבת ה-OUTDOOR הביתית עלתה בחשיבותה בעשור האחרון, ורבים השכילו להפוך אותה לפינת חמד ירוקה, הכוללת פינות ישיבה מפנקות, לצד מטבח מאובזר וסלון אלטרנטיבי.
בתקופת הקורונה רבים נדרשו לשהות תקופה ממושכת בבית, וזמן לא רב מתחילת המשבר נרשם זינוק משמעותי בדרישה לבריכות שחיה פרטיות.
סגר, או לא סגר, הישראלים נחושים בדעתם לא להיכנס לדיכאון ולנצל היטב את התקופה שנכפתה על כולם.
"לבריכות השחייה הפרטיות יש ערך חווייתי מיוחד שלא יסולא בפז", אומר אבנר צדוק, מנכ"ל ובעלי חברת פלגים, המתמחה בהקמת בריכות שחיה פרטיות בנכסי יוקרה. "ממש כפי שיותר ויותר לקוחות מבקשים, על רקע התקופה האחרונה, לדייק את ביתם ולעצב אותו בהתאם לגחמות ולצרכים החדשים, כך גם הבריכה הפרטית, שהפכה לחלק אינטגרלי מאדריכלות הנוף ומשטח החוץ של הבית כולו", הוא מסביר. והדרישות, בהתאם, הולכות ומשתכללות: הבריכה הופכת לנקודת מוקד חדשה בבית, עם מערכות משולבות בצורה חכמה, תאורה מחמיאה בכל שעה, ועיצוב מושלם מסביב, באופן מזמין שמשדר נינוחות.
אז מה ברשימה? "כמו בתחומים אחרים בבניה, גם בתחום הבריכות אפשרויות העיצוב הן כמעט בלתי מוגבלות, ואיתן דרישות לחומרים איכותיים ויוקרתיים, אפשרויות תחזוקה קלה, סגנונות עיצוב שונים, ומעבר לבריכה מרכזית ומעוצבת, דרישה לבמות רביצה ושכשוכיות, לג'טים, לג'קוזי ולעוד שלל תוספות שיספקו חוויה מושלמת ובלתי נשכחת", מסביר צדוק.
אמנם התקופה, ללא ספק, קשה ומאתגרת, אבל החדשות הטובות הן שבריכה פרטית, להבדיל מבעבר, אינה נחלתם של עשירים בלבד. לראייה: עליה תלולה במספר בעלי הנכסים שמבקשים לעצמם בריכה, ולאו דווקא בעלי בתים פרטיים בלבד. כיום, גם אנשים רבים ממעמד הביניים, וגם בעלי בית צמוד-קרקע חושבים על התקנת בריכה משלהם.
חשוב לזכור שהתקנת בריכת שחייה בחצר הביתית דורשת תוכניות עבודה מפורטות וכן אישורים והיתרים מתאימים. לכן, חשוב להיעזר באיש מקצוע שלו ניסיון עשיר בתחום. קבלת האישורים וההיתרים המיוחלים נחשבת פרוצדורה לא פשוטה, ויכולה לארוך כחצי שנה ואפילו עד שנתיים. "משך הזמן מרגע הגשת הבקשה ועד קבלת האישור תלוי מאוד במורכבות ההגשה ובמועצה המקומית בה היא הוגשה. בין הפרמטרים שנבחנים לפני קבלת האישור: יעוד הבריכה, עומקה המקסימלי, דרכי סינון וחיטוי המים, גידור, ושאר ענייני בטיחות", מסביר צדוק. "במקרים מסוימים אף נדרשת, בנוסף, חוות דעת מהנדס או מומחה מקצועי אחר".
ולמרות כל אלה, צדוק מציין כי כיום בעלי נכסים מבקשים היתרים לבניית בריכה עוד משלב הרכישה. "זאת בשל עליית קרנן של בריכות השחייה הפרטיות, והפיכתן לחלק בלתי נפרד כמעט מתפיסת התכנון בבתים צמודי קרקע וגם בדירות יוקרה".
ואכן, הבריכות החדשות מציעות תרחישי בילוי שונים בכל עונה, ואינן תלויות בדבר. מנגנונים משוכללים מאפשרים, בין היתר, הקמת בריכות שיכולות "להיעלם" ולעלות חזרה לקו הקרקע בתום השימוש. אלמנט בטיחותי לכל הדעות. גם בריכות מתוכננות עם אזורי שכשוך רדודים, מאפשרים ישיבה בכיף, ולא רק מול הטלוויזיה. בריכות זרמים, לדוגמה, שמאפשרות שחיה כנגד הזרם, אפשריות להקמה גם במגרשים קטנים יחסית, ולא רק אצל מי שנהנה משטח מגרש מכובד.
המחיר ההתחלתי עומד על כ-150,000 שקלים, סכום אשר כולל את עלויות החפירה, הבניה ובנוסף גם מערכת סינון וחיטוי, והופך אותה לחלום אפשרי למימוש. במיוחד אצל מי שהמשיך לעבוד בתקופת משבר הקורונה, וכספו נשמר, באין בילויים בארץ או בחו"ל. זאת ועוד, מומחי הנדל"ן מאשרים גם שלא רק שבריכת השחייה תזרז את מכירת הנכס בבוא היום, אלא גם תניב לבעליו רווח כפול ואפילו משולש, מעלות הקמתה.
"מחיר הבריכה נקבע על פי פרמטרים שונים, ביניהם גודל, גימור, מערכת סינון וחומרי חיטוי, ותוספים מיוחדים כמו מושבים ומערכות הידרותרפיה", מציין צדוק. "כמובן שהיא מצריכה תחזוקה שוטפת, אבל אם מתקינים מראש מערכות פשוטות ואמינות שכמעט לא מתבלות, אז למעט הוצאה ראשונית גבוהה במקצת, לא נדרשים להוצאות שוטפות מעבר לכך".
יתרון נוסף שמציין צדוק הוא בחיסכון במים, דבר שהופך את הבריכה לכדאית ולעדיפה יותר מאשר דשא בגינה. "ואל תשכחו את היתרון המשמעותי בדבר בילוי משפחתי משותף וכיפי, דבר שלרוב מוציא את הילדים החוצה, וגורם לכולם להיות פעילים, ופחות על צג המחשב והטלפון", הוא מסכם.

שחר רוזנפלד אדריכלים , צלם: שי אפשטיין. בריכה - חברת פלגים