GT_Photo_by_Shai_Epstein_01.jpg
קולעת למטרה

סיפורה של דירה שהותאמה במדויק לחלומות ולצרכים של בני הזוג, כולל הפיכתה מדירת חמישה חדרים לדירת ארבעה חדרים

עיצוב פנים רחלי בן אבי // צילום שי אפשטיין

GT_Photo_by_Shai_Epstein_18.jpg

"אני מאמינה שבית צריך להיות לא רק יפה אלא גם פרקטי, צריך לשרת את מי שמתגורר בו ולכן בשלב התכנון אני נלחמת על תכנון מדויק ודואגת להרבה מקומות אחסון"

זוג פנסיונרים, היא מתחום החינוך והוא מתחום ההייטק, עזבו את דירתם בחולון ועברו לדירת קבלן בקומה ה-15 בגני תקווה, כדי להתקרב לבתם. 
הדירה הייתה כבר בנויה ומוכנה למגורים, אך בני הזוג החליטו להתאים אותה לדרישותיהם בעזרת שיפוץ שתוכנן לשלושה חודשים, אך התארך בשל סגר החגים לחמישה חודשים. הדירה, שגודלה כ-125מ"ר וצמודה לה מרפסת המשתרעת על כ-20 מ"ר, הפכה מחמישה חדרים לארבעה חדרים כדי לאפשר לבני הזוג חלל אירוח וחדר שינה מרווחים.


בדירה תוכנן שפע של אחסון והיא אובזרה מחדש תוך היצמדות לתקציב שנקבע מראש. מעצבת הפנים, רחלי בן אבי, דאגה למלא את בקשתם של בני הזוג לבית יפה, פרקטי ונעים לאירוח, בעל סגנון נקי עם נגיעות חמימות. "אני מאמינה שבית צריך להיות לא רק יפה אלא גם פרקטי, צריך לשרת את מי שמתגורר בו ולכן בשלב התכנון אני נלחמת על תכנון מדויק ודואגת להרבה מקומות אחסון", היא אומרת.

GT_Photo_by_Shai_Epstein_19.jpg
GT_Photo_by_Shai_Epstein_02.jpg

אזור הסלון והמטבח הפכו ליחידה אחת, בכניסה בוטלו שירותי אורחים וחדר שינה לטובת הגדלה של החלל המרכזי, בה מתנהל מרבית הפעילות בבית.
המטבח, המשמש כמרכז הבית, תוכנן בקפידה. במטבח תוכנן ארון מזווה שבחלק ממנו הוסתרו לוחות החשמל והתקשורת. המטבח תוכנן תוך התחשבות במיקום של כל הפונקציות, החל מכיוון פתיחת המזווה והמקרר ועד אופן השימוש במיקסר. היה חשוב להתייחס למשטח העבודה, שהוא אזור הפעיל ביותר במטבח - שיהיה פונקציונלי, שישרת לאורך זמן ויקבע את המראה.  


העמוד, שבתוכו עברה הצנרת לשירותים שהתבטלו, טופל כחלק בלתי נפרד מעיצוב המטבח והשתלב כחלק מהאי.
קיר הכוח בדירה הוא הקיר המשותף לסלון ולפינת האוכל. כאן תוכנן ארון לסלון וארון לפינת האוכל שידברו בשפה אחת, יחידת אחסון לטלוויזיה שתשמש גם לאחסון ויחידת אחסון לפינת האוכל שתשמש לאחסון לכלי אירוח. אור טבעי מבחוץ מאיר על ספת קוניאק ארוכה ועל שתי כורסאות באפור בהיר, הנתחמות בשטיח נייטרלי.


כדי למקסם את אפקט התאורה ולהסתיר סינרי גבס למיזוג אוויר שהיו במקור, הונמכה כל התקרה בחלל המרכזי ובחדר השינה, התאורה חולקה לתאורת אווירה ולתאורה טכנית לשימוש יומיומי, כך למשל במטבח. חיבורי התקרה עם הקיר קיבלו תשומת לב מיוחדת עם פסי ניתוק למראה אלגנטי.

GT_Photo_by_Shai_Epstein_05.jpg
GT_Photo_by_Shai_Epstein_33.jpg
GT_Photo_by_Shai_Epstein_28.jpg
GT_Photo_by_Shai_Epstein_29.jpg